избиване на вода от разшртелното казанче на Голф 2
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избиване на вода от разшртелното казанче на Голф 2
ти да не търси6 да си купич само о-пръстена.Продава се цялата капа4ка в магазина и не е милиони.Ако и капа4ка нямат потърси в някоя морга.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
В някоя автоморга сигурно има капачки
, просто си избери .
Но прегледай и другите мнения в темата , тези свързани с нормалното налягане в системата . При нормална работа на двигателя и при изправен клапан , от никаде не би трябвало да изпуска . Това е предпазен клапан и той отваря само в екстремни ситуации - силно прегряване на мотора , препълнена система или пропуск в гарнитурата на главата
.
Но прегледай и другите мнения в темата , тези свързани с нормалното налягане в системата . При нормална работа на двигателя и при изправен клапан , от никаде не би трябвало да изпуска . Това е предпазен клапан и той отваря само в екстремни ситуации - силно прегряване на мотора , препълнена система или пропуск в гарнитурата на главата
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
danchokmm написа:О-ринга на капачката беше почти скъсан и отидох до магазина за нов и познайте в целия град нямаше такъв...сложих един по-тънък ама и той протече, ще си поръчам праилния о-ринг (поне това може) (((((((:. В единия магазин даже 50 годишен продавач-консултант ми каза, че там по принцип нямало О-ринг![]()
![]()
Иди си купи "нова " капачка от някоя морга за 5 лв и не се знимавай с глупости!
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
joker написа:danchokmm написа:О-ринга на капачката беше почти скъсан и отидох до магазина за нов и познайте в целия град нямаше такъв...сложих един по-тънък ама и той протече, ще си поръчам праилния о-ринг (поне това може) (((((((:. В единия магазин даже 50 годишен продавач-консултант ми каза, че там по принцип нямало О-ринг![]()
![]()
Иди си купи "нова " капачка от някоя морга за 5 лв и не се знимавай с глупости!
+1 Задължително нова капачка за да нямаш ядове! Не струва милиони!
- joker
Новата капачка от магазина може да създаде повече ядове от тази от моргата!!!!
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Новата капачка от магазина може да създаде повече ядове от тази от моргата!!!!
Стига с тия морги, да не се правим на вехтошари за всичко, едва ли 5 лв. ще съборят колегата за нова, взимал съм и работят перфектно. На морга може също да е менте или пък неработещ "оригинал", че и на 10-15г.
- joker
Ljubon написа:joker написа:Новата капачка от магазина може да създаде повече ядове от тази от моргата!!!!
Стига с тия морги, да не се правим на вехтошари за всичко, едва ли 5 лв. ще съборят колегата за нова, взимал съм и работят перфектно. На морга може също да е менте или пък неработещ "оригинал", че и на 10-15г.
От 7 годишния си опит с Г 3 установих,че шанса от ментета на моргата е много по-малък..особено ако вземеш частта от катастрофирал автомобил....има си части,които са за предпочитане да са от морга и други,които не се вземат никога втора ръка....
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
никои не се прави на вехто6ар... от моргата взима6 оригинална 4аст която е дуржала 15 години и 6те държи о6те 10.а от магазина взема6 китаиски полуфабрикати които 6те те издържат наи много година две.аз за една година съм сменил 2 водни помпи едната хепи другата меиле и сега пак 6аибата мърда 3-4мм нагоре и надоло 6тото не се прая на вехто6ар и взимам все от наи скупото и уж ка4ественото.мога и о6те примери да дам но които сменя 4асти в сервиз знае за какво става въпрос.
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Специално за капачките съм го изпитал на собствен гръб! Имам две нови дето не ги слагам на колата,като се наложи-от моргата! Новите се пукат или не държат налягане!
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Не съм съгласен с вас колеги! Взимаш капачка на 15 години, която не се знае колко ще изкара....при положение, че твоята на тези години вече е заминала....Аз лично на няколкото коли, който съм имал съм си сменял с нови оригинални и нямам никакви ядове! Естествено, че няма да си купя най-евтината от 5 лв. и после пукала се.......Стига вече с тея морги....

-
danchokmm
- Автомобил:
- Двигател:
Купх новата капачка (10 лв. ) и засега не тече..., отново благодаря на компетентните колеги за насочването към проблема. Весели празници!
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Дано и не протече.Аз така смених 3 капачки по 5лв(с намалението) и накрая един познат ми каза къде да отида.магазин за китайски авточасти,за немски автомобили.Капачката струваше 1.90лв.Работи с клапан от мерцедес капачката.Доста по-различна е от нормалната за 2ка.Работи супер.Старите все изтърваха налягането в системата.Поисках да си взема други капачки още 2-3,но ми казаха,че при създаването на магазина са внесени Х бройки и до там,а аз взех последната.Над половин година проблеми нямам.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
MrLover написа:....при положение, че твоята на тези години вече е заминала....Аз лично на няколкото коли, който съм имал съм си сменял с нови оригинални и нямам никакви ядове! ....
И аз съм карал няколко коли и до сега и никога не съм сменял капачка , защото не е имало нужда . Какво ги правите тези капачки , че отказват
Но си ремонтирах ГНП (помпата на дизела) и сложих нови гарнитури "оти съм пич"
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”