Проблем с двигателя!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с двигателя!!!
Здравейте колеги.От вчера ми се появи едно леко чукане около двигателя,отначало си помислих че е някоя ламаринка.Днеска отидох до един майстор и той гледаше и слушаше и ми каза че едното бутало започнало да се разчуква заради износване на самия цилиндър.Каза ми,че мога да си е карам така,и че нямало проблем но да си сипя 15 на 40,а не 10 на 40 с което съм е карал до момента.Дайте малко мнения по този въпрос,че аман от майстори.Колата е Поло 1.4 АЕХ, 60 к.с,97г.Мерси предварително.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с двигателя!!!
Да не се отнася до повдигач, шот ако чука бутало, шЪ излезе през капака и ше го видиш цЪрвен!
Сериозен си е проблема колега, но според мен е от повдигач
Сериозен си е проблема колега, но според мен е от повдигач
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
и на мен ми прилича на повдигач. Смени маслото, на следващата смяна с 15в40, ако пак почуква. Отивай при майстор, но най-добре някой друг.
и на мен ми прилича на повдигач
Майстора може и да е "калпав" ,но поне го е чул.
Вие как разбрахте

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:и на мен ми прилича на повдигач
Майстора може и да е "калпав" ,но поне го е чул.
Вие как разбрахте
Е ти мислиш ли че майстора е толкова луд, да му каже "Абе чука буталото,ама може да си караш така"
Нищо лично ма знаеш ли какво е да ти чука бутало? Колата неможе да отлепи, няма мошност и сякаш работи на 2 цилиндъра! По писането от колегата мисля че той се е убъркал и искал да каже "Повдигач"
Но само предполагаме, тъй че по-леко да го раздаваме!
ЩОт и на мен ми чука повдигач, ма си карам така, нали колата работи

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Пък може и да си промиете моторите при следващата смяна на маслото! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не не съм се объркал,точно това ми каза майстора,че буталото чукало защото цилиндъра имал леки изкривявания от километрите на колата(които са 110 349км ама не са толкова със сигурност).Даже ми показа на един отворен двигател на Рено,точно къде има изкривяване на ризите и те даже бяха шлайфани 2 от тях,а другите 2 не.
По скоро е възможно да се охлаби бутален болт и тои да чука в буталото но нищо несе знае може и да е нещо по дребно и безврено бъди оптимист 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Каквото и да е щом не е повдигач според мен я карай повечко градско тая кола, за да не те вият чакалите някъде из полетата в родината ти... 

- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
VWPOLO1986 написа:Здравейте колеги.От вчера ми се появи едно леко чукане около двигателя,отначало си помислих че е някоя ламаринка.Днеска отидох до един майстор и той гледаше и слушаше и ми каза че едното бутало започнало да се разчуква заради износване на самия цилиндър.Каза ми,че мога да си е карам така,и че нямало проблем но да си сипя 15 на 40,а не 10 на 40 с което съм е карал до момента.Дайте малко мнения по този въпрос,че аман от майстори.Колата е Поло 1.4 АЕХ, 60 к.с,97г.Мерси предварително.
Ама това сериозно ли?И го разбра само по слух? Отиди на друго място.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Този мотор и някои от подобните му износват бутала и се получава много кофти шум, кат дизел. На празен ход е като чукане на лагери или бутален болт. Не казвам, че случаят е такъв. С този дефект се кара спокойно, само дето някой може да отбележи, че за дизел доста добре работи!
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Нещо подобно на Ford Fiestа MK3 ли? Съмнявам се да е толкова зле...
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Има голяма вероятност да е повдигач и може да се оправи сам, на мен ми се случва два пъти и се оправя.(чука все едно повдигачите са на сухо, но по силно, чува се дори в движение.)
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Именно буталата се изтъркват отстрани, където има контакт с цилиндъра при хода нагоре-надолу. В резултат на това луфта се увеличава от това износване и почва да почуква. И точно така трака - като дизел (muns61 -
). Ако е това, ще го има ясно изразено на студен мотор, после след загряване като се разширят буталата би трябвало да изчезва или намалява съвсем. Ако е така при теб, Ок е разхода, върви нормално и не припушва на масло си карай без да се тревожиш..
Такъв контакт на буталото с цилиндъра по принцип има при всички мотори, но при това поколение 1.4 изглежда са направили по-слабички буталата. Моя APQ го видях отворен за смяна на сегменти и видях точно къде са изтъркани. На цилиндрите им нямаше нищо, така че близо е бил майстора, ама не съвсем.
По въпроса с компресията, буталото по принцип не ляга плътно в цилиндъра, а сегментите "правят" компресията, за това ако те са наред, освен акустични, други последици няма от това чукане.
П.С. Между другото от пряк опит, между 5W40 и 15W50 масло няма никаква разлика в чукането, така че не сипвай минерално да не вземе да запуши пък нещо (например повдигач)...

Такъв контакт на буталото с цилиндъра по принцип има при всички мотори, но при това поколение 1.4 изглежда са направили по-слабички буталата. Моя APQ го видях отворен за смяна на сегменти и видях точно къде са изтъркани. На цилиндрите им нямаше нищо, така че близо е бил майстора, ама не съвсем.
По въпроса с компресията, буталото по принцип не ляга плътно в цилиндъра, а сегментите "правят" компресията, за това ако те са наред, освен акустични, други последици няма от това чукане.
П.С. Между другото от пряк опит, между 5W40 и 15W50 масло няма никаква разлика в чукането, така че не сипвай минерално да не вземе да запуши пък нещо (например повдигач)...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”