Отчита грешно при пускане по инцерция на скоротст (MFA)
Отчита грешно при пускане по инцерция на скоротст (MFA)
При спускане на скорост до скоро ми показваше 0.0 на моментния разход на MFA, от няколко дни ми прави впечатление че на която и да е скорост по сериозни наклони показва разход от 1.8 / до 3.1-2.(НЕ винаги, но в повечето сл. - случва се да показва пак 0.0 но доста по рядко) Мотора е AGU, евентуално имам съмнение в дросела - би ли могло от него да не отчита компютъра, че педала на газта е пуснат и следователно компютъра да не спира дюзите?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Отчита грешно при пускане по инцерция на скоротст (MFA)
Да, при мен(нищо че няма връзка с AGU) заради скапана "начална" позиция на датчика MFA полудяваше на място, и нямаше 0.0 при спускане. Как е празния ход при теб, в норма, стабилен? Дросела можеш да го почистиш, и след това да го адаптираш ето така http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/throttlebody.html
Или така viewtopic.php?f=5&t=235127
Или така viewtopic.php?f=5&t=235127
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
A някои знае ли от каде взема инфо компа, При мен когато карам на газ пак ми от4ита разхода и горе доло е съ6тия както при каране на бензин.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ППХ на АГУ се включва над 1400-1500 оборота.Така ,че ако караш на висока предавка с пуснат педал ако паднеш на 1000-1200 оборота не караш на ППХ,а си пуска гориво.Иначе дроселовата клапа я изчисти ,но без да махаш кабела/за да нямаш после моите проблеми/.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
golf_III_2e написа:A някои знае ли от каде взема инфо компа.
От същите места, колега. Педала на газта, ветрилото на дебитомера, времената на дюзите, спидометъра и това е. Той не знае че караш на газ. Лошото на 2Е е, че никой не следи вакуума в колектора, ъъъ изключен е от сметките

Последно избутана от Hertz на Пет 22 апр 2011 21:48.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”