Здравейте колеги!
Поставен съм пред следната дилема и се надявам някой от майсторите да ми помогне! От датчика за налягането на маслото ми тече масло, минава през него и капе около пинчето! Та гледам аз по ЕТКА и в магазините за авто части ... и там пише номер на часта 030 919 081 B за двигател AFH и цвят ЗЕЛЕН! Този датчик според ЕТКА рабжоти на 0,5bar. Обаче ... аз имах "Неблагоразумите" да си сваля датчика който е на колата ... и сега се появи дилемата. Сваленият датчик е номер 028 919 081 D който според ЕТКА работи на 0,25bar и е цвят СИН, а на самият датчик пише 0,15 - 0,35 bar и в действителност е ЗЕЛЕН на цвят. Този датчик е произведен 9 месец 96 година, а колата е 97 - по което съдя че и е оригиналният!
А сега .... кой датчик да си поръчам за да го сменя се пита в загадката??
Oil Pressure Switch! Налягане на маслото!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Аз бих сложил такъв какъвто сваля от колата.Веднъж ходих по мъките с един температурен датчик : купувах го от 3 различни места и все по каталог ми го даваха и все след монтажаму се полочаваше така ,че термостата ми според датчика отваря на около 110-120 градуса
. Накрая му добавих едно съпротивление да лъже малко таблото и го настроих (съпротивлението) според това кога ми отваря термостата и кога ми включва перката - съответно като отвори термостата на таблото ми да пише 85 градуса ,а като се включи перката да показва почти 100 градуса. Сигурен съм ,че не съм си прецакал колата защото 60 000 км минах после бри положение ,че термостата ми отваря на 120 градуса и перката се включва на 135 градуса (според датчиците които по катоалог са за моята кола
)

- stef78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Oil Pressure Switch! Налягане на маслото!
Koksan написа:Здравейте колеги!
Поставен съм пред следната дилема и се надявам някой от майсторите да ми помогне! От датчика за налягането на маслото ми тече масло, минава през него и капе около пинчето! Та гледам аз по ЕТКА и в магазините за авто части ... и там пише номер на часта 030 919 081 B за двигател AFH и цвят ЗЕЛЕН! Този датчик според ЕТКА рабжоти на 0,5bar. Обаче ... аз имах "Неблагоразумите" да си сваля датчика който е на колата ... и сега се появи дилемата. Сваленият датчик е номер 028 919 081 D който според ЕТКА работи на 0,25bar и е цвят СИН, а на самият датчик пише 0,15 - 0,35 bar и в действителност е ЗЕЛЕН на цвят. Този датчик е произведен 9 месец 96 година, а колата е 97 - по което съдя че и е оригиналният!
А сега .... кой датчик да си поръчам за да го сменя се пита в загадката??
колега слагаш си такъв какъвто си свалил а именно 028 919 081 D няма значение какъв е на цвят важното да е на същото налягане, не гледай програми каталози и така нататък
- Beatle88
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, можете ли да ми кажете за VW Polo '99 (6N1) 1.4 60hp 44kW с двигател APQ какъв трябва да е датчикът за маслото. Питам защото моят е ЗЕЛЕН, а по това, което чета от форума май трябва да е СВЕТЛО СИН.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Гледай да е на 0.15-0.35бара, другото не е от значение
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”