Дебитна карта

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Дебитна карта

Мнениеот fill » Вто 19 апр 2011 17:57

За какво ще я използваш тази карта ?
Ако е за електронни плащания : Visa electron
Ако е за превод на заплата : Maestro

Аргументите са ми :
при Visa electon може да се плаща по интернет без да се вкарва ПИН код, което на мене не ми харесва и предпочитам да не държа пари в нея.
при Maestro не може да се плаща по интернет и няма такса за плащане през epay.bg.

Аз имам две карти към ПИБ. Едната ми е Maestro, другата Visa electron. По маестрото имам доходи а другата е използвам за електронни плащания като не държа пари в нея. Няма такса за превод от карта в карта. Има месечна такса на ПИБ в размер 0,30лв на карта месечно.

Относно Уникредит булбанк:
не си взимай карта от тях. Скоро си сменях карта ( Visa Electron ) , новата карта ми я даде касиерка. Картата беше неопакована, и всеки можеше да види данните на картата.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 19 апр 2011 18:09

fill написа:Относно Уникредит булбанк:
не си взимай карта от тях. Скоро си сменях карта ( Visa Electron ) , новата карта ми я даде касиерка. Картата беше неопакована, и всеки можеше да види данните на картата.

Кой данни може да ти видят, пин кода НЕ може.
А другите данни могат да ги видят само хората зад гишетата, тези хора имат такъв достъп до информация ,че надали ще се занимават с гледането на скапаната карта. :screwy

Всички банки са един дол дренки според мен,вземи си карта от най близката банка и според нуждите ти.
Поне да ти е удобно.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Вто 19 апр 2011 18:12

Visa Electron от ПИБ е с най-приемливи условия, когато си я вадих, мисля че и сега са си добри условията.

http://vankata.log.bg/article.php?article_id=4560

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 19 апр 2011 18:57

ISRalien написа:
Ljubon написа:Такси има само при КРЕДИТНИТЕ карти, но не и при дебитните.

Глупости!

Имам предвид такса за откриване, поддръжка и подновяване. Е, може някоя банка да е въвела, но повечето нямат. Затова е хубаво да се четат общите условия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 19 апр 2011 19:35

Layer написа:Аз съм на Булбанк, няма никаква такса.2 карти на една сметка имам.
Даже на скоро спорих с един приятел ,че нямам такса и ходихме до банката да питаме. Има да ме черпи една бира mhihi
Няма такса и като внасям пари в нея, ако друг иска да внася му вземат 2-3 лв такса.
Ползвам я за онлайн пазаруване от Китай най вече.

Е де не е така , ако е роднина 1 ва линия .Пращам на сина ми редовно от Уникр. към Уникр.
Няма такса само се попълва 1 декларация всеки път дето ми е писнало.Ползвам от 2006г на Уникредит, такса няма .Имал съм проблем 1път само с пазаруване в Карфур /там са на скапаната ОББ/ - 3 пъти подред не ми приема сделката . За онлайн нямал съм проблеми.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 19 апр 2011 19:43

kris11 написа:Е де не е така , ако е роднина 1 ва линия .Пращам на сина ми редовно от Уникр. към Уникр.
.

Незнам как беше точно,на друг човек не съм пращал пари.
На мен пращаха скоро и ми казаха че са им взели такса.
Може ако си клиент на банката да не те таксуват,но ако не да има секира.
:beer

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 19 апр 2011 20:42

Layer написа:Кой данни може да ти видят, пин кода НЕ може.
А другите данни могат да ги видят само хората зад гишетата, тези хора имат такъв достъп до информация ,че надали ще се занимават с гледането на скапаната карта. :screwy

Незнам дали знаеш че с Visa Electron може да се пазарува по интернет без пин код. На задната страна на картата има секюрити код който е три цифри, до този секюрити код малко ме съмнява да имат достъп касиерките. Общо взето подразни ме политиката на Уникредит да оставят ниски служители да имат достъп до информацията за картата. Политиката на другите банки е картата да е запечатена в плик. :!:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 20 апр 2011 0:03

На ПИБ е най дървения курс на света,та ако ще пазаруваш онлайн ..... :drunk

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 20 апр 2011 0:59

Гледам, че спрягате Уникредит (Булбанк отдавна се под тяхната шапка), малко извадки от техните тарифи:

Откриване на разплащателна сметка - 2.5лв scare
Поддръжка и обслужване на разплащателна сметка - 2.5лв scare
Вътрешнобанкови преводи:
- безкасови - 1.10/0.5
През Бисера - 2/1.10

и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Сря 20 апр 2011 10:54

fill написа:Незнам дали знаеш че с Visa Electron може да се пазарува по интернет без пин код. На задната страна на картата има секюрити код който е три цифри, до този секюрити код малко ме съмнява да имат достъп касиерките.:

При регестрацията в интернет също иска код, колкото помня.
Вече може и да не е така,ама тоя код пак от банката ти го дават.
Всеки служител с компютър може да вижда всичко що имат за теб.
Даже най смотаните касиерки знаят дали и каква карта имаш.
Не се вкарвай в филм с тея карти.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 20 апр 2011 11:28

Bobi_S13 написа:аз съм с Виза Електрон на ЦКБ, от мноооого дълго време. Такси за теглене също няма, такси при захранване на сметка също няма. Проблеми с сайтове за пазаруване, и сайтове за залагане, не съм имал никога.

Напълно вярно.И лизингите на ЦКБ са много прозрачни.Няма скрити такси и тем подобни извращения.. :да:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 20 апр 2011 11:38

ДСК и Visa Electron картата им я ползвам без проблеми навсякъде в нета. При регистрация в PayPal поиска 4 цифри от транзакцията който се виждат даже в online банкирането.

Такси лично аз нямам, щото съм пенсионер (по намалена трудоспособност). Нищо, че и пенсия, и заплата ми ги превеждат по една сметка. Такси при ползване на картите имам само ако ги ползвам на банкомати които не са на ДСК. При ползване на картата на POS терминали - такси няма.

rebu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rebu » Сря 20 апр 2011 12:38

ОББ взима например 10 лева ако си теглиш пари от банката и това е за нейни клиенти, а за други незнам!!

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 20 апр 2011 13:06

brum написа:ДСК и Visa Electron картата им я ползвам без проблеми навсякъде в нета. При регистрация в PayPal поиска 4 цифри от транзакцията който се виждат даже в online банкирането.

Такси лично аз нямам, щото съм пенсионер (по намалена трудоспособност). Нищо, че и пенсия, и заплата ми ги превеждат по една сметка. Такси при ползване на картите имам само ако ги ползвам на банкомати които не са на ДСК. При ползване на картата на POS терминали - такси няма.

Още един глас за ДСК, много голямо удобство е онлайн банкирането, плащане на сметки през интернет когато АЗ ПОЖЕЛАЯ, а не автоматично, и най вече ми харесва Виртуалната карта, която за служи за напълно безопасно пазаруване в нета!

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 20 апр 2011 13:56

Е да, от към сметки и прводи ДСК са екстра. Но предполагам и другите банки го имат това :).

Върни се в “ОФФ-Топик - други”