Разлика между adz&abs двигатели?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Разлика между adz&abs двигатели?

Мнениеот g_tenev » Сря 27 апр 2011 20:12

колеги някои може ли да ми каже какви са приликите и разликите,между ADZ и ABS двигатели.Питам защото преди време ми се скапа ECU-то това е дълга история.Та намерих едно ECU от пасат което си работи добре само кадето е малко мудна на бензин. :!:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Разлика между adz&abs двигатели?

Мнениеот bobi_diesel » Сря 27 апр 2011 20:39

ако ти трябва имам ecu от абс мотор.Потърси ме на лично.Извинявам се за спама

Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_tenev » Сря 27 апр 2011 20:47

Аз вече имам еку от ABS,просто не мога да си обесня защо е по муден.открих някои различия като свързването на ламбда-сонда но мисля че има и др.можеби TPS е различен .

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 28 апр 2011 8:07

Разликата е ,че АДЗ има 6-пиново степ моторче(сега то работи ли?) и Имобилайзер.Могат също да се следят 5 канала "Живи" данни!Каква е била причината за да смениш блока с този от АБС?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 28 апр 2011 15:27

g_tenev написа:Аз вече имам еку от ABS,просто не мога да си обесня защо е по муден.открих някои различия като свързването на ламбда-сонда но мисля че има и др.можеби TPS е различен .

Иди при Вальо и Ицо (на бензиностанция Шел,до Зеленчуковата борса)-на място ще ти решат проблема!

Потребителски аватар
otnev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот otnev » Чет 28 апр 2011 20:14

Аз ги имам и двата мотора АБС на Венто и АДЗ на Пасат Б4 и на мен ми прави впечатление, че някак си Вентото е по-пъргаво и по-директно ако мога така да се изразя. Пасата не съм го обслужил още ще видим после как ще бъде, или това се дължи до известна степен и на включването на компресора понеже е с климатроник. Вентото е на газ и е и по-леко има разлики и в сростните кутии /поне в петата предавка там съм видял за другите не съм обърнал внимание/. Ще ми е интересна темата за тези "близначета".

Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_tenev » Чет 28 апр 2011 20:37

Причината е че започна да се държи страно,всичко се случи след 2-годишно каране на газ,или така поне се твърди/газта е виновна на всеки маистор/.Първо един ден беше посваршила газчицата и подкарах на бенц,и хоп започна да хълца-прекъсва голяма трагедия и накрая огасна,оказа се че дюзата е останала постояно отворена и съответно я дави.още при подаване на контакт бенца се излива здраво.Ходене по разни безсилни маистори-елкон....ходих няколко пъти при Вальо до зеленчуковата,и нищо.Всички обявиха че EKU-то е сваршило.др което се случи е EKU-то подаде на стъпковото моторче за празния ход да отвори дроселовата клапа и него изключи когато трябва съответно го изрони,направи го на сол.абсолютно неадекватно поведение.И така доста време докато започна да възтановявам щетите,не можах да намеря сащия комп но един от всички заработи мн,добре от pasat 1.8 ABS.Ас съм със golf 1.8 ADZ.ама тоя ABS мн муден.но пък със газта няма нкакви проблеми.и така няколко месеца,единден за проба подвързвам стария комп и хоп пали и върви перфектно сега го карам 2-ри ден,ама мн бяга със него направо се родих.незнам какво става,само знам че ако има проблем тои не е решен.

Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_tenev » Чет 28 апр 2011 20:40

За сега имам два компа ADZ 0 261 203 707/708.и ABS 0 261 203 188/189.

Потребителски аватар
g_tenev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_tenev » Чет 28 апр 2011 20:50

Всъшнос искам да разбера дали няма разлика откъм сензори за имформация,като TPS-потенциометъра,дюза за впръскване,температурни сензори.знам ли какво.така ли е спънато ABS мотора

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”