Аз точно за това съм писал, че ми е било по-трудно с полупръстена отколкото с пластмасовите втулки. Поначало ползвам следния метод, но не го постнах защото си мислех че или не се предпочита или повечето го знаят:
Част от описание на процедурата, което съм давал миналата година
==========================================================
При сглобяването най-добре втулките се поставят като докато спускаш стъклото малко преди да легне най-долу го наклониш встрани до упор, така че отворът на стъклото да остане извън шината - така е директно достъпен и можеш да поставиш заедно двете втулки. Хубаво е ако имаш някакви тънки ръкавици, с които да можеш да боравиш с дребни предмети, така ще се предпазиш по-добре. Ако ли не, просто по-голямо внимание с металните ръбове.
Преди да ги поставиш вкарваш малката долу горе наполовина в голямата, след което слагаш голямата в стъклото и натискаш малката така че докато голямата влиза в отвора, малката да влезе по цялата си дължина, след това ако има нужда ги донаместваш да се подават равномерно от двете страни на стъклото. Двете втулки имат малък процеп, (не са пълен цилиндър) което позволява на голямата леко да се отвори а на малката леко да се свие, като по този начин образуват клин, за да не може самопроизволно да изпаднат от отвора.
После повдигаш стъклото и го спускаш бавно, докато опре в пластмасовия носач. След това само леко го натискаш надолу докато пиновете кликнат в отвора на пластмасовия носач. Ако при разглобена врата погледнеш пластмасовия носач на стъклото в профил , ще видиш че има V образна форма и нещо като улеи които водят пиновете при натиск отгоре да се заклинят точно в предвиденото им място. Всякаква борба с жилото, шината и тесния процеп на пластмасовия носач е абсолютно излишна и в последствие дори изглежда абсурдна.
По този начин се поставят стъклата във фабриката (Единствената разлика е, че фабриката не си играе да разглобява). Долу пишат че е хубаво това да се прави на топло, но така или иначе предполагам че няма да разглобяваш вратата навън в студа.
В началото и аз много се мъчих с какви ли не куки и свински опашки , резулатът беше много похабени нерви и пот в юлската жега. Веднъж като поставих пиновете по този Factory Install не исках да чуя за никакъв друг метод. Наложи ми се после още 3-4 пъти да разглобявам заради бравите, но впоследствие застопоряването на стъклото стана най-лесната част от процедурата
Ето това е моят начин, на английски:
• Factory install (Thanks Old_School!)
1. After sliding the window through the weather stripping, go ahead and place both pins in the window hole and let it rest on top of the window clip.
2. Take a deep breath, and gently (but forcefully) push down on the window. The window clip will spread and the pin will snap into the clip holes as long as it's lined up correctly. Sounds crazy, but it works. I wouldn't do it if it was too cold outside. In fact, the warmer the better. I was told this is how the factory did it. Worked for me as well.
==========================================================