ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: ГО вече ще се плаща наведнъж - КФН

Мнениеот bobi_diesel » Нед 24 апр 2011 21:47

Винаги съм изряден.Плащам си като поп.Но искам като си плащам парите да отиват за това което съм ги дал,а не в джоба на някой.В нормалните дъражави хората си плащат,но имат права.Тук имаш само задължения!Докога ще търпим!Ако имам възможност да получа гражданство в чужда държава,бих искал да се откажа от гражданството си!Сори за офф-а!

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 24 апр 2011 21:51

какво намесвате моторите, като при тях от години се плаща накуп

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 24 апр 2011 22:07

stefan4o написа:
mariovasi написа:
soxy__ написа:Напълно съм съгласен, ако не може да си позволи 150 лева наведнъж да даде, не искам да си представям в какво състояние е колата на въпросния човек.

ГО ми е винаги на вноски.Плащам вноските си 14дни
преди датата винаги,искаш ли да ми видиш състоянието на колата?Дрън дрън....

ОК, да предположим, че е така - не зависи от това. Но каква е логиката да имаш пари (щото както казваш, явно не си беден) и да плащаш на вноски, с които се оскъпява :wink:

на вноски е по леко,то така или инъче ще ги дадеш за една година
но я си представи че се приеме закон с който де задължават да си купиш наведнъж цялото количество гориво за годината....така или инъче ще го изразходиш

няма да ти хареса mhihi идеята е да платиш и ползваш нещо когато ти е необходимо
друг пример-правиш си застраховка за една година,след 2 дена някой левак ти размазва колата.....тоталка.....е за какво ще ти е тая застраховка :dummy:

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Нед 24 апр 2011 22:31

Колегата mariovasi да ме извини, ако съм го обидил, никъде не визирам неговата кола. Искрено се надявам всички тези промени да станат факт и да изчезнат хилядите гниещи коли, само пред блока в които живея има 8.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 24 апр 2011 22:37

:roll: :beer

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 24 апр 2011 22:38

Някой беше споменал така наречените цивилизовани държави (от които явно сме на светлинни години) , ми в повечето нормални държави тази застраховка покрива и щетите на твоята кола, както и е много далечен процент спрямо дохода ти за година сравнено с нашата мила татковина! Освен това в някой държави може да имаш и 3 коли и да си ги караш с 1 номер на който плащаш съответните такси и застраховки. Да вземат малко тия нашите и да се посвестят , защото има много други начини да се следят тези вноски и всичко да е ОК. И защо за моторите да не се направи вариант сезонна застраховка както е практика по белите държави?
Целта е ясна на всички, и се спомена няколко пъти, трябва този народ да се цица до последно и да бъде унижаван и притискан постоянно , за да не може да си вдигне главата и да направи нещо по въпроса. То не са данъци , застраховки, кредити и какво ли още не.
Аз лично съм твърдо против махането на вноските, поради факта че това ми улеснява бюджета (съгласете се че има разлика да даваш през 3 месеца едни 40 лв. и да дадеш 160 на куп) и при евентуална продажба не съм вътре.
Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 24 апр 2011 22:38

moimoimoi написа:друг пример-правиш си застраховка за една година,след 2 дена някой левак ти размазва колата.....тоталка.....е за какво ще ти е тая застраховка :dummy:

Нали се сещаш, че ако не си направиш и някой левак със сключен ГО те удари ще платиш и неговата кола. Да не говорим, че ако ти размаже колата предполагам застраховката ще е най-малкото, заради което ще те е яд. :beer
Аз лично съм твърдо против махането на вноските, поради факта че това ми улеснява бюджета (съгласете се че има разлика да даваш през 3 месеца едни 40 лв. и да дадеш 160 на куп) и при евентуална продажба не съм вътре.

Ей ти пък сакън да не се минеш, колега. Имаше една поговорка "Българинът най-много го е страх да не настине и да не се мине". :bowdown

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Нед 24 апр 2011 23:52

Ей ти пък сакън да не се минеш, колега. Имаше една поговорка "Българинът най-много го е страх да не настине и да не се мине". :bowdown

Ми не е така колега, когато трябва да платиш каско , преглед , гражданска, винетка и когато общата сума на всичко това надвиши една средна работна заплата от рода на 600-700 лв. , мисля че е редно да се замислиш за разсрочено плащане. Съгласен съм да е еднократно , ако тези разходи се равняваха на една четвърт от месечната ми заплата, но уви не е така, дори само гражданската е повече от 1/3 от заплатата на повечето българи. И тука въпросът въобще не е дали да не се минеш. Особено с този страхотен градски/междуградски транспорт който имаме и не ти предоставя големи възможности освен да се опитваш да поддържаш една колица с която да отидеш на работа и да се върнеш или не дай боже да се наложи по спешен случай да разчиташ на "държавата" да те откара някъде. И напълно подкрепям мнението , че това по скоро ще принуди много хора да карат без гражданска и в нарушение по простата причина че не могат да извадят едни 200 на куп, заради една прищявка на някой застраховател! Не ме разбирай криво, на мен не ми е проблем дали ще я платя на куп- въпросът е принципен!
Поздрави!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 25 апр 2011 0:17

alexx написа:какво намесвате моторите, като при тях от години се плаща накуп

Не е вярно,аз си плащах 60 от май и октомври зазимявах

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Пон 25 апр 2011 0:21

ам то не е луд който яде баницата а който я дава! На мен ми се струва че доста хора ще карат без гражданска и не дай си боже такъв те удари . .кво прайм? :не: и аз винаги съм си плащал всичко на куп,обаче трябва да има и някакъв вариант все пак за облекчения. .

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Пон 25 апр 2011 2:41

aRoGaNsS написа:ам то не е луд който яде баницата а който я дава! На мен ми се струва че доста хора ще карат без гражданска и не дай си боже такъв те удари . .кво прайм? :не: и аз винаги съм си плащал всичко на куп,обаче трябва да има и някакъв вариант все пак за облекчения. .

Има какво да се направи не се безпокой. А ако искаш да си сигурен , че няма да имаш проблеми си прави каско :)

Не разбирам какво ви интересува , че даден човек не си плаща ГО? При 1вата рутинна проверка ще изгърми. Глобите , ако не сте запознати не са никак приятни. Един колега спомена , че трябва да проверява дали е платен данъка на съответният автомобил - верно служителите на КАТ ще трябва да си напрегнат сивото вещество да прочетат оше някое указание и да се занимават с работата на НАП.
По темата - абе хора КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ БЕ - щом не можел да си плати ГО наведнъж значи колата му е скапана , щом не можел да си платиш ГО накуп значи е половин човек ... страдали сме били от това че някой хора не си плащали ГО ... дрън дрън , глупости.
Еми при 200лв ГО за нормално семейство със доходи около 1000дарка ( т'ва за София ) в малките градове хората на 600-700лв доход се радват - че като сметнеш - ток, вода , парно , телефони , нет , кабеларка , тя тая кола и ремонти си иска , семейството , ако е с деца , те искат също нови дрешки , на моренце с класа и такива работи , човешки нормални , дет преди 20-25 години хората ги имаха за даденост , а сега за лукс. Та след като махнем гореизброените задължения - то какво остава 500-600лв. да се живее цял месец ( тва е , ако хората са пестеливи ) ти храна имаш да излезеш поне 1 вечер в месеца със семейството или гости , камоли да се случи празник - пак пари се вадят. И така с и без това тънкия джоб с много кръпки на българина , безбожните цени на горива , лекарства т.н. - ни измислиха и ГО накуп. Гръм да ги удари. Дерзай народе :)
Псувайте още хората които се блъскат по 10 часа на ден 25 дена в седмицата - казвайте колко са скапани колите им , колко са скапани самите и самите те , че искат поне пари да мааалко удоволствия да имат , да не ги е срам да се усмихнат :) , че не искат и им е трудно да извадят сумата накуп.
И те така доста се отклоних.

ПП колегата дет имал 8 гниещи коли пред блока - да се обади в обшината , там много ги обичат тях и веднага почти ги вдигат :)

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 25 апр 2011 7:10

DarkOneBg написа:...

За съжаление това е до болка вярно...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 25 апр 2011 7:51

Тук говорите за гражданската която е около 200лв аз не съм на 100% сигурен но при тоталка /или продажба може да се прехвърли застраховката.. Но нека каже все пак трафиканта примерно.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пон 25 апр 2011 7:57

няма как и кой да задължи застраховката да се плаща на един път.на бас се хващам за каквото и да е ,че ще си останат разни приказки и медиен шум-европейски съюз значи нещо и тоя път задкулисните игри на застрахователите ,просто няма как да минат през гласуване в тоя си вид на задължаване за еднократно плащане.промени в застраховките ще има ,а и те са наложителни ,но в момента е шум за нищо
п.п същата работа е с медииния трик за намаляване на цените на горивата-няма как да стане :idea:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пон 25 апр 2011 9:39

DarkOneBg написа:
aRoGaNsS написа:ам то не е луд който яде баницата а който я дава! На мен ми се струва че доста хора ще карат без гражданска и не дай си боже такъв те удари . .кво прайм? :не: и аз винаги съм си плащал всичко на куп,обаче трябва да има и някакъв вариант все пак за облекчения. .

Има какво да се направи не се безпокой. А ако искаш да си сигурен , че няма да имаш проблеми си прави каско :)

Не разбирам какво ви интересува , че даден човек не си плаща ГО? При 1вата рутинна проверка ще изгърми. Глобите , ако не сте запознати не са никак приятни. Един колега спомена , че трябва да проверява дали е платен данъка на съответният автомобил - верно служителите на КАТ ще трябва да си напрегнат сивото вещество да прочетат оше някое указание и да се занимават с работата на НАП.
По темата - абе хора КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ БЕ - щом не можел да си плати ГО наведнъж значи колата му е скапана , щом не можел да си платиш ГО накуп значи е половин човек ... страдали сме били от това че някой хора не си плащали ГО ... дрън дрън , глупости.
Еми при 200лв ГО за нормално семейство със доходи около 1000дарка ( т'ва за София ) в малките градове хората на 600-700лв доход се радват - че като сметнеш - ток, вода , парно , телефони , нет , кабеларка , тя тая кола и ремонти си иска , семейството , ако е с деца , те искат също нови дрешки , на моренце с класа и такива работи , човешки нормални , дет преди 20-25 години хората ги имаха за даденост , а сега за лукс. Та след като махнем гореизброените задължения - то какво остава 500-600лв. да се живее цял месец ( тва е , ако хората са пестеливи ) ти храна имаш да излезеш поне 1 вечер в месеца със семейството или гости , камоли да се случи празник - пак пари се вадят. И така с и без това тънкия джоб с много кръпки на българина , безбожните цени на горива , лекарства т.н. - ни измислиха и ГО накуп. Гръм да ги удари. Дерзай народе :)
Псувайте още хората които се блъскат по 10 часа на ден 25 дена в седмицата - казвайте колко са скапани колите им , колко са скапани самите и самите те , че искат поне пари да мааалко удоволствия да имат , да не ги е срам да се усмихнат :) , че не искат и им е трудно да извадят сумата накуп.
И те така доста се отклоних.

ПП колегата дет имал 8 гниещи коли пред блока - да се обади в обшината , там много ги обичат тях и веднага почти ги вдигат :)

:да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”