StS написа:при продажба може да се прехвърли застраховката.. Но нека каже все пак трафиканта примерно.
Е нека и аз да кажа

StS написа:при продажба може да се прехвърли застраховката.. Но нека каже все пак трафиканта примерно.
DarkOneBg написа:aRoGaNsS написа:ам то не е луд който яде баницата а който я дава! На мен ми се струва че доста хора ще карат без гражданска и не дай си боже такъв те удари . .кво прайм?и аз винаги съм си плащал всичко на куп,обаче трябва да има и някакъв вариант все пак за облекчения. .
Има какво да се направи не се безпокой. А ако искаш да си сигурен , че няма да имаш проблеми си прави каско
Не разбирам какво ви интересува , че даден човек не си плаща ГО? При 1вата рутинна проверка ще изгърми. Глобите , ако не сте запознати не са никак приятни. Един колега спомена , че трябва да проверява дали е платен данъка на съответният автомобил - верно служителите на КАТ ще трябва да си напрегнат сивото вещество да прочетат оше някое указание и да се занимават с работата на НАП.
По темата - абе хора КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИТЕ БЕ - щом не можел да си плати ГО наведнъж значи колата му е скапана , щом не можел да си платиш ГО накуп значи е половин човек ... страдали сме били от това че някой хора не си плащали ГО ... дрън дрън , глупости.
Еми при 200лв ГО за нормално семейство със доходи около 1000дарка ( т'ва за София ) в малките градове хората на 600-700лв доход се радват - че като сметнеш - ток, вода , парно , телефони , нет , кабеларка , тя тая кола и ремонти си иска , семейството , ако е с деца , те искат също нови дрешки , на моренце с класа и такива работи , човешки нормални , дет преди 20-25 години хората ги имаха за даденост , а сега за лукс. Та след като махнем гореизброените задължения - то какво остава 500-600лв. да се живее цял месец ( тва е , ако хората са пестеливи ) ти храна имаш да излезеш поне 1 вечер в месеца със семейството или гости , камоли да се случи празник - пак пари се вадят. И така с и без това тънкия джоб с много кръпки на българина , безбожните цени на горива , лекарства т.н. - ни измислиха и ГО накуп. Гръм да ги удари. Дерзай народе![]()
Псувайте още хората които се блъскат по 10 часа на ден 25 дена в седмицата - казвайте колко са скапани колите им , колко са скапани самите и самите те , че искат поне пари да мааалко удоволствия да имат , да не ги е срам да се усмихнат, че не искат и им е трудно да извадят сумата накуп.
И те така доста се отклоних.
ПП колегата дет имал 8 гниещи коли пред блока - да се обади в обшината , там много ги обичат тях и веднага почти ги вдигат
plamenpet81 написа:То както е тръгнало не само данък въздух,даже и данък да ходиш или да бягаш ще ти вземат вече.А и от догодина както искат да махат винетките(още го умуват)да се плаща такса за това че пътуваш по магистрала.Даже някъде чух че едно ходене София-Бургас щяло да струва 40-50лв в едната посока,да не говорим че ако е така няма да си заслужава да се минава по магистрала,при положение че ако пътуваш през магистрала Тракия от тунела до Пазарджик и в двете посоки пътя е направо за нов.Все едно караш не на магистрала а на второстепенен път.Искат да събират пари за данъци за всичко а пари за пътища нямало или и да има една част се присвоява а другата остава за тях.Като гледам как е тръгнало и гражданската отговорност ще се вдигне пак към края на годината.
Комисията за финансов надзор е приела промени в Кодекса за застраховане, според които задължителната застраховка "Гражданска отговорност" няма да може да се плаща разсрочено. Идеята е отсега нататък ГО да се плаща еднократно в цял размер.
Тепърва обаче тези промени ще бъдат внесени за одобрение в Министерство на финансите и Парламента. Допълнителните изменения предвиждат финансовият надзор да публикува и цените на застраховките "Гражданска отговорност", които обявяват всички застрахователи.
По този начин водачите ще могат да видят и сравнят на едно място различните цени на полицата. Що се отнася решението за еднократна вноска на ГО, то най-вероятно се прави с цел да се облекчи финансово Гаранционният фонд.
Милослав написа:Значи чета и недоумявам колко клавиатурни нинджи има.
......................
Ами да си стегнат системата за проверки, а не да се чудят как да преебат хората.
Милослав написа:...
Милослав написа:Как може да се допусне държавата да ме кара да плащам нещо, което не ползвам?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 82 госта