конденз климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

конденз климатик

Мнениеот пинко » Пон 25 апр 2011 20:07

здравейте интересува ме къде се намира тръбичката за отвеждане на конденза на климатика на пасат в4 94г,под мокета на пасажерското място се получава локва, само като пусна климатика, знам че има много изписано за този конденз но никъде не пише къде се намира прословутата тръбичка, разглобих всичко отдолу под мокета няма нищо освем вода :horror:

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Re: конденз климатик

Мнениеот drago_tr » Пон 25 апр 2011 20:11

Ще помоля някой да спомене и за Пасат б5 къде се намира тая траъба и евентуално как се чисти.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пон 25 апр 2011 20:29

За пасат Б4 от двигателния отсек се бърка и се търси. Самата алуминиева кора (май алуминиева беше) е изрязана и има отвор. Там е тръбичката и имаше някакво капаче на нея. За нейното изваждане се бърка с шестограм в отвора и се завърта на 45 градуса.

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Пон 25 апр 2011 20:35

bachest написа:За пасат Б4 от двигателния отсек се бърка и се търси. Самата алуминиева кора (май алуминиева беше) е изрязана и има отвор. Там е тръбичката и имаше някакво капаче на нея. За нейното изваждане се бърка с шестограм в отвора и се завърта на 45 градуса.
мерси много :drunk ще проверя че тази вода ми скъса нервите :banghead:

nicko19711
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicko19711 » Вто 26 апр 2011 7:59

Най-често се вади гумено мъркуче, което влиза по-голяма тръба , която се намира под жабката ,близо до централната част на таблото.

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Вто 26 апр 2011 20:25

здравейте пак съм аз значи рових под таблото рових под мокета маркуч не намирам оставих колата да работи половин час с включен климатик и вдигнато кече но от никъде не се вижда да се стича вода погледнах днес и откъм двигателя и открих една гумена тапа под алуминиевата изолация но тя е плътна няма прорези на нея дали там се намира това маркуче :oops:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 26 апр 2011 20:40

Основно тръбичката се запушва вътре при самия радиатор и отвън няма да видиш да има проблем.Иначе да,точно там се намира и така се вади.След като се извади,вътре можеш да видиш малка тръбичка,която е част от пластмасовия корпус,в който седи изпарителя.Бъркаш вътре с нещо и ще потече вода.
Иначе на виждаш т къде мокри,защото се събира доста вода,прелива към клапите за определяне н въздушните потоци и се стича от там (представи си го че тече точно под барчето с пепенлника...няма как да го видиш).
За В5 - сексуално преживяване .Сваля се цялата фуния,която седи долу под кичето под жабката,като се развиват няколко много гадни гайки.След като се свали,се почиств отворчето на корпуса на тялото с изпарителя (ръчка се вътре) и гуменото маркуче след края на фунията.Доста гадно е за работа.
:beer

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 26 апр 2011 20:57

.Не съм и очаквал че за Б5 ще бъде лесна тая манипулация, както и всички други....Каквото и да съм пипнал по тая кола, всичко е толкова сложно направено, че чак ми идва да гръмна инжинера дето го е измислил :banghead: :laser

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 26 апр 2011 21:25

Разглоби Б6 и ще боготвориш инженера на В5 ;)
Нямам снимки как стават нещата,понеже в сервиза винаги бързам и съм мърляв и нямам време да снимам,но пък мога да обяснявам :)
:beer

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 27 апр 2011 21:18

Извън темата:
drago_tr написа:.Не съм и очаквал че за Б5 ще бъде лесна тая манипулация, както и всички други....Каквото и да съм пипнал по тая кола, всичко е толкова сложно направено, че чак ми идва да гръмна инжинера дето го е измислил :banghead: :laser

Една част от трудностите са, че нямаме допълнителните инструменти. Бях ги разглеждал някъде, но сега не мога да се сетя за сайта. На пасата има над 30-40 приспособления, кое за ходовата част, кое по двигателя, кое по купето и т.н. С едното развиваш/откачаш нещо конкретно, с другото друго и т.н., които улесняват работата.

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Сря 27 апр 2011 21:24

bachest написа:Извън темата:
drago_tr написа:.Не съм и очаквал че за Б5 ще бъде лесна тая манипулация, както и всички други....Каквото и да съм пипнал по тая кола, всичко е толкова сложно направено, че чак ми идва да гръмна инжинера дето го е измислил :banghead: :laser

Една част от трудностите са, че нямаме допълнителните инструменти. Бях ги разглеждал някъде, но сега не мога да се сетя за сайта. На пасата има над 30-40 приспособления, кое за ходовата част, кое по двигателя, кое по купето и т.н. С едното развиваш/откачаш нещо конкретно, с другото друго и т.н., които улесняват работата.

Ако действително има някъде къде да се видят тези специални инструменти, това неминуемо ще улесни много работата. Сега остава да го намерим този сайт. :banghead:

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Сря 27 апр 2011 22:26

ето един такъв сайт: http://www.samstagsales.com/ продават само на територията на САЩ, но поне може да се видят номерата на инструментите.

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Сря 27 апр 2011 22:48

да обаче едно е че струват куп пари :horror: а и е само за специализирани сервизи не си заслужава да го купуваш за едно отвиване на гайка или за едно избиване на шарнир и след това да го захвърлиш в гаража. и след това на боклука затова ще се борим по мъжки с подръчни материали made in bg mhihi

wheel_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wheel_man » Пет 29 апр 2011 5:32

здравейте колеги това може би ще помогне

wheel_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wheel_man » Пет 29 апр 2011 5:38

а това е за колвгата с Б5, няма нищо сложно маха жабката и се намира зад централната конзола

Върни се в “Passat”