колега имам проблем с лампата за маслото.При изкачване на големи баири ми пилка зумера.(предавките се използват както трябва).На равен път при скорости дори при 150-160 и при подържане на тази скорост няма никакви проблеми ,тези скорости не са ежедневие ,грижа се за колата и не я карам като чужда.Маслото е 10в40 Марката е ВАИКО,за качеството му гарантирам,като пробега му е кам 3000км.Колата е голф3 1.4 АБД като няма никакви проблеми с вървеж, палене и странични звуци от двигателя.
ПС : Проблем с маслото често дискутиран проблем,търсачката нещо не ми работи ,може и от нета да е причината.
Проблем с лампата за маслото
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем с лампата за маслото
Първото и основно нещо, което трябва да се направи е да се измери налягането на маслото с манометър.
Едва след като се знае дали проблема е действителен или от працакани датчици/табло ще има смисъл от каквато и да било дискусия по проблема
Едва след като се знае дали проблема е действителен или от працакани датчици/табло ще има смисъл от каквато и да било дискусия по проблема
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
това че го прави само по баири,ме съмнява да са датчици все пак щеше да го прави и на равен път.Още ,нещо нямам информация а и не виждам картера ми да е удрян или щеката да ми е сменяна и съответно да има недостиг на масло.В празниците няма работещи сервизи, а трябва да се патува днеска патувах от ямбол до бургас(лампата не се обади) но преди 2 дена се пребирах от шумен минавах през прохода и беше чудо по байрите.Неща да буркам колегите но според мен работата е я маслена помпа или лагери.
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
ами доскоро карах само с филтри BOSH , обаче текущият ми филтър е ФИЛТРОН.той може да оказва влияние, да нарушава налягането...
Филтроните са проблемни , мой съвет е да го смениш или пак с Бош или Ман и да видиш как ще е след това 

- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
колега в ямбол не намерих сервиз с манометър. сега сам в бургас днеска пристигнах без проблеми , ще я прегледаме тука и ще видиме.
ПС: колеги от ямбол требва да се съберем някои път :Д
ПС: колеги от ямбол требва да се съберем някои път :Д
С филтър на Бош имал ли си такъв проблем колега ??
Понеже Филтрон понякога правят проблем при доста загрято масло.
П.П. Имал съм такъв случай с филтрон точно
Понеже Филтрон понякога правят проблем при доста загрято масло.
П.П. Имал съм такъв случай с филтрон точно
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
преди съм нямал проблеми, каква точно е разликата при скорост 150 където няма проблем и при изкачването на баир с 80 ?
При катерене на баир с 80 и каране с 150 охлаждането на автомобила е коренно различно колега.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Азимах същия проблем viewtopic.php?f=5&t=257786 и се оказа лоша връзка на датчика,<впоследствие и липсваща>кабела с маншончето ми остана в ръцете.Смених кабелната обувка и сега зумера ,,млъкна"дано е задълго.Дано и при теб е малкия дявол.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
И по-точно - температурата на маслото е различна
От къде си толкова сигурен, че маслото не е 'леко разминаващо се с данните от производителя му'?
От къде си толкова сигурен, че маслото не е 'леко разминаващо се с данните от производителя му'?
-
dimitars
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Аз пък имах подобен проблем точно с филтър Бош
.Оригиналът от Италия беше такъв и аз сложих същия.Сега карам с МАН вече 3-та година и няма проблем...
.Оригиналът от Италия беше такъв и аз сложих същия.Сега карам с МАН вече 3-та година и няма проблем...- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Що не слушате хората,които разбират,когато ви казват да измерите налягането на маслото и после да питате и обсъждате...ня времето така и аз спорех ,докато не послушах willi98 и измерих налягането на маслото
.....Просто без тази първоначална информация всички останали действия са безсмислени...
.....Просто без тази първоначална информация всички останали действия са безсмислени...Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”