Мнение за автоматиците на Поло 3

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнение за автоматиците на Поло 3

Мнениеот zerozero » Сря 27 апр 2011 9:16

Здравеите, намислил съм да взема на жената някои малък автоматик, Полото е едно от фаворитите ми като избор, въпреки че автоматиците са рядкост, но бърза работа нямам.
Я кажете надежден ли е този автоматик , как се държи, или има стандартни болежки по него и да бягам далече.
Колата ще е бензинова при всички случаи, за това и мнение за мотор които е сочен като фаворит при тоз модел на поло също няма да е излишно. Предполагам че ще е поне 1.4 или 1.6 но ако по малките мотори имат някои непознати за мен предимства казваите, все пак не търся бегачка а икономична и евтина за подръжка машина, която ще изминава годишно макс 4-5х.км градско.
Не са излишни и други съвети за слабите места на тази колица към които трябва да обърна повече внимание при покупката.
А, и не ми пребутваите онази статия "какво да гледаме при автомобил на старо" това си го знам отлично , аз питам за конкретния автомобил и неща свързани с проблеми при него а не като цяло :)
Благодаря предварително на всеки смислен пост които ще напишете :beer

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Мнение за автоматиците на Поло 3

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 27 апр 2011 11:31

писано е доста, за поло автоматик

ето всички теми свързани с това нещо: http://www.google.bg/#hl=bg&biw=1152&bi ... b2c7b7d3fc

можеш да почетеш спокойно.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 27 апр 2011 11:35

Един колега имаше автомат 1.6 (АЕЕ мисля) Поло '96, и на мен наистина много ми харесваше как се държи (карал съм го 2 седмици по едно време всеки ден). Много вървеше, много приятно за каране. Автомата в неговото беше японски. Продаде го защото след 2 години започна да му придърпва при превключване, но в сервиза му казаха че е защото не беше ходил да си смени маслото в скоростите изобщо, било е черно на цвят и с паднало ниво (той не го е и проверявал mhihi ). За разход - 10-11 градско и 7 извън. За извън така или иначе не е много подходящо, автомата е само с 3 скорости по спомен а и Полото като цяло си е мъка на разстояния над 100км. Така че ако изобщо успееш да си намериш такава бройка, гледай да не придърпва при превключване на скоростите - направи поне 10-ина км тест драйв, според мен ще си доволен. И аз търсих наскоро за жената но не успях да намеря.

Успех.

zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zerozero » Сря 27 апр 2011 11:35

Достатъчно ми беше да прочета това: viewtopic.php?f=7&t=218041
те ръчни не могат да направят камо ли автомат. ОТПАДА варианта ПОЛО.
Може да триете темата, по бързо проучване не съм правил :mrgreen:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 27 апр 2011 12:42

Автомата, както казах е японски.
Не че защитавам ВАГ, големи глупости правят, но ръчните им скорости са много по-здрави от на болшинството други марки.
Тази тема дето си пейстнал е породена от миналото на колите които караме - никога не сменяно масло, изтекло през семеринг и не проверявано и т.н. - кофти отношение, което не знам кола независимо от коя марка да може да издържи.
Не знам форум в който да няма тема за ремонт на скорости... а и не си мислиш, че на абсолютно на всеки му се налага да прави скорости на полото си нали ?
Интересно ми е какво ще си вземеш. С този повърхностен и самонадеян подход, гаранция ще се самонахендриш на някой як кошник от много четене по форумите.

Успех все пак.

zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zerozero » Сря 27 апр 2011 13:40

Викам да се нахендря на Хонда Сивик 98.
Ако това което казваш за скоростите не е перманентен проблем съм съгласен, ще заглеждам Поло щото ми харесва, симпатяга е. Ама скоростите и ръждите са ми едно от нещата с които наи малко обичам да се занимавам, затова така реагирах.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 27 апр 2011 15:24

ръжда при поло нема!

Иначе, автоматичната скоростна кутия която си избрал, няма нищо общо с проблемите при механичната такава.

Писал съм го и преди, ще го напиша отново. При редовна смяна на масло (30хил. км) и филътр на скоростната кутия, то тя може да надживее колата.

zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zerozero » Сря 27 апр 2011 17:15

Е тва е друга приказка сега, а и както каза колегата че кутията е японска.... :applause: остана търпеливо да оглеждам за добър екземпляр щото са рядкост. Дори и да не е автоматик, какви са признаците на "тръгнала" ръчна скоростна кутия? неще да включва или вие?

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 27 апр 2011 17:52

zerozero написа:Викам да се нахендря на Хонда Сивик 98.
Ако това което казваш за скоростите не е перманентен проблем съм съгласен, ще заглеждам Поло щото ми харесва, симпатяга е. Ама скоростите и ръждите са ми едно от нещата с които наи малко обичам да се занимавам, затова така реагирах.

:beer Автомата както ти казах е японски, само че много рядко изпадат автомати поло... така че там ако не придърпва като я гледаш и я поддържаш ще си доволен (освен може би от разхода, при хондата почти съм сигурен че ще е по нисък).
Сега да ти кажа аз защо исках да взема Поло за втора кола (е, Ибиза излезе, но то на практика същото). Защото много държи на бой .. това окачване е супер просто, евтино за поддръжка и държи на бордюри, калдаръмки и т.н. извращения, пълно е по моргите с части (от към ламарини, огледала няма проблем).. целта при мен беше да не ми пука и да служи за учебна на млад шофьор .. за което е идеална! Иначе хондата е 100% по-кола ама е по-ниска и по крехка да го наречем... успех и късмет при покупката :beer

П.С. Що не огледаш за Нисан Микра от калинките- срещат се автомати там, на добра цена, верига, нисък разход ако е добре маф-а, стабилна клима ала абала .. ?

zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zerozero » Сря 27 апр 2011 19:35

dj_tuhla , много грозни тея микри ужас, колегата има такава , верно не е брал ядове освен мафа , ама все се оплаква че много му горяла чак газ и сложи, много грозни са поне за мене. другото което гледах е Пунто ама аз на фиат дървото вече съм го ял, имах злата участ да имам Браво, не искам и да си спомням. Пунто уж са по здрави ама парен каша духа. На мен също ми трбява за учебна кола на жената и за това не искам да давам много пари за кола, но автоматите все са скъпи, затова може би ще мина на вариант ръчни скорости, и критериите които по горе изброи са точно тези които аз търся, да има тенекии бол да е здрава и да е що годе фасонлиика :) а ако може и да е с 4 врати че лесно да вкарва и изкарва хлапето ще е супер.
Виждам че си в час с нещата и не си от хората дето ги мързи да пишат и само ни препращат към търсачката нас новобранците :) Та ще те попитам на кратко, към кои мотор да се насоча? кои е доказал се здрав и икономичен, koи е черната овца, няма лошо да е моноинжекция че ако на жената и хареса да кара ще тряя да и сложа газова, а не ми се занимава с още един ГИ. за тва от моно и газ по хубаво нема :)
Предварително благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 27 апр 2011 20:24

На ЛС :beer

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 27 апр 2011 22:09

пре спокойно може да пишете и в темата, стига да не се откъсвате от нея. И да не залитате по други автомобили. Може да се получи хубав диалог. На тема Поло Автоматик ;)

zerozero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zerozero » Чет 28 апр 2011 7:53

Ааааа сакън :mrgreen: и без тва всеки пост чака одобрение на всевишния, и как спомена друга марка бива пресят през ситото :beat_butt2 , само писането ми остава :mrgreen: и затова сега повече чета по малко пиша, а да не говорим кви супер джанти на АТС опитах да пусна за продан , ама не може :) емммм, ще заминат в Опел форума, упсссс сори че споменах Опел death Аи доскоро, продължавам да чета за Поло :beer

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 28 апр 2011 8:40

хмм... ако някой иска да каже нещо по темата, нека драсне едни л.с. да отключа!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”