Гасне на газ помогнете

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Гасне на газ помогнете

Мнениеот stefan4o » Пон 18 апр 2011 12:09

Гергин написа: Колега, извинявай, че ползвам темата, но да попитам, през лятото когато е студена колата си палио на газ перфектно, но загрее ли малко два-три пъти въртя, майстора каза, че това било болката на газта и всички правели така. Дали може някакси да се регулира?

Майстора общо взето е прав.
И при мен го има. Значи един казва, че клапана за газта не уплътнявал добре. Друг, трасето било дълго на газта. Имаше и още. Не съм специалист, но според мен е от дължината на трасето на газта. Или в смукателните колектори остава газ и преди да се изветри като пробваш пак да запалиш, колата се дави. Иска повече въртене. Ако престои 10-15мин. няма да е така. Но има едно, но КАто палиш сутрин дирекно на газ пак си иска въртене, щото пък тогава докато дойде газта :063: Незнам дали съм прав, някой повече в час да обясни.

Не твърдя, че съм повече в час по газовите уредби, ама при мен такъв проблем с топло палене няма изобщо. Нужно ли е да заснема клип как колата пали само като й чукна ключа, когато е загряла на 90 градуса? mhihi Иначе когато е студена - разбирай не е палена поне 8 часа, си пали с мааалко повечко въртене. Имаше един период не помня дали беше преди година или две, наистина като е загряла не искаше да пали, въртеше като луда. Помня, че правих нещо за клапата топъл/студен въздух и се оправи.
Т.е. според мен не е нормално.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 18 апр 2011 12:31

На бензин как работи?

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 18 апр 2011 19:57

Kолега stefan4o, тая клапа на кутията на въздушния филтър ли стои?
Между кутията и тръбата към дросела. Нещо повече за нея.

Върни се в “Автогазови уредби”