Има ли техническа подръжка на абсорбера?

Техническа и сервизна информация за Passat
abcd
Автомобил:
Двигател:

Има ли техническа подръжка на абсорбера?

Мнениеот abcd » Нед 13 авг 2006 8:29

Опитах с търсачката да намеря нещо за абсорбера, който е на байпасната магистрала на бензина (намира се под въздушния филтър).
Нямам престава нито как работи, нито дали има нужда от почистване или смяна. Ако работи като водоотделител, къде отива водата? Когато ми зареждат бензин, често пистолета прекъсва и трудно напълват догоре. Това има ли връзка с абсорбера? В дебелата книга освен една картинка на стр.149 няма нищо друго. Моля колегите, които знаят нещо по въпроса за коментар. Колата е: 1.8mi/ABS/1992

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Нед 13 авг 2006 19:50

Виж това колега: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=23960

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Вто 15 авг 2006 15:09

Благодаря Plarol! Прочетох написаното, но въпроса е по-комплициран.
Ако си карал стари автомобили ще си спомниш, че преди зимата сипвахме в резервоара около 100 грама спирт за да се спасим от конденза, а и не само от него (често на шкодите замръзваше бензинопровода от резервоара отпред до двигателя отзад). Е, резервоарите си имаха пробка, но ако се опиташ да я развиеш можеше и да си измиеш очите като се скъса от ръждата. А сега, ако знаем какво има на дъното на цистерните на бензиностанцийте....Един приател зареди на Шел преди границата на Капитан Андреево на път за Турциа и още си е там.
Просто ми се иска да знам малко повече за състава на бензина, който (ужас) се е запътил към инжекциата и да използвам всичко което предлага конструкциата на автомобила за да бъде работата перфектна и да действа така както е замислена.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Вто 15 авг 2006 18:36

Ако не си сменял горивния филтър го смени.Тази процедура ще ти гарантира сигурна работа на горивната система.Това мисля е напълно достатъчно.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Вто 15 авг 2006 18:52

Когато отварях резервоара не видях да има нещо по особено .Маи швабина не е помислил за утаиник и неговото автоматично почистване.Причината я знаем.....за съжаление :x

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Сря 16 авг 2006 10:10

Patrol, Напротив, помислено е по въпроса, както казваш от швабата. И аз съм поглждал в резервоара-перфектен е. Това показва, че системата през байпасната магистрала на бензина работи добре. Но този абсорбер (тази дума в резултат на превода ли е), в същност, дехидратор ли е, филтър ли е и как работи? Трябва ли да се чиси или сменя? Успокояващото е, че няма оплаквание от колегите по този въпрос но последиците от лошата работа на тази система незнам как се отразяват на останалото в двигателя. А за бензиновия филър: разбира се че го сменям но той е на основната бензинова магистрала, а и не спира водата.

Потребителски аватар
Plarol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plarol » Сря 16 авг 2006 20:26

abcd,Адсорбера е само филтър.Водата и аз не знам каде изчезва.
И май си прочел темата по долу като ника ми :D .Прочети и мойте мнения.
Plarol написа:Виж това колега: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=23960

Върни се в “Passat”