Автоматична скоростна кутия на пасат Б5 1,8Т
-
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматична скоростна кутия на пасат Б5 1,8Т
Здравейте,понеже ми предстои купуване на кола и твърдо съм решил това да е Пасат Б5,имам двоумение дали да е с автоматична скоростна кутия или с ръчна.Харесал съм такъв автоматик с мотор 1,8т 150к.с,но ми казаха,че тези кутии били много капризни и при проблем струвало много да се поправи. Бихте ли си казали мненията за ск.кутия и като цяло за мотора върху,които съм се спрял.Благодаря предварително.
- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
Re: Автоматична скоростна кутия на пасат Б5 1,8Т
Здравей колега! Първо добре дошъл в семейството на Фолксваген. Насочил си се към един много добър бензинов мотор. Има нужната тяга и мощност, да вози една кола с 3-4 човека и много багаж. Разхода, градско при ръчна скоростна кутия, при мен е между 10 и 12. Извънградско при спокойно каране го свалям на 7. Имам приятел с Пасат комби, автоматик 1.8Т 2002 година и ми е споделял, че градско му давал над 15 литра, но да ти кажа, той си кара доста здравичко. Като цяло мотора е здрав и детските болести, от които най-много страда са дебитомер и бобини. Убеден съм, че като динамика ще ти хареса и ако не те притеснява разхода можеш смело да скачаш. Все пак не забравяй, че трябва да направиш обстоен анализ на предницата, където е слабото място на Б5. Успех и дано да направиш добър избор!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега за отговора,а нещо за тази автоматична скоростна кутия можеш ли да ми кажеш?
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
pmanasiev написа:Благодаря колега за отговора,а нещо за тази автоматична скоростна кутия можеш ли да ми кажеш?
Повишава разхода с 0,5-1 литра и не можеш да дърпаш ремарке. Нож с две остриета - удобство и всички останали плюсове, но ако не е поддържана както трябва - смяна на масло и т.н. има голяма вероятност да не издържи гарантираните от производителя километри и от там сериозни разходи. Всичко е късмет!

- Robocopele
- Автомобил:
- Двигател:
Колега най-вероятно аз сам тоя приятел дето има такъв пасат. Моя е 2002ра година 1.8т автомат карам го от година и половина. Проблем с колата не съм имал относно мотора да ударя на дърво. Но с кутията, ако нямаш намарение да извадиш 500лв. за обслужване, по-добре недей го взема. Слабото и място е един сензор за "свободните обороти" мисля така се казваше. Гори гадината. Отидох един ден във Варна няма да ти казвам как съм се прибирал. Като я вземаш, гледай таблото ако скоростите светят 4ервено просто забрави......Ще имаш сериозен проблем. Задължително преди това - ВАГКОМ. Задължително!!! Откъм разход, ако е седан по малко ще е, но моята градско при яко каране 17ка ми гори все пак в Търново, където е само баир...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Robocopele написа:Колега най-вероятно аз сам тоя приятел дето има такъв пасат. Моя е 2002ра година 1.8т автомат карам го от година и половина. Проблем с колата не съм имал относно мотора да ударя на дърво. Но с кутията, ако нямаш намарение да извадиш 500лв. за обслужване, по-добре недей го взема. Слабото и място е един сензор за "свободните обороти" мисля така се казваше. Гори гадината. Отидох един ден във Варна няма да ти казвам как съм се прибирал. Като я вземаш, гледай таблото ако скоростите светят 4ервено просто забрави......Ще имаш сериозен проблем. Задължително преди това - ВАГКОМ. Задължително!!! Откъм разход, ако е седан по малко ще е, но моята градско при яко каране 17ка ми гори все пак в Търново, където е само баир...