Теч на антифриз

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Теч на антифриз

Мнениеот stefan4o » Пет 22 апр 2011 7:30

Аз още не съм чул добавка да лекува издухана гарнитура :screwy

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Пет 22 апр 2011 14:42

stefan4o написа:Същото го наблюдавам и при мен. Като го напълня до макс, постепенно си намалява и видимо капе от един фланец. После като спадне един пръст под минимума седи там и не мърда и от фланеца не капе, ха сега де?? :screwy И други познати и приятели са ми казвали същото. И на колегата golfmk1 е по същия начин :screwy Просто спрях да доливам и това е. А че гарнитурата на главата ми е възможно да е за смяна и това си е така, но по-вероятно е при мен да излезе семеринг, само че не ми се кихат точно сега пари за такива ремонти по колата :Mr Green Fun

Ипри мен е така, пълня го до макс и след 2 седмици отива на минимума и там си стои. Глегахме го 2-3 пъти няма теч. :banghead:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 22 апр 2011 15:46

Ако е гарнитура би следвало да продължава да пада, така че това отпада.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 22 апр 2011 15:59

Кво толкова се косите на тия коли от моргите! Много е просто решението, щом нямате проблем и колата се охлажда значи нямате проблем! И да смените гарнитурата на главата, пак няма да промените нищо! Просто трябва да видите за колко време (дни, месеци) ви изчезва антифриза, ако карате 2 месеца и сте навъртяли 10 хил км и е спаднал малко, съвсем нормално е да спадне, все пак това си е налягане, постоянно промяна на температурата и все пак неможе да е вечна течноста все пак има изпарения! И аз нямах теч но и при мен изчезва в рамките на 4 месеца! КАрайте така щом нямате проблеми с охлаждането!

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пон 25 апр 2011 18:27

Днес сутринта установихме, че съвсем леко сълзи от един маркуч влизащ в тройника. Та ще се сменя скобата.

Edit 02.юли.2011: Не смених скобата, но теча спря като се поразреди антифриза с вода... Според мен съм бил прав в предположението си че е от повишено налягане в системата. Сега антифриза си стои на едно ниво.

Edit 07.август.2011: След смяна гарнитура на глава проблема е решен! А проблема е бил в прегорена гарнитура при първи цилиндър.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”