Въглероден смесител за намален разход
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Въглероден смесител за намален разход
Днес с един приятел ходихме и сложихме АГУ на колата му.Маистора ми каза че очаквал до 2-3 месеца някакви въглеродни смесители от Япония, които намалявали разхода на дизела с до 40% и не били скъпи(500-600лв+работата).Вие нещо да знаете по въпроса?
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Re: Въглероден смесител за намален разход
Имам един приятел тои работи в тунинг фирма няма да я казвам да не излезе реклама и там монтират има голямо допитване до хора които са си сложили и са МНОГО доволни.
Само нз какви пари излиза но може да питам...
Само нз какви пари излиза но може да питам...
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Еми питаи колега имам сериозен интерес.Все пак ще е друго ако харчи 3-4 градско.Както и да го смятам ако е 600-700 кинта за 10 000км се избива.Питаи също и до каква степен е вреден и за мотора,че износоустоичивостта няма да е същата с гаранция,особено при ТДИ-тата зарад кулера
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не било въглероден а било водороден, не било смесител ами било един буркан с вода с 2 електрода, няколко тръби и малко жици и как ги докараха тия цени не знам. Поне това което гледах из нетя беше пълна простотия която дали работи не знам ама дори и да работи не бих си го сложил на колата.
- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Защо, има хора които карат много и изнемогват от тия цени на нафтата,а и не всеки намира на черно
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега не го казвам с идеята че виждате ли не искам да карам по икономично и ми е кеф да давам маса пари, но ето за пример да видиш за какво се говори:
http://www.youtube.com/watch?v=eXxN_nh84Pg.
Ако искаш пробвай и кажи после дали работи
. Идеята е Водорода да се вкара директно преди смукателните колектори, за турбо кола може би трябва да се бутне преди турбина, не знам за това но като цяло идеята ми изглежда несериозна.
Има и нещо което не разбирам, като потопиш 2 електрода и пуснеш ток през тях на единия се отделя кислорода на другия водорода. Понеже тук електродите са спираловидни кислорода и водорода се смесват и малко не разбирам как вкарват само водород, но не ми се затормозява да го мисля. Както виждаш направата е елементарна, струва ми се несериозно да се искат 600++ лева за нещо подобно колкото и добре да е направено.
Ако съм разбрал погрешно идеята и наистина става въпрос за някаква ВЪГЛЕРОДНА чудесия се извинявам.
http://www.youtube.com/watch?v=eXxN_nh84Pg.
Ако искаш пробвай и кажи после дали работи

Има и нещо което не разбирам, като потопиш 2 електрода и пуснеш ток през тях на единия се отделя кислорода на другия водорода. Понеже тук електродите са спираловидни кислорода и водорода се смесват и малко не разбирам как вкарват само водород, но не ми се затормозява да го мисля. Както виждаш направата е елементарна, струва ми се несериозно да се искат 600++ лева за нещо подобно колкото и добре да е направено.
Ако съм разбрал погрешно идеята и наистина става въпрос за някаква ВЪГЛЕРОДНА чудесия се извинявам.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
rocky написа:http://www.youtube.com/watch?v=Cqq9nuSQSBk&feature=player_embedded
Тва не е Въглеродна а Водородна система

-
- Автомобил:
- Двигател:
Оффф..,пак за Жил Браун ли бе!Или май Илия Вълков се казваше...И как точно се отделя и съхранява водорода?..а сега видях в буркан "Омния",ясно.Ама ако не си спънете основното гориво,ще получите същия разход + водна пара и едни 50-80А паразитна консумация(за бързовара).
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Имам познат който кара така.До 30 40% намалява разхода на нафта.И колата върви доста повече.А като цена излзиа кам 700 800лв.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като бях малък , по физика ни учеха че за да разделиш водата на кислород и водород е нужно една трета повече енергия от спечелената . Тоест инвестираш 10 джаула печелиш 7 джаула. (карам по спомени)
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Така е богомиле,и е така заради закона за запазване на енергията който обаче тука са изнамерили как да го променят-буркан омния 20 ст,електроди 20-30 лв,тръбички 20 лв други консумативи 50-100 лв,идеята че караш на далавера-безценно- и това само за 700лв

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не,Господа..има Нова Физика..измислена от Българин(Илия Вълков),който в интерес на техническия възход е жертвал и името си дори..Аз дори съм го виждал,по телевизията (навремето) тоя Господин!
Това,което се рекламира толкова упорито,всъщност..мисля да е взаимствано отнякъде.Иде реч за добавяне към основното гориво на друг елемент(катализатор),който да повиши енергията получена от изгарянето.Подобно работят NOS-системите(името е нарицателно,иначе си е двуазотен оксид),тая смес доставя в цилиндъра кислорода(над определена температура кислорода се отделя,иначе няма безопасен начин на съхранение и транспорт до горивна камера!).Та така работи "райския газ",ама Брауновият-не мога обясня никак!Ако намеря приемливо ,поне за мен обяснение...
Това,което се рекламира толкова упорито,всъщност..мисля да е взаимствано отнякъде.Иде реч за добавяне към основното гориво на друг елемент(катализатор),който да повиши енергията получена от изгарянето.Подобно работят NOS-системите(името е нарицателно,иначе си е двуазотен оксид),тая смес доставя в цилиндъра кислорода(над определена температура кислорода се отделя,иначе няма безопасен начин на съхранение и транспорт до горивна камера!).Та така работи "райския газ",ама Брауновият-не мога обясня никак!Ако намеря приемливо ,поне за мен обяснение...

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
В "Направи си сам" има тема за водородни генератори.Що ги чака чак от Япония твоя човек не знам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Френската академия на науките, преди повече от 200 г. публично е декларирала, че няма да разглежда проекти за "перпетуум мобиле", но лудите, както е известно умора нямат.
Върни се в “Дизелови агрегати”