Покупка дизел

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Покупка дизел

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 апр 2011 10:13

bobcho написа:По-скоро я гледай как пали на топъл мотор (90 градуса), защото на TDI (поне при по-старите модели) това е основен проблем.И ако имаш възможност да я покараш просто премини границата от 4000 оборота поне до 3-та.Мотора не трябва да "забива", а да тегли здраво поне до 3800 оборота.Диагностиката е особено препоръчителна.

Топлото палене го има на всички почки... и се фиксва с лек софтуерен ъпгрейд такаче тва е последната грижа :да:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 22 апр 2011 12:04

Зимата си е сезона за купуване на кола , без значение дали е дизел , но пък няма да си сигурен дали бачка климата :D !
В студено се тестват куп възли и устройства по дизел-мотора , които няма как де се видят по никакъв друг начин : работоспособност на свещи и възлите по подгрева въобще , акумулатор , стартер , генератор (при палене изтощаването е голямо и ако генератора "качи" до 14V след 2-3 мин след запалване - значи е ОК !) , паленето и работата на мотора с гъсто масло е затруднена - излизат на яве проблеми с нестабилни обороти , тресене ... които на топло няма да се забележат ........... и много други неща .

Аз моя Пасат го взех лятото и съм доволен , хем тогава VAGCOM беше просто понятие за мен , но бях карал дизел преди това и долу-горе знаех какво да гледам и слушам .

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 22 апр 2011 13:46

bobcho написа:По-скоро я гледай как пали на топъл мотор (90 градуса), защото на TDI (поне при по-старите модели) това е основен проблем.И ако имаш възможност да я покараш просто премини границата от 4000 оборота поне до 3-та.Мотора не трябва да "забива", а да тегли здраво поне до 3800 оборота.Диагностиката е особено препоръчителна.

Автомобилчето, което съм харесал е 2000 година, 90 кончета (малък данък) :applause: и променлива геометрия :banghead: , 2000 година.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 апр 2011 13:53

velinsl написа:

Автомобилчето, което съм харесал е 2000 година, 90 кончета (малък данък) :applause: и променлива геометрия :banghead: , 2000 година.

Силно се надявам да не е в пасат, защото са неприлични мъртъвци :012: Не се пести, вземи вървяща кола! Както и да я караш кефа е несравним :arrow:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пет 22 апр 2011 15:48

hooligan_sk написа:
velinsl написа:

Силно се надявам да не е в пасат, защото са неприлични мъртъвци :012: Не се пести, вземи вървяща кола! Както и да я караш кефа е несравним :arrow:

Не е Пасат, а Октавия(не знам дали е същото, на габарити е... почти).

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 22 апр 2011 16:07

Пичове, всичко което казвате е така, ма никой не се замисля че като буфнат добавка в маслото и колата няма как да я разбереш дали е читава или не! Така че всичко си е късмет!
То много ясно че повечето са направени да се продадат, после почват главоболията!
А относно колегата който казва че кола 100 коня ще ти прави кеф, нещо не го разбирам честно!
Щом да плащаш висок данък и застраховка си заслужава за някакви си 30 коня отгоре, дето не се знае дали са живи, не благодаря! Нека не се засягаме!
Без майстор покупка на кола 2-ра ръка си е направо риск.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пет 22 апр 2011 17:34

my heart iS iCe написа:Пичове, всичко което казвате е така, ма никой не се замисля че като буфнат добавка в маслото и колата няма как да я разбереш дали е читава или не! Така че всичко си е късмет!
То много ясно че повечето са направени да се продадат, после почват главоболията!
А относно колегата който казва че кола 100 коня ще ти прави кеф, нещо не го разбирам честно!
Щом да плащаш висок данък и застраховка си заслужава за някакви си 30 коня отгоре, дето не се знае дали са живи, не благодаря! Нека не се засягаме!

Колега,представяш ли си какво ще стане ако всеки като си купува кола си кара майстор с него??? Няма да има кой да ремонтира вече купените автомобили.А и да има майстор с теб нали се усещаш че и той не може да виде какво има в мотора(това е като вързан чувал)и никой не може да виде какво има в него без да го развърже :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 22 апр 2011 17:36

red.devilll написа:
my heart iS iCe написа:Пичове, всичко което казвате е така, ма никой не се замисля че като буфнат добавка в маслото и колата няма как да я разбереш дали е читава или не! Така че всичко си е късмет!

Колега,представяш ли си какво ще стане ако всеки като си купува кола си кара майстор с него??? Няма да има кой да ремонтира вече купените автомобили.А и да има майстор с теб нали се усещаш че и той не може да виде какво има в мотора(това е като вързан чувал)и никой не може да виде какво има в него без да го развърже :beer

Така е колега, ма да дадеш 4 бона за кола, и след като и смениш маслото да почне да лопа да трака, дали няма да ти падне пердето и да отидеш на ония измамник в Автокъщата да му запалиш колите, че да му дойде акъла!
Нека колегите да знаят че има и такива моменти! По твоята логика дай без да пробваме и колите направо да ги купуваме, квото се падне! И ти си прав, ма без майстор аз си купих кола и сега имам едно на ум!
Пък ако видиш харесаната кола от теб, да е със сменено масло, яко дубавки е ръгано! :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 22 апр 2011 17:55

Значи, за да не ни метнат трябва преди да броим кешовицата да й сменим маслото. Реално наистина добавките си отиват с него и ако колата е била закърпена ще лъсне веднага :beer

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пет 22 апр 2011 21:18

hooligan_sk написа:....

Сигурно , сигурно , абсолютни мъртавци mhihi . Моя е комби и не съм забелязал такова нещо , но хайде :да: .

Пасата е кола , почти сериозна лимузина :) , тя е за улегнали семейни хора , особенно ако е комби . Състезателите са по Голфарите :да: .
Между другото все по-рядко се намират "камикадзе" зад които да се лепнеш и да караш със 150 при ограничение 90 , така че според мен по-добре си плащай 27лв. даник и си карай една много добре вървяща кола :да: .

Освен това променливата геометрия не е проблем - почиства се .Просто трябва да си следиш със VAGCOM-a от време на време разните параметри и да вземаш навременни мерки :wink: .

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 22 апр 2011 21:39

velinsl написа:
hooligan_sk написа:
velinsl написа:

Не е Пасат, а Октавия(не знам дали е същото, на габарити е... почти).

Октавията е добре, не е много тежка :да:

Потребителски аватар
WOB
Автомобил: Vw Golf mk2 GTD
Двигател: JR 1984

Мнениеот WOB » Пет 22 апр 2011 22:56

Все пак ползва платформата на голф :D

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 23 апр 2011 2:13

my heart iS iCe написа:
red.devilll написа:

Така е колега, ма да дадеш 4 бона за кола, и след като и смениш маслото да почне да лопа да трака, дали няма да ти падне пердето и да отидеш на ония измамник в Автокъщата да му запалиш колите, че да му дойде акъла!
Нека колегите да знаят че има и такива моменти! По твоята логика дай без да пробваме и колите направо да ги купуваме, квото се падне! И ти си прав, ма без майстор аз си купих кола и сега имам едно на ум!
Пък ако видиш харесаната кола от теб, да е със сменено масло, яко дубавки е ръгано! :012:
Колега до сега съм сменил 4 коли и не съм имал проблем и всичко си купувам сам без майстор.Бащами беше с двама не с един майстор -негови приятели и на найка ми колатасе падна с голям късмет-нов мотор се сложи в коша,а стария за скрап,за това ти казвам. Колата е като Жената- всичко е на късмет.
А по темата колегата пита преди една година за разход сега за покупка на дизел през зимата,после колко пари са предни или задни накладки и тем подобни и накрая не ми идва на ум още за какво друго може да се сети да попита.Той не е ай за нова кола а се чуди каква тема да пусне. Погледни му мненията и яе разбереш. Аз като си купувам кола няма да разпитвам една година кааакво как и от къде ами пообикалям гледам и се метам в една и се надявам да ми е на късмет.най-евтината за поддръжка и икиномия трабант според мен да се взима да се слага масълце в бензина и да се потегля :lol:

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Съб 23 апр 2011 16:50

red.devilll написа:.... Колата е като Жената- всичко е на късмет.
....

Абе и в двата случая не е излишно малко да се помисли предварително и да се поогледа де ходова част , де бордови компютър в какво състояние са , а пък дали майстори ще викаш си е твоя работа mhihi . За да си сигурен в избора - може :063: ! Скъпо удоволствие е да разчиташ само на късмета , особенно в единия случай mhihi .

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 24 апр 2011 10:10

red.devilll написа:А по темата колегата пита преди една година за разход сега за покупка на дизел през зимата,после колко пари са предни или задни накладки и тем подобни и накрая не ми идва на ум още за какво друго може да се сети да попита.Той не е ай за нова кола а се чуди каква тема да пусне. Погледни му мненията и яе разбереш. Аз като си купувам кола няма да разпитвам една година кааакво как и от къде ами пообикалям гледам и се метам в една и се надявам да ми е на късмет.най-евтината за поддръжка и икиномия трабант според мен да се взима да се слага масълце в бензина и да се потегля :lol:

Ами какво да ти кажа, за колата е жената съм съгласен и то не само в това отношение си приличат. А относно това дали съм за дизел или не ти ще кажеш - знаеш ми доходи, положение и т.н. Няма какво да го мисля, но определно не съм за нова кола - наистина нямам 12 000лв за автомобил.
Миналата година исках дизелче, ама се уплаших. Тази зима не можах да си намеря добри оферти, освен една, ама не стана. Сега май пак съм намерил нещичко, ама докато не се разубедя тотално ще търся съвети.

Ако мислиш, че само драскам не ми отговаряй. И аз не харесва много теми, ама не драскам наляво и надясно какви са смотани авторите. Просто не ги чета. Виж колко хубаво си го написал
red.devilll написа:...А ако тази тема не те вълнува не взимай мнение и не преглеждай темата.
Извинявам се ако съм те засегнал с нещо,но мисля,че съм прав

Върни се в “Дизелови агрегати”