Здравейте проблема е следния ... На ниска предавка смачквайки педала след 2800-3000 оборота колата така забива все едно губи цилиндър (нямам идея може и наистина да го губи )започва да трпери да тресе, бял пушък и така една минута след това заглажда . ТУрбото е чистено преди 200 км защоото пренадуваше клапаните уж са здрави на диагностика всичко било наред .... НЯМАМ ИДЕЯ ПОМАГАЙТЕ !!!!!!!! На едно място ми казаха маслена помпа възможно ли да е от нея ?????
щ

Passat b5 AFN губи цилиндър
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Re: Passat b5 AFN губи цилиндър
Виж си турбината да не пренадува и да влиза в авариен режим.
а зашо не казващ че колата не е загряла.това го прави само тогава и ако сложиш масло в двигателя 5w-40 няма да имаш никакви проблеми....
- sinanmetin
- Контакти:
Не мисля че масло 5w-40 е подходящо за тоя двигател. а и какво общо има маслото с вървенето ?
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
може да се окаже,че ти блокират повдигачите или да не задържат масло и затова като я оставиш на тихи обороти да се нормализира а отностно маслото слагай 5/40 пълна синтетика и не се притеснявай аз вече 80 000 км съм с такова масло марка мотул и най-много да ми харчи 800мл на 10 000км като колата е 220 000км по километраж
- sinanmetin
- Контакти:
- Dobromirski
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARL 150+ hp
- Контакти:
nasttii написа:може да се окаже,че ти блокират повдигачите

Сръчкай я на място до 3500 оборота, и ако го направи пак, е ясна причината.
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
sinanmetin написа:Не мисля че масло 5w-40 е подходящо за тоя двигател. а и какво общо има маслото с вървенето ?
Аз го карам вече моя АФН 50хиляди за година и половина с мобил 5 на 40,да ти кажа няма грижи,въпреки че е на 400 000км,доливам по малко....
за шебека, колата наистина губи цилиндър.при студен двигател маслото прави по голямо налягане и препълва маслените повдигачи в следствие на това някои клапан остава отворен и съответния цилиндър не ноже да направи компресия и спира да работи.като изгасим колата или я оставим на тихи обороти спада налягането на маслото клапана затваря и всичко заработва нормално. когато е с масло 5в-40 този проблем го няма. и със 10в-40 го няма след като колата загрее на 90градуса.