Пълна липса на морал от страна на БФАС

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Пълна липса на морал от страна на БФАС

Мнениеот hooligans » Вто 19 апр 2011 1:14

dermeister написа:
Petrolhead написа:След малко едно момче тръгва за Благоевград да го докара в Централна Ветеринарна Клиника в София.

Всичко ок, но нека поне пита няма ли някой беден човек, който има нужда от хемодиализа, лекарства, хляб или нещо такова от съседните села или Благоевград. Да свърши още някое добро дело. Защото за хората още си нямаме активни оргазнизации.

Защо сереш бе!?
Живота ти ли преобърна, че човек е тръгнал да кара умиращо куче от Благоевград, за да го спасят?
Аман от ....
Ти с какво помогна на някой от по-горе изброените от теб?

ПП: Ако има нужда от финансова или физическа подкрепа, бих помогнал с каквото мога!

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 19 апр 2011 1:27

Ти па кой по-точно беше, че държиш тон, а?

Изказвам мнение и предлагам две добри дела в едно.

П.П. Ако ти се помага, тук е мястото: http://arsofia.org/bg/dari

Последна промяна от group® на Вто 19 апр 2011 7:26, променено общо 1 път.
Причина: Спамиш! Затова ти правят и забележка! Като не ти харесва темата, подминаваш!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 19 апр 2011 6:28

Значи по въпроса, преди време имаше един боклук полицай, организирал боеве с кучета- издири журналистката, която прави репортажа за Нова, после имаше пак репортаж, мисля по БНТ и им го прати това нещо. Не ми се гледат клиповете и линковете във фаце-то, затова ако се повтарям с нещата там, ще прощаваш. По цял ден гледам такива неща и гледам вече да се пестя... Пиши в групата на арс-софия. Освен това може да се организира колективна жалба, за да се сезира прокурата, въпреки че е нужно още малко време, за да се задейства новия закон, то все пак си има стар закон, който предвижда глоби за полицая. Така направихме с въпросния полицай от Елин Пелин, събраха се доста хора и всеки подаде жалба срещу него и от време на време им изискваме информация- доста е досадно едни 200 човека всеки по отделно да ги прави тези неща- за прокуратурата имам предвид. Мисля, че това е начина.
А за остроумно изказалите се, понеже очевидно не могат да се сетят сами, да ги питам- според вас един боклук, ритащ живо същество макар и куче, дали ще ви помогне ако ви види вас да агонизарате някъде? А човек, който помага на животните, първо обича хората и е достатъчно нормален и вече достатъчно интелигентен, че да помага на животните. Още повече тук очевидно не става дума за улично куче, което за мен няма никакво значение де.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 19 апр 2011 6:31

lion_heart002 написа: Е това е българина,забележете,животното е оставено там,на никой не му е хрумнало да помогне!!! Хвала ви българи и за сапун не ставате....

точно, как да очакваш светло бъдеще с такъв народ. отношенията ни са същите и между нас си, хората, затова и като 2ма мангала бият някой на центъра на някой град, 500 човека около него седят и мишкуват и гледат сейр.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Вто 19 апр 2011 7:37

Безхаберие, малодушие, жестокост...
Всички сме големи отворковци на по 5 ракии...
Щом стане дума нещо да се направи, да се помогне на някой, всички гледаме сеир и не си помръдваме пръста
А според мен на кучето вече е малко вероятно да му се помогне до степен, че да се оправи съвсем
И както с повечето наболели обществени проблеми напоследък, ни остава да пием по една студена вода
Или по пет ракии
Наздраве...

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 19 апр 2011 8:39

Замислете се и за нещо друго, ако не беше хладнокръвната реакция на пилота можеше да има ден на национален траур днес. Организаторите и полицията са задължени да следят да няма кучета и хора на трасето. Заради тяхното безхаберие днес само едно куче бере душа, следващия път може да нямаме този късмет.

А ето и развитието на случката, това е написал човека, който е прибрал кучето в София:
Все още не мога да повярвам, че куче ударено с такава скорост и след толкова време може да изглежда така добре ...пу пу дане му е урики на хайванката...дежурните доктори е прегледаха и казаха, че има наранявания по таза..нещо което записах ( никога не съм бил добър в биологията ) "сакро-илиачно" отделяне и фрактури на двата задни крака. Важното е че поражения по прешлените на гръбначния стълб не бяха забелязани на първите снимки (утре ще бъде прегледана от ортопед за пълна отценка). Нямаше температура.

Май всичко ще е наред

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 19 апр 2011 9:03

Като човек пряко замесен със БФАС член на Националната съдийска колегия ще кажа моето мнение за случая.
Няма как да се спре сесията понеже е блъснато животно никакъв шанс. След сесията е трябвало да видят дали е оцеляла гадинката. Лично мое мнение е че е по-добре едно куче от колкото касапница защото при тази скорост ако пилотът се беше опитал да избегне ударът със кучето на всяка цена екипите на Бърза Помощ и траурните агенции щяха да имат мнооого работа. Може да звучи нехуманно ама по-добре кучето вместо някой човек. Това със изкачащите животни по трасетата често срещано явление и обикновенно ГОЛЯМ да не кажа основен принос имат зрителите на състезанието за по-интересно вкарват кучето ама не мислят че заради "интересното" може да стане касапница :evil: Не искам да оправдавам никой просто казвам моята гледна точка :roll:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Вто 19 апр 2011 9:12

Според мен не става въпрос за реакцията на шофьора.Естествено,че добре е направил като не е рискувал да занесе и да помете публиката.

Въпросът според мен е в отношението,което следва един случил се инцидент.Никое живо същество не заслужава да се отнасят по този начин с него.
Аз цял живот съм живял с кучета и са ми много близко до сърцето.Особено пък нмските овчарки.Така,че даже не смея да гледам клипчето и затова говоря малко наизуст.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 19 апр 2011 9:20

В случая виновна е публиката и полицая, който е ритал животното. Като длъжностно лице срещу него трябва да бъде подаден сигнал, защото дори бездействието му попада под ударите на закона.

БФАС няма какво да направи и няма и как да предотврати куче да излезе на пътя... Просто е физически невъзможно да се случи това. Така че отговорността не е тяхна.

Търсете кой е бил полицая, свидетели и по законовия ред. Това е.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 19 апр 2011 9:22

los_tigros написа:Според мен не става въпрос за реакцията на шофьора.Естествено,че добре е направил като не е рискувал да занесе и да помете публиката.

Въпросът според мен е в отношението,което следва един случил се инцидент.Никое живо същество не заслужава да се отнасят по този начин с него.
Аз цял живот съм живял с кучета и са ми много близко до сърцето.Особено пък нмските овчарки.Така,че даже не смея да гледам клипчето и затова говоря малко наизуст.

точно затова става дума. След като основно има само злоба и ниско интелигентни индивиди, няма как тази държава да тръгне към добро.
А къде са разните там организатори, които да следят да няма такива случки? Ще бъдат ли санкционирани или чакаме следващия път да изтрепе 20 човека пилота, за да се вземат мерки?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 19 апр 2011 9:23

znainainai написа:Като човек пряко замесен със БФАС член на Националната съдийска колегия ще кажа ...:

Има ли по принцип ваши представители, които са между публиката и следят за спазването на някакъв ред?
Ако да, те биха могли поне да видят кой е извършителя. И да го съпроводят до патрулката...
Следващия ход е да изритат човек на пистата...безпросветна сган. :evil: :evil:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Вто 19 апр 2011 9:24

Vlad777 написа:В случая виновна е публиката и полицая, който е ритал животното. Като длъжностно лице срещу него трябва да бъде подаден сигнал, защото дори бездействието му попада под ударите на закона.

БФАС няма какво да направи и няма и как да предотврати куче да излезе на пътя... Просто е физически невъзможно да се случи това. Така че отговорността не е тяхна.

Търсете кой е бил полицая, свидетели и по законовия ред. Това е.

не са ли БФАС отговорни за проблеми с публиката?

ралипул колата дойде и си замина без да направи нищо, така че и те са точно толкова отговорни колкото и полицая.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 19 апр 2011 9:32

pakumba написа:
lion_heart002 написа: Е това е българина,забележете,животното е оставено там,на никой не му е хрумнало да помогне!!! Хвала ви българи и за сапун не ставате....

точно, как да очакваш светло бъдеще с такъв народ. отношенията ни са същите и между нас си, хората, затова и като 2ма мангала бият някой на центъра на някой град, 500 човека около него седят и мишкуват и гледат сейр.

Съгласен съм и за съжаление е така!
Дано да се оправи животинката! Така е, проблем са бездомните/скитащи кучета, но всеки бие тъпана колко е зле управата тук, как си плащаме данъци и такси и се почва едно обвиняване и прехвърляне на вина...което си е наша черта, за съжаление...Всеки гледа сеира, плюе и псува, навсякъде се случват лоши неща, но според мен по-важното е какво се прави от хората/институции/организации след като вече една такава ситуация е възникнала...Похвално е, че някой е решил да помогне на кучето и да направи каквото е било нужно за да оцелее, дори и малко по-късно - но все пак е отделил време и средства, дано има повече такива хора...но народ от семкаджии, които могат да гледат блъснато куче на 1 метър от тълпата и нищо не правят не вещае нищо хубаво!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Вто 19 апр 2011 9:34

дано кучето е наред
от друга страна не знам кой е разположил точно там зрителите,при едно поднасяне на излизане от завоя на тоя смешен запесъчен асвалт не ми са мисли просто :banghead:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 19 апр 2011 9:39

znainainai написа:Като човек пряко замесен със БФАС член на Националната съдийска колегия ще кажа моето мнение за случая.
Няма как да се спре сесията понеже е блъснато животно никакъв шанс. След сесията е трябвало да видят дали е оцеляла гадинката. Лично мое мнение е че е по-добре едно куче от колкото касапница защото при тази скорост ако пилотът се беше опитал да избегне ударът със кучето на всяка цена екипите на Бърза Помощ и траурните агенции щяха да имат мнооого работа. Може да звучи нехуманно ама по-добре кучето вместо някой човек. Това със изкачащите животни по трасетата често срещано явление и обикновенно ГОЛЯМ да не кажа основен принос имат зрителите на състезанието за по-интересно вкарват кучето ама не мислят че заради "интересното" може да стане касапница :evil: Не искам да оправдавам никой просто казвам моята гледна точка :roll:

Така е, наистина колкото и гадно да звучи е по-добре да бъде блъснато едно куче вместо 20-30 (за да спазвам приличен тон ще кажа хора), но си палят цигара после "хората" и си пият бирата докато животинката бере душа изхвърлена малко встрани...Спасявал съм доста животинки и по-голямата част от тях си живеят и към днешна дата на село и са просто невероятни! Аз лично не очаквам нищо в замяна, но дано Онзи горе гледа...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”