Механизъм под скоростния лост

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Механизъм под скоростния лост

Мнениеот bkunev » Вто 26 апр 2011 10:39

Вчера давах колата на един кавал да я кара и тази сутрин се качвам и гледам скоростния лост странен. К'во е ръгал, к'во е правил... Преди беше много стегнат и всичко беше 6. Като включа задна и вместо да стои потънал-излиза нагоре. Нещо чука из вътре. Първа влиза зор. Абе к'во да ви кажа. Без беля - беля :banghead: :banghead: Разпарчудисах набързо пластмасите. Видях механизма-то бая сложен. Гледам някакво парче паднало долу. Ама нямах в момента подходящ инструмент да го извадя. Пък и сега съм малко със счупен крак и кола ми трябва ама йок!

Та въпроса ми е да се мъча да го разглабям с моя майстор? Някой ремонтирал ли е такова нещо? Или да търся целия механизъм? Нов или втора ръка? Някаква представа за цена?
Поздрави!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Re: Механизъм под скоростния лост

Мнениеот emo-gar » Вто 26 апр 2011 14:11

Има ли една бяла пластмасова..като пластина е..като буташ лоста към себе си-опира на нея един чоп на лоста,а за задна ,при натискане надолу-чопа минава под пластината.Самата тя е завита с 2 винта към корубата около лоста,май се регулира нещо от тия винтове.По спомен говоря,на Сеат Инка имаше подобен проблем(счупена тая пластмаса от ръчкане),беше късмет да се уцели 1-2 и задна.Вижда се под маншона на лоста,в ляво.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Механизъм под скоростния лост

Мнениеот bkunev » Нед 01 май 2011 14:01

Само за информация и за базата данни на форума. Оказа се, петата на скросния лост която е от пластмаса и е заработена за желязото се беше счупила. В резултат на вадене от задна със сила, без да натиска, оня главанак. Днеска го извадихме и сложихме от пасат '89 комби(моята е '99 сеат варио 1,9 тди 90 коня) за 5 лева. Има лека разлика в една ос, ама стана . Задната ми леко хрупа като влиза, ама е 6. Елементарно се разглабя и зглабя чак не повярвах...
Ще търся оригинално при възможност. Ако някой знае Сеат или Поло комби 1,9 тди 90коня до 06.1999 година НА ЧАСТИ да свирка :drunk :drunk ...бирата е задължителна
Поздрави!!! :wink: :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”