Датчици масло на АЕК, къде са ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Датчици масло на АЕК, къде са ?

Мнениеот Гергин » Вто 26 апр 2011 13:54

Може ли някой да покаже къде са датчиците за масло на АЕК мотора?
Капе ми масло някъде отзад и не мога да го видя :banghead:
Благодаря.

Потребителски аватар
gottibg
Автомобил:
Двигател:

Re: Датчици масло на АЕК, къде са ?

Мнениеот gottibg » Сря 27 апр 2011 9:14

Единия е над масления филтър на самата конзола,а другия е над пластмасовия тройник на антифриза на главата,да не е протекла гарнитурата на клапаните..

Гергин

Мнениеот Гергин » Сря 27 апр 2011 10:07

gottibg написа:Единия е над масления филтър на самата конзола,а другия е над пластмасовия тройник на антифриза на главата,да не е протекла гарнитурата на клапаните..

Не е според мен гарнитурата на капака (клапаните).
Не мога да видя точно от къде е. То е жица, то е кабел. Егати мотора. Въртях се около и под него. Някъде отзад от дясно е като застанеш пред мотора и за това питам за тея датчици. Нали се оплакват колеги.
Като спра някъде и си прави локвичка, тръгна от ряз тоя теч. За седмица около 150-250гр. масло. Имам чувството, че го прави само когато работи мотора. :dummy:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 28 апр 2011 14:15

Колега не веднъж съм казвал че мотор на фв в 90 % от случайте тече от гарнитура на капак на клапаните, ако попада в другите 10 % значи може да е от семеринг на разпределителен или колянов вал(По твой думи теча е отзад в дясно)махаш капака на ангренажния ремък и ако сълзи от някъде значи е от един от двата семеринга който споменах.Погледни ги и дано съм ти бил полезен.

Гергин

Мнениеот Гергин » Чет 28 апр 2011 16:47

Датчик за маслото, който е на главата. Толко тъпо се е сцепил, неговата кожа. И така подлизва, че не съм го видял :banghead:
Мишо го хвана :bowdown

Колега не веднъж съм казвал че мотор на фв в 90 % от случайте тече от гарнитура на капак на клапаните, ако попада в другите 10 % значи може да е от семеринг на разпределителен или колянов вал(По твой думи теча е отзад в дясно)махаш капака на ангренажния ремък и ако сълзи от някъде значи е от един от двата семеринга който споменах.Погледни ги и дано съм ти бил полезен.

Иначе ангренажа ми е от ляво, а подлизваше от дясно. Макар, че зависи от къде се погледне. Като пак протече ще имам предвит думитети :beer

Благодаря на взелите отношение.

Върни се в “Passat”