Ръжди по пода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Ръжди по пода

Мнениеот DG GoLF MKIII » Пон 18 апр 2011 17:48

Здравейте колеги,имам следния проблем с пода а имено отвратителните ръжди потръгнали на места по пода на голфи.Не съм на ясно с какво трябва да мина пода на колата след като изчистя ръждите до блясак.На места съм мазал с Body 930 но не съм доволен понеже се размеква през лятото и бях чел че се напуква след време.Искам да е нещо приблизително до оригиналното покритие да е качествено.
Моля запознатите да драснат за етапите на грундирането :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръжди по пода

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 18 апр 2011 17:59

Другар и аз минах по тоя път! При мен тапите на пода бяха паднали и си беше загнило на место, закърпи се с ламарина, и после целия под се мина с боди, изсъхна и вече 2-ра година няма проблем! Друг начин не знам как може да го минеш, нали знаеш че няма нищо вечено. Ма като караш колата, върхо бодите се налепва пясък, и става още по-силна защите.....

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Пон 18 апр 2011 18:21

my heart iS iCe написа:Другар и аз минах по тоя път! При мен тапите на пода бяха паднали и си беше загнило на место, закърпи се с ламарина, и после целия под се мина с боди, изсъхна и вече 2-ра година няма проблем! Друг начин не знам как може да го минеш, нали знаеш че няма нищо вечено. Ма като караш колата, върхо бодите се налепва пясък, и става още по-силна защите.....

а колега преди да минеш с бодито изчъгърка ли пода до ламарина или мина отгоре на старото покритие и ползвал ли си ръждо преобразители ли е некви други лаяна:D

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 18 апр 2011 18:27

Офф..и аз го правих това преди да я продам... :banghead: Изджагъркай хубаво ръждатата ии отстрани до гол метал и така мажи за да нямаш ядове след някой друг месец :да:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 18 апр 2011 19:46

DG GoLF MKIII написа:
my heart iS iCe написа:Другар и аз минах по тоя път! При мен тапите на пода бяха паднали и си беше загнило на место, закърпи се с ламарина, и после целия под се мина с боди, изсъхна и вече 2-ра година няма проблем! Друг начин не знам как може да го минеш, нали знаеш че няма нищо вечено. Ма като караш колата, върхо бодите се налепва пясък, и става още по-силна защите.....

а колега преди да минеш с бодито изчъгърка ли пода до ламарина или мина отгоре на старото покритие и ползвал ли си ръждо преобразители ли е некви други лаяна:D

Ем колега, аз лично не го правих, карах колата на майстор, и те каквото са правили са правили, но бая бяха рязали и кърпили, шот казаха че там дето си е гнило си е гнило, и после с пистолет и боди я намазаха, и аз тая година повторих още 1 път пода, и мисля че е доволно, щом седалката не пропада извън пода, значи няма ядове, но както са ми казвали ОТ РЪЖДАТА и СМЪРТТА, спасение няма, все някой ден те довършва!
Единственият начин да бягаш от ръждата е да продадеш колата, но не се знае другата дали няма да е по-зле от предишната :012: Направи това което ти казах и не я пипай, ако засъхне както трябва няма да имаш ядове!
Даже няма да е лошо да минеш и праговете от вътрешната страна, свали даже и задната броня и там ако има ръжди и пристилката мини, и да си спокоен!

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Пон 18 апр 2011 21:39

за моя радост колега под броните нямам ръжди на пода пик има на места където се е одрало но и те мисля че и те могат да се изчистят не са за кърпеж най сериозни ръжди имам по гредите и планките на резервоара бяха хептен заминали но тях ги замених с нови шини ,които сам си ги направих иначе по прагове и други места нямам:)Да е ба и химията по пътищата колата е внос от германия по външния вид е без забележки но почнала да гние от долу :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 апр 2011 15:49

DG GoLF MKIII написа:за моя радост колега под броните нямам ръжди на пода пик има на места където се е одрало но и те мисля че и те могат да се изчистят не са за кърпеж най сериозни ръжди имам по гредите и планките на резервоара бяха хептен заминали но тях ги замених с нови шини ,които сам си ги направих иначе по прагове и други места нямам:)Да е ба и химията по пътищата колата е внос от германия по външния вид е без забележки но почнала да гние от долу :banghead: :banghead:

Щом нямаш толкова гнилотия, взимай 5 кила боди, колата на канал и отдоло под нея с четка почваш да мажеш. Намазваш с 1 ръка, и чак след 1 седмица изчакваш да изсъхне и после пак повтаряш, гарантирам ти че близките 5 години няма да имаш никакви проблеми, аз вече 2-ра година, я карам с бодито и не е паднало!
Друго е ако искаш я караш на майстор и да ти я изтъркат цялата отдоло, до ламарина, ма така отслабва пода повеече и вероятността да го накачи ръждата е по-голяма. Желая ти късмет и дано оправиш нещата!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 апр 2011 15:57

my heart iS iCe написа: Намазваш с 1 ръка, и чак след 1 седмица изчакваш да изсъхне ...

По-добрият вариант е след намазването да се покара по прашен път, да полепне отдолу прах и камъчета, става много здрава запечатка. :idea:

Потребителски аватар
DG GoLF MKIII
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DG GoLF MKIII » Вто 19 апр 2011 16:11

my heart iS iCe написа:
DG GoLF MKIII написа:за моя радост колега под броните нямам ръжди на пода пик има на места където се е одрало но и те мисля че и те могат да се изчистят не са за кърпеж най сериозни ръжди имам по гредите и планките на резервоара бяха хептен заминали но тях ги замених с нови шини ,които сам си ги направих иначе по прагове и други места нямам:)Да е ба и химията по пътищата колата е внос от германия по външния вид е без забележки но почнала да гние от долу :banghead: :banghead:

Щом нямаш толкова гнилотия, взимай 5 кила боди, колата на канал и отдоло под нея с четка почваш да мажеш. Намазваш с 1 ръка, и чак след 1 седмица изчакваш да изсъхне и после пак повтаряш, гарантирам ти че близките 5 години няма да имаш никакви проблеми, аз вече 2-ра година, я карам с бодито и не е паднало!
Друго е ако искаш я караш на майстор и да ти я изтъркат цялата отдоло, до ламарина, ма така отслабва пода повеече и вероятността да го накачи ръждата е по-голяма. Желая ти късмет и дано оправиш нещата!

а ти какво Body използва щото има 910,930,950,999 кой е най добрия вариант

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 19 апр 2011 16:22

DG GoLF MKIII написа:
my heart iS iCe написа:
DG GoLF MKIII написа: :banghead: :banghead:

а ти какво Body използва щото има 910,930,950,999 кой е най добрия вариант

Казаха ми 930, шот аз го мазах с четка, има и по-силни ма там ефекта е когато се пръска с пистолет бодито, но аз нямах тая възможност щот нямам пистолет!
Иначе 999 или нещо от сорта беше било по-силно, поне така ми казаха в магазина. Но тъй като няма спасение от ръждата взех по-евтиното, 10 лева мисля че беше килото!
Има и по-голями разфасовки! Но според мен с пистолет става по равномерно. Докато с четка ще ти окапят ръцете! Но ефект има, и кой ти е казал че пада бодито те лъже, освен ако не удариш пода в някой камък, тогава е друга бира :012:
До колкото си спомням има и "Бяло" боди, ако искаш да не бие толкова на очи, когато си под-колата, аз го мазах с черно!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”