Вода зад пасажерската седалка (г2 с шибидах)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Вода зад пасажерската седалка (г2 с шибидах)

Мнениеот mupk0 » Съб 02 апр 2011 17:52

Колеги имам питане.Ще "санирам" целото купе отвътре по-късно тази пролет/лято,но имам питане относно това къде е проблема,за да концентрирам силата си към него.Имам шибидах.Маркучите му не са пукнати и си се оттичат свободно.Преди седмица ги чистих даже с парцал отвътре.проблема обаче е още преди това.Когато си мия колата на село с маркуча при по-обилното количество вода ми се появява петно тук:

Изображение

Идея откъде ще идва?Вратите се оттичат свободно,не си личи да подлизва от вратата.Шибидаха е здрав уж?Когато изливам вода директно в шибидаха след това нямам мокро там ;( Пробвал съм по 20л на страна на шибидаха бавно и не подгизва отзад.идея откъде ще влиза?Да не би там да има някаква тапа?

В тази тема :
viewtopic.php?f=5&t=227278&hilit=%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0+%D0%B2+%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%BE%D1%82%D0%B7%D0%B0%D0%B4

Видях ,че им влиза вода от петата врата.Мойте маншони там са скъсани(разпаряни) и овити с изолирбанд.Да не би да е от там?Как да ги сменя без да цепя новите?

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Re: Вода зад пасажерската седалка (г2 с шибидах)

Мнениеот anrus » Съб 02 апр 2011 18:24

Най-сигурното е да свалиш мокета и да проследиш ръждивата следа.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 02 апр 2011 18:37

anrus написа:Най-сигурното е да свалиш мокета и да проследиш ръждивата следа.

Попринцип този месец ще събера левец и другият ще действам.Мисля да го изчистя добре,да го мина с обезмаслител.Да закърпим всяка ръжда която видя.Да го напръскаме с БОДИ и накрая изолация и нов мокет черен изпран :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 25 апр 2011 17:00

Да кажа къде беше проблема.На самият прозорец с времето оплътнението се е свило и има една дупка между уплътнението и самият малък прозорец от около 1см.От там влиза повече вода.Понеже преди най-вътрешната*към калника* дупка за оттичане на водата беше запушена от восък,сега като съм я отпушил е взело да излиза вода от там.Подлизва по уплътнението на самата врата и после покрай пластмасовият праг и аййде долу :) Запуших дупката да не се отича от там и готово :0 Направих и малък наклон във вратата от силикон,да не се задържа водата.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пон 25 апр 2011 17:46

Ето още една идея...Ако ти стоят найлоните на вратите,натикай ги отвътре на самата врата.Само долу имам предвид.и после с малко силикон можеш да ги лепнеш към ламарината. Швабата малко смотано го е измислил.Като се поизпекът уплътненията,почва да подлизва на найлона...и по него между кората и вратата,и право в купето :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 26 апр 2011 0:42

IvailoOo написа:Ето още една идея...Ако ти стоят найлоните на вратите,натикай ги отвътре на самата врата.Само долу имам предвид.и после с малко силикон можеш да ги лепнеш към ламарината. Швабата малко смотано го е измислил.Като се поизпекът уплътненията,почва да подлизва на найлона...и по него между кората и вратата,и право в купето :Mr Green Fun

Найлони имам.Но си ги сложих преди 1 година с доста силикон и изолация.не е от тях :) Както и да е ,сега всичко е наред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”