акумулатори hugel

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

акумулатори hugel

Мнениеот zdravko_jett » Чет 21 апр 2011 20:11

не знам длаи емного мног за тук тази тема но. колеги някакви впечетления от тази марка акумулатори HUGEL предлагат ми сух на тази марка,въобще да взимам ли сух

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: акумулатори hugel

Мнениеот joromnt » Чет 21 апр 2011 21:07

Ами зимата взех такъв Hugel само че зареден. Доволна работа до тук, а и цената беше ниска. Май унгарски бяха, поне така пише в гаранционната карта. Интересното беше че беше единствения обслужваем акумулатор дето да се произвежда извън страната ни.
От опита ми, ще споделя че по принцип "сухите" акумулатори се правят със по-яки плочи от тия дето се продават заредени. Вече ако е бил затворен да не се овлажняват плочите, ако не е стоял много време така, и ако си го заредиш правилно, има вероятност дълго време да му се радваш :да:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 21 апр 2011 22:16

а сухите най напред се зареждат,така ли ? не съм го знаел

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 22 апр 2011 7:18

Ами аз под "сух" акумулатор разбирам акумулатор в който няма електролит. Първо трябва да се напълни, той най вероятно ще покаже напрежение, може и да успееш да запалиш, но ще се наложи да го зарежда динамото. Да кажат и други колеги, но си мисля че е правилно след като се напълни да се зареди.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 22 апр 2011 20:53

Да оточним колегата да не се бърка :) сух акумулатор може да има... който може да се обслужва :) ако не може да се обслужва той си е капсулован със едно свето диотче ако свети зелено е ок... ако е черно е пътник. Макарче моташе ми се един акумулатор който беше черно диотчето мъчих го една седмица на 1 ампер да го зареждам... Защото самото зарядно има няква защита, и се зареди после дигнах ампеража.Вече година и половина съм с него и няма грешка

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”