Колеги дайте мнение, харесал съм 4 обяви на Пассат Б5.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Re: Колеги дайте мнение, харесал съм 4 обяви на Пассат Б5.

Мнениеот Golfer_pz » Вто 26 апр 2011 19:40

hooligan_sk написа:
ALiGaToR написа:А колеги какво ще рече да събере колегата повече пари да си вземе нещо по-хубаво. Това за по-хубава B5-тица ли става въпрос или за друга кола.
Какво ще рече по-скъпа поддръжка. Виждам, че казвате, че е по-скъпа за поддръжка от Рено Клио 2000 година.
В какво се изразява тази по-скъпата поддръжка. С коя кола от същата година я бихте сравнили като поддръжка.

Ауди А4. А старите табла на Б5цата са дори 96г и първата половина на 97г :да:

Ауди А4 е с поддръжката на Б5. Това го знам защото имам и колега дето кара А4, и ме посъветва по добре Б5 да си взема тъй като пасата е по широк вътре което е истина. Влизах в Ауди-то и наистина ми е тясно вътре... Значи ще гледам какво е таблото преди покупката.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Вто 26 апр 2011 19:53

ALiGaToR написа:А колеги какво ще рече да събере колегата повече пари да си вземе нещо по-хубаво. Това за по-хубава B5-тица ли става въпрос или за друга кола.
Какво ще рече по-скъпа поддръжка. Виждам, че казвате, че е по-скъпа за поддръжка от Рено Клио 2000 година.
В какво се изразява тази по-скъпата поддръжка. С коя кола от същата година я бихте сравнили като поддръжка.

С BMW Е39 5 серия.Общото между тях е само подръжката.Разликата като автомобили е голяма!

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 26 апр 2011 21:52

влез в мобиле.де и разгледай коли на много км- над 350 000. забелжи какво им личи по снимки и после като търсиш сравнявай. за пасата съм забелязал, че на тези над 250-300 000 им се изтърква яко маншона на скоростния лост. после ги пишат тук на по 108.Иначе салона е адски издръжлив и не им личи по нищо, че е на 500 000 е, метода не е безгрешен, нито особенно точен.

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Вто 26 апр 2011 21:58

pakumba написа:влез в мобиле.де и разгледай коли на много км- над 350 000. забелжи какво им личи по снимки и после като търсиш сравнявай. за пасата съм забелязал, че на тези над 250-300 000 им се изтърква яко маншона на скоростния лост. после ги пишат тук на по 108.Иначе салона е адски издръжлив и не им личи по нищо, че е на 500 000 е, метода не е безгрешен, нито особенно точен.

И аз точно по маншона, топката на скоростния лист, волана, и дръжката на шофьорската врата ги гледам, после гледам и самият интериор като седалките... То е ясно че всички коли внесени в БГ са на над 220 000км, просто трябва да си го избием от главата че са на по 120 - 130к км.... Просто е важно мотора да си работи спокойно и без проблем... Новата кола е зад витрината. :)

Потребителски аватар
ALiGaToR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ALiGaToR » Сря 27 апр 2011 0:23

Колега H2O , дано това което говориш не е повлияно от темата в която питам за Е39.
Точно в момента се чудя кое по си струва за поддръжка. При положение, че бензинов Passat има еднаква поддръжка с една бензинова Е39-тка, то означава че всичко опира до вкуса на човека.
Извинявам се, че се отклонявам от темата.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 27 апр 2011 21:38

ALiGaToR написа:Колега H2O , дано това което говориш не е повлияно от темата в която питам за Е39.
Точно в момента се чудя кое по си струва за поддръжка. При положение, че бензинов Passat има еднаква поддръжка с една бензинова Е39-тка, то означава че всичко опира до вкуса на човека.
Извинявам се, че се отклонявам от темата.

Покарай едното после другото и ще усетиш разликата.Имах БМВ знам каква е тръпката.Задното предаване и качеството на автомобила е несравнимо с Пасата!Има моменти когато частите на бавареца са по евтини.Пасата не е лоша кола.Но имаш чувството,че е недовършена кола.Поне за парите които и искат като нова...

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 28 апр 2011 0:28

Аз пък, като се кача в БМВ все намирам кусури. Все намирам детайл, който не е на мястото си. За мен, преимуществото на БМВ пред Пасат е в динамиката, но пак за мен, минусите идват в повече.
Имам Пасат 1,8Т. Честно казано и тая мощност ми е малка, представям си по- малките двигатели, но пък е достатъчна ако търсиш нещо здраво, масивно и сигурно да те носи. Така че, това е минимума според мен който трябва да се търси.
И да мърка двигателя, като Бари Уайт да мърка. Оприличиш ли двигателя на Джо Кокър, затваряй капака и БЕГАЙ.

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Пет 29 апр 2011 14:29

Колега погледни тоя Пасат :arrow: viewtopic.php?f=44&t=257459 доста стегнат изглежда пък сте от един град нищо не ти пречи да го провериш.. Успех в търсенето и дано попаднеш на читав екземпляр :да:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пет 29 апр 2011 20:32

nistel_87 написа:Колега погледни тоя Пасат :arrow: viewtopic.php?f=44&t=257459 доста стегнат изглежда пък сте от един град нищо не ти пречи да го провериш.. Успех в търсенето и дано попаднеш на читав екземпляр :да:

Колега, гледал съм го, търся си бензин.. Колата не е лоша но изглежда доста захабена поне за мене, да не се засегне колегата, това е мое мнение!!! В Сряда ще ходя да гледам един пассат 1.8 с ГИ в Варна и евентуално ако ми хареса да го отнасям...

Потребителски аватар
nistel_87
Автомобил: Honda Accord 2007
Двигател: i-ctdi

Мнениеот nistel_87 » Пет 29 апр 2011 22:00

Golfer_pz написа:
nistel_87 написа:Колега погледни тоя Пасат :arrow: viewtopic.php?f=44&t=257459 доста стегнат изглежда пък сте от един град нищо не ти пречи да го провериш.. Успех в търсенето и дано попаднеш на читав екземпляр :да:

Колега, гледал съм го, търся си бензин.. Колата не е лоша но изглежда доста захабена поне за мене, да не се засегне колегата, това е мое мнение!!! В Сряда ще ходя да гледам един пассат 1.8 с ГИ в Варна и евентуално ако ми хареса да го отнасям...

Пожелавам ти даси намериш нов внос,която не е захабена :screwy кола,която е на 10-13 години. Не те нападам просто изказвам мнение,като я купиш и налееш 2-3k. пък,ако мислиш да и слагаш и разни глезотиики,далеч ще надхвърли дадената сума. Видях я и те насочих,защото пък според моите критерии е доста гледана кола, докато не караш TDI няма и да разбереш. Не съм на първа кола,но карам първа Diesel не щъ и да се качвам повече на бензин. Лично мнение всеки има право на такова.. :да:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Пет 29 апр 2011 23:34

Колата я огледах. Доста протрити елементи имаше както и малко ръждица точно над предното стъкло на тавана... Просто не отговаря на критериите ми, пък и много парички за мен :wink: Нямам нищо против дизела, но си ми е супер с ГИ, просто ефтинийка като гориво и части сравнено с дизела. :) + това пасата който ще гледам не е нов внос :)

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Пет 29 апр 2011 23:51

Колега имай впредвид, че за парите които си приготвил не очаквай нещо перфектно! За читав такъв Пасат се искат повечко парички :) Ако вземеш за порите, които си подготвил много е вероятно да набуташ солидна сума след тава :да:

Потребителски аватар
Golfer_pz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfer_pz » Съб 30 апр 2011 0:03

Еми ще разгледаме колега, то е ясно че 12 годишна кола ще има кусури няма как просто, мен ме интересува най вече мотора да работи нормално. То че всичко ще се сменя, ще се сменя ами поне мотора да е добър.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 30 апр 2011 11:06

Търси и ще намериш
Надявам се да ти хареса този дето е регистриран вече

Иначе този сивия дизел се продава във форума май вече година,айде 7-8 месеца

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”