3 цилиндровите двигатели на VW
- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 3 цилиндровите двигатели на VW
май точно на тези коли с трите цилиндъра и то точно дизелите им е пръснат двигателя от каране поради причината , че горят малко.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
muns61 написа:. Колкото е по - малък обема, толкоз по - малък ресурса.
...
Още малко и да ти повярвам!
Обясни ми как служебно Сузуки Марути навъртя 600хил. км - предполагам имаш представа как се кара служебен автомобил???
800 кубика
Карал съм Фиат "Пирин" - 1969 - сглобен в Ловеч
843кубика - дали не е навътял доста от 1969 насам - как мислиш
едва 2001 му беше направен основен ремонт

Не разбирам защо говорите наизуст?

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Веско, не говоря наизуст, а от опит!
За Сузуки няма да говорим, техният 3 - цилиндров е класика в жанра. Негов клонинг е на Тико и наследници, виждал съм го на такси да изкара над 600 000 на доста коли.
Говорим за европейски коли. А колко е изкарал Фиат - 850, правил съм ремонт на 2 такива мотора и може да се спори за издръжливостта им. Фиат поне мотори можеха да правят добре. Ама виждал ли си разликата в пробег на Регата 1300 и 1600?
А на Голф 1,4 и 2,0? Вектра 1,3 и 2,0?
Малкото дизелче работи винаги на максимум, а на дизела работата над 80% от мощността се отразява доста неблагоприятно, за разлика от бензинката.
Та като стана дума за Фиат, помниш ли Уно 1,3 дизел? Никога не съм виждал такъв мотор здрав, всички гореха масло и зимата тегло! Щото идваха тук с изпит сос! И за разлика от 1,6 - 1,8 моторите, не минаваха със смяна на сегменти.
Та така...
За Сузуки няма да говорим, техният 3 - цилиндров е класика в жанра. Негов клонинг е на Тико и наследници, виждал съм го на такси да изкара над 600 000 на доста коли.
Говорим за европейски коли. А колко е изкарал Фиат - 850, правил съм ремонт на 2 такива мотора и може да се спори за издръжливостта им. Фиат поне мотори можеха да правят добре. Ама виждал ли си разликата в пробег на Регата 1300 и 1600?
А на Голф 1,4 и 2,0? Вектра 1,3 и 2,0?
Малкото дизелче работи винаги на максимум, а на дизела работата над 80% от мощността се отразява доста неблагоприятно, за разлика от бензинката.
Та като стана дума за Фиат, помниш ли Уно 1,3 дизел? Никога не съм виждал такъв мотор здрав, всички гореха масло и зимата тегло! Щото идваха тук с изпит сос! И за разлика от 1,6 - 1,8 моторите, не минаваха със смяна на сегменти.
Та така...
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
не смесвайте предкамерен с безкамерен дизел ,а трицилиндровия на ВАГ е безкамерен и принципа на работа е доста по различен
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Камерата в случая е без значение. За извършването на една и съща работа - разбирай пробег - малкото моторче ще се амортизира повече от големия батко. Разликата в горивото ще е само за сметка на по - голямото вътрешно триене на големия, а по - големият разход в градско е и от ускоряването на повече маса в движещите се части на мотора.
Една гума 195-70-15 ще намали по - малко диаметъра си след изминаване на 10 000 км, в сравнение с 155-70-13.
Малко груб пример, ама верен.
Една гума 195-70-15 ще намали по - малко диаметъра си след изминаване на 10 000 км, в сравнение с 155-70-13.
muns61 написа:Една гума 195-70-15 ще намали по - малко диаметъра си след изминаване на 10 000 км, в сравнение с 155-70-13.
Ако смучeш едно лукче половин час ще смали размера си в устата ти по-малко от колкото един TIC-TAC.
Малко груб пример ама верен

Ти сравняваш двигателя на фолсвагена с гуми

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каквото и да се пише в тази тема няма да промени възгледите на хората, които са убедени, че собствениците на 3 цилиндрови коли сме "прецакани".Благодаря на колегата myrshavija за пожеланието, но искам да ти кажа, че съм си в мир със себе си.Просто много негодувам срещу изказвания от типа на колегата Niks, че тези двигатели издържат до десета смяна на масло и харчат 7 в градски условия.В крайна сметка колегата Сашо сам ще реши кой крив и кой прав, защото всеки за себе си е прав, дори и да се пишат безумни неща тук.За теб са недоразумение три цилиндровите мотори - ок.Виж как зачитам чуждото мнение
За мен е много приятно ,когато сипя догоре в началото на месеца и чак в края на месеца лампата ме подсеща, че имам 5 литра в резервоара ( изминавам 700-900 км. в София ).Айде със здраве.Към автора на темата - братле пиши какъв е бил избора на бащатко ти 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Да се включа може ли ?
Пример който наскоро имам направих 250 км с количка 1000куб и даде разход - 6.5 бензин на дълго. /с клима/ изпреварвания и набиране по магистрала ...
.../само с картинки/ возих се с г4 с 1.6 /bcb/ даде 6.5 литра...пак на подобен маршрут.
За 1.4 ТДИ е всеобщо прието че не е много читав, питах човек специализирал двг с вътрешно и работи само с дизели.. каза бягай далече...Защо какво - да добър е обаче има много НО-та. Всеки си знае.
Вижте друго - Поло 2011 кола на годината - с Три трицилиндрови двг.. всеки да си прави изводите.
Пример който наскоро имам направих 250 км с количка 1000куб и даде разход - 6.5 бензин на дълго. /с клима/ изпреварвания и набиране по магистрала ...

За 1.4 ТДИ е всеобщо прието че не е много читав, питах човек специализирал двг с вътрешно и работи само с дизели.. каза бягай далече...Защо какво - да добър е обаче има много НО-та. Всеки си знае.
Вижте друго - Поло 2011 кола на годината - с Три трицилиндрови двг.. всеки да си прави изводите.
Защо хора които са карали и подържали такъв автомобил не са казали една лоша дума. Всички останали, които са им казали "бягай на далеко" плюят двигателя. 1.4 тди се водел некачествен чупел се и темподобни. Покажете тогава снимки, теми за счупени такива двигатели и как собствениците се чудят какво да правят. Нали всички сте виждали фатални проблеми по тоя двигател. Направете една снимка да видим и ние! Или просто така сте чували от някъде 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ludiq написа:Тези форажумелки с каква скорост изънградско горят 3?![]()
Карал съм почти всички 3цилиндрови моторетки на VAG и за мен си остават пълно недоразумение.
Пише се фураж.Извънградско фуражомелката може да докара разход 3 с 90-100 км. на магистрала на 5-та скорост,но трябва да си сам вътре.Чакаме теста на колегата Веселин и Мършавия.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Gelle написа:Защо хора които са карали и подържали такъв автомобил не са казали една лоша дума.
Много е трудно да признаеш пред себе си (а какво остава пред цял форум), че си си купил мъртвородена кола.
Истината боли

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Velko написа:Каквото и да се пише в тази тема няма да промени възгледите на хората, които са убедени, че собствениците на 3 цилиндрови коли сме "прецакани".Благодаря на колегата myrshavija за пожеланието, но искам да ти кажа, че съм си в мир със себе си.Просто много негодувам срещу изказвания от типа на колегата Niks, че тези двигатели издържат до десета смяна на масло и харчат 7 в градски условия.В крайна сметка колегата Сашо сам ще реши кой крив и кой прав, защото всеки за себе си е прав, дори и да се пишат безумни неща тук.За теб са недоразумение три цилиндровите мотори - ок.Виж как зачитам чуждото мнениеЗа мен е много приятно ,когато сипя догоре в началото на месеца и чак в края на месеца лампата ме подсеща, че имам 5 литра в резервоара ( изминавам 700-900 км. в София ).Айде със здраве.Към автора на темата - братле пиши какъв е бил избора на бащатко ти
За това си говорим, аз с един резервоар до резерва минавам 900-950км в СФ, а никак не гоня пестене и колата ми е 200кг отгоре. Резервоара ми е с едни 10л по-голям, заслужава ли си тогава?

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Luciano написа:Gelle написа:Защо хора които са карали и подържали такъв автомобил не са казали една лоша дума.
Много е трудно да признаеш пред себе си (а какво остава пред цял форум), че си си купил мъртвородена кола.
Истината боли
Васе - много ме боли брат!

Особено,когато подминавам бензиностанциите!
А че е мъртва,мъртва си е ..... на умрело навъртях 3200 за един месец

Официално заявявам пред целия форум - яко се преебах с трицилиндровата помпа-дюза!

- gollf_fff.
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:muns61 написа:. Колкото е по - малък обема, толкоз по - малък ресурса.
...
Още малко и да ти повярвам!
Обясни ми как служебно Сузуки Марути навъртя 600хил. км - предполагам имаш представа как се кара служебен автомобил???
800 кубика
Карал съм Фиат "Пирин" - 1969 - сглобен в Ловеч
843кубика - дали не е навътял доста от 1969 насам - как мислиш
едва 2001 му беше направен основен ремонт![]()
Не разбирам защо говорите наизуст?
този закон важи когато двигателя е малък и е изкарано много коне от него. когато двигателя е малък с много малко коне и може и 500 000км да откара
без проблем.

зависи от финансова гледна точка.
например на 1.8 абс ако му сложиш турбо за 300к.с. и няма да изкара и повече от 3 цилиндровия с 40к.с.
казват , че новите двигатели като TSI 1.4 - 160К.С. били подсилени да исдържат на тази мощност, но ако всеки ден караш с 220км не вярвам да изкарат по 150 000км без ремонт.
Luciano написа:Gelle написа:Защо хора които са карали и подържали такъв автомобил не са казали една лоша дума.
Истината боли
Постни някой линк на някоя тема със умряла кола. Да видя и аз такава, че за сега само чувам ама нищо такова невиждам!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”