Здравейте колеги. След като се сдобих с кабел за ваг ком от колега от форума. Реших да го порбвам. Долу ще споделя лога който ми излезе. Изтрих грешките на климатроника и повече не са се появили. Но за какво са били те? Пробвах и да изтрия грешките относно централното заключване, но без успех. Та доколкото разбрах някакъв модул във вратите не работи. Така е защото след като отворя лява предна или задна врата осветлението в колата не се включва. Също така като забравя фаровте не ми свири. Ще можете ли да ме посъветвате как да оправя този проблем че е леко дразнещо в тъмните нощи. Моля дайте вашите съвети. Благодаря
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Chassis Type: 1J - VW G/J/B Mk4
Scan: 01,02,03,08,15,17,19,22,35,46,56
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 06A 906 018 CG
Component: 1.8L R4/5VT MOTR HS D02
Coding: 04000
Shop #: WSC 00046
No fault code found.
Address 03 -------------------------------------------------------
Controller: 1J0 907 379 Q
Component: ABS/EDS 20 IE CAN 0001
Coding: 13504
No fault code found.
Address 08 -------------------------------------------------------
Controller: 3B1 907 044 C
Component: CLIMATRONIC C 0.5.0
Coding: 01000
2 Faults Found:
00792 - A/C Pressure Switch (F129)
35-10 - - - Intermittent
01274 - Air Flow Flap Positioning Motor (V71)
37-10 - Faulty - Intermittent
Skipping Address 15-Airbags
Address 17 -------------------------------------------------------
Controller: 1J0 920 821 A
Component: KOMBI+WEGFAHRS. BOO V17
Coding: 05142
Shop #: WSC 00771
Ident.-Nr. WEGFAHRS.:VWZ6Z0X1127137
No fault code found.
Address 19 -------------------------------------------------------
Controller: 6N0 909 901
Component: Gateway K<->CAN 0001
Coding: 00006
Shop #: WSC 00000
No fault code found.
Address 46 -------------------------------------------------------
Controller: 1J0 959 799 AH
Component: 4E Zentral-SG Komf. 0001
Coding: 04097
3 Faults Found:
01131 - Control Circuit for Turn Signals
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
00928 - Locking Module for Central Locking: Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal
00930 - Locking Module for Central Locking: Rear Left (F222)
27-00 - Implausible Signal
End -------------------------------------------------------
Ето какво намерих за тези 5 грешки
00792
01274
01131
00928
00930
Тълкуване на грешки от VAG COM (GOLF 4)
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Re: Тълкуване на грешки от VAG COM (GOLF 4)
Не ти светва плафона най-вероятно заради прочутите микроключета. И при мен го има тоя проблем,но само на шофьорската врата,но не ми излиза като грешка
.
Btw. имаа тема свързана с VAG,може и да намериш нещо полезно
viewtopic.php?f=1&t=210398
Btw. имаа тема свързана с VAG,може и да намериш нещо полезно
viewtopic.php?f=1&t=210398
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Други предложения ? 
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
ами няма други предложения,точно микроключетата са ти проблема.и аз съм тако но съм ги отложил за другпът 
- fichtenweg
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHH
Относно плафона, колегата вече ти е казал, точно същите микроключета са тези които дават сигнал за състоянието на вратите (отворено/затворено). Модулът във вратите не е нищо друго освен самата брава. За последните две грешки можеш да започнеш с преглеждането на кабелите минаващи в гумените маншони между вратите и купето - ако имаш късмет там ще е проблема, ако ли не следва да се отварят вратите и бравите им за да се гледа за студени спойки и кородирали писти на малките ел. платки.
Принципно грешки като последните две са предвестник на проблеми с вратите - от по-безобидни до пълен блокаж и невъзможност за отваряне нито отвън нито отвътре (както междувпрочем стана с едната задна врата при мен). Между другото съм забелязал, че последните две грешки спират да се появяват през зимата, и после продължават да си излизат като се стопли. Това което никой не може да ти каже е, след като ги имаш тези грешки кога точно ще се предадат вратите.
А иначе, ето тук една тема със снимки и линкове (само за илюстрация). Иначе теми по тези въпроси колкото искаш.
viewtopic.php?f=6&t=246619
Принципно грешки като последните две са предвестник на проблеми с вратите - от по-безобидни до пълен блокаж и невъзможност за отваряне нито отвън нито отвътре (както междувпрочем стана с едната задна врата при мен). Между другото съм забелязал, че последните две грешки спират да се появяват през зимата, и после продължават да си излизат като се стопли. Това което никой не може да ти каже е, след като ги имаш тези грешки кога точно ще се предадат вратите.
А иначе, ето тук една тема със снимки и линкове (само за илюстрация). Иначе теми по тези въпроси колкото искаш.
viewtopic.php?f=6&t=246619
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Значи някой слънчев топъл ден трябва да се прегледат вратите. Добре че не ми прави фасони с блокиране. В началото се появяваше проблема при шофьорксата врата от време на време... и изведнъж си остана постоянен. А задната не съм е усетил кога са е прецакала.
Благодаря за мненията
Благодаря за мненията
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
За вратите са ти го казали.Според мен долните две грешки пак може да са от ключетата ,защото като се преебат те и побъркват цялото централно.Грешката на климатроника е клапата за рециркулация на въздух - другия основен бъг на Г4 /да живее замяната на Бош с Валео
/.Клапата е 140 лева /макар че повечето магазини и майстори твърдят че е 250/.Има и теми за нея - едната от който е писана от мен.Ако сега не ти се вадят тия пари - откачи моторчето и отвори клапата да не ти се запотяват джамовете/впрочем нямаш ли оплакване от запотяващи се прозорци?/.
/.Клапата е 140 лева /макар че повечето магазини и майстори твърдят че е 250/.Има и теми за нея - едната от който е писана от мен.Ако сега не ти се вадят тия пари - откачи моторчето и отвори клапата да не ти се запотяват джамовете/впрочем нямаш ли оплакване от запотяващи се прозорци?/.- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:За вратите са ти го казали.Според мен долните две грешки пак може да са от ключетата ,защото като се преебат те и побъркват цялото централно.Грешката на климатроника е клапата за рециркулация на въздух - другия основен бъг на Г4 /да живее замяната на Бош с Валео![]()
/.Клапата е 140 лева /макар че повечето магазини и майстори твърдят че е 250/.Има и теми за нея - едната от който е писана от мен.Ако сега не ти се вадят тия пари - откачи моторчето и отвори клапата да не ти се запотяват джамовете/впрочем нямаш ли оплакване от запотяващи се прозорци?/.
Ами да поизпотяват се понякога. Винаги работи въздушната струя към челното стъкло спрял и е пускам халогените
П.С. Грешките на климатроника като ги изтрих не са се появявали. Само тези за централното си седят.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
marchq написа:Ами да поизпотяват се понякога. Винаги работи въздушната струя към челното стъкло спрял и е пускам халогените
Ами от нея е проблема.Откакто я отворих пот не видях по прозорците , а зимата не ползвам климатик - карам на Екон,а климатроника духа на автомотичен режим - демек напред и надолу.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”