Влиза вода зад шофьорската седалка(Golf 3)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kir4o_gti
Автомобил:
Двигател:

Влиза вода зад шофьорската седалка(Golf 3)

Мнениеот kir4o_gti » Сря 20 апр 2011 22:53

Здравейте колеги.От скоро забелязах че имам доста неприятен проблем,влиза вода под стелката зад шофьрската седалка.Проверих уплътнението на вратата но то се оказа здраво.Забелязах че откакто започна да ми влиза вода в купето спря да работи ел стъклото на задна лява врата.Разглобих кората,и забелязах че по механизма на стъклото има капки вода(около час преди това бях измил колата).Пак беше влязло вода в купето.Разглобих пластмасовата лайсна на прага на вратата и повдигнах мокета.Обезшумението на автомобила беше подгизнало,направо откачих.Влязох в колата на задната седалка затворих вратата и накарах баща ми да облива стъклото на врата.Това което видях въобще не ми хареса.Уплътнението на стъклото пропускаше вода която течеше директно върху механизма на стъклото.От там по кабелите които го захранват водата се стича по кората и от кората дирекно в купето.Уплътнението на прозореца изглежда здраво,ляга плътно по прозороце и все пак проблема е от него.Ще бъда много благодарен ако някои който се е сблъсквал с този проблем сподели как го е отстранил.Знам ,че най лесния вариянт ще е подмяна на уплътнението.Днес питах в два магазина но ми отговориха че такова уплътнение на прозореца не се предлагало.Ще помоля ако някои знае от къде мога да си поръчам да казва че се видях в чудо с тая вода. :banghead:

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: Влиза вода зад шофьорската седалка(Golf 3)

Мнениеот moreg » Чет 21 апр 2011 9:08

И аз имах същия проблем но при мене беше от ръжда под уплътнението scare
Вземи си черен силикон и повдигни хубаво уплътнението, там където пропуска вода, и намажи отдолу със силикон! остави за 24 часа да изсъхне добре и няма да пуска!
Аз така го реших и оттагава няма проблеми :wink:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 21 апр 2011 9:27

Преценете дали трябва да се смени уплътнението. Принципно то си пропуска вода в определени граници,освен това по ламарината на вратата кондензира влага, заради температурната разлика и затова има и дупки във вратите, за да се изтича. Трябва да си поправиш и изолацията между вратата и кората. На по-старите е найлон, на по-новите е някакъв лист от пяна, напомнящ на подложка за ламиниран паркет.
Аз също имах случай при силен дъжд + колата оставена на сериозен наклон (предницата по-ниско, отколкото задницата)+ запушена дупчица за отичане на предна врата - на сутринта имаше влага по шоф. стелка. Дълго се чудих откъде може да е. А то просто си влиза водица, някак си тръгва по кабелите за говорителя и кап-кап в купето :D . Но пак повтарям това се случи при много силна буря и валеж.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 21 апр 2011 21:04

Под кората на вратата имаше ли найлонова плака?То във вратите си навлиза вода,въпроса е откъде трябва да излезе.. :idea:

kir4o_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kir4o_gti » Чет 21 апр 2011 21:12

moreg написа:И аз имах същия проблем но при мене беше от ръжда под уплътнението scare
Вземи си черен силикон и повдигни хубаво уплътнението, там където пропуска вода, и намажи отдолу със силикон! остави за 24 часа да изсъхне добре и няма да пуска!
Аз така го реших и оттагава няма проблеми :wink:

Колега става въпрос за уплътнението на стъклото,което се движи а не за триъгалното и ако ползвам силикон ще се залепи а аз искам да си го отварям.

kir4o_gti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kir4o_gti » Чет 21 апр 2011 21:41

andro_ написа:Преценете дали трябва да се смени уплътнението. Принципно то си пропуска вода в определени граници,освен това по ламарината на вратата кондензира влага, заради температурната разлика и затова има и дупки във вратите, за да се изтича. Трябва да си поправиш и изолацията между вратата и кората. На по-старите е найлон, на по-новите е някакъв лист от пяна, напомнящ на подложка за ламиниран паркет.
Аз също имах случай при силен дъжд + колата оставена на сериозен наклон (предницата по-ниско, отколкото задницата)+ запушена дупчица за отичане на предна врата - на сутринта имаше влага по шоф. стелка. Дълго се чудих откъде може да е. А то просто си влиза водица, някак си тръгва по кабелите за говорителя и кап-кап в купето :D . Но пак повтарям това се случи при много силна буря и валеж.

Прав си колега че пуска в определени граници.Направих си експеримент, разглобих и шофьорската врата и там пропускаше малко но се изтича без да създава проблеми през отворите на вратата. Днес си поиграх малко със задната врата и сложих наилон така че водата да се стича към отворите за отичане.Иначе колата си има изолация както ти каза подобна на подложка за ламинат.Изолацията е залепена с нещо като асфалт.Понеже преди време ми се наложи да отварям кората на тази врата колкото и да бях внимавал не се беше залепила добре и от там явно идва теча в купето.Затова мисля изолацията в долната и част да я залепя със силикон да не може да се стича към купето.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”