Въпрос за динамото на passat B5 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос за динамото на passat B5 TDI

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 12:54

Здравейте колеги миналата седмица ми се прецака тази оптяжната ролка на пистовия ремък който е за динамото,водната помпа,хидравликата........ та вече ролката е готова но ми казаха че е счупена защото се е прецакала ролката на динамото :? Казаха ми че като завъртя шайбата на алтернатора и като я хвана вътре динамото трябвало да продължи да се движи (да има инерция ) а моито няма ... като го завъртя и го хвана спира...... Та въпроса ми е тази шайба колко пари е ?И на какъв принцип работи и нали може само тя да се смени не трябва да сменям цялото динамо ??? :обичам ви :talk: :talk: :talk:

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за динамото на passat B5 TDI

Мнениеот MECHOKA1 » Чет 28 апр 2011 18:39

Здравей колега, на мене е напът или направо се е прецакъл оптяжния механизъм (оптяжната ролка седи малко под наклон, и има някакъв станен шум, като свалих ремъка и на алтернатора ролката както ти казваш не се върти свободно .Един познат ми каза че заради нея се прецаква оптяжния механизъм тази ролка струва около 70/90 лева, а оптяжния механизъм около 170 лева.Дано съм ти бил полезен,ще чакам да споделят и по - запознати .

Поздрави

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 18:51

Значи прав си твоята не че си е тръгнала а направо е пред разпадане .... значи оптяжната ролка е от 140 до 220 лв с отстъпка 20% от Auto+ ... :) а аз дадох мойта да ми я рециклират със всичко ново излезна 80 лв ново лагерче ос и всичко станало е прилично.А за динамото още не мога да разбера каква е тази инерция която трябва да има като го завъртя на едната страна и хвана шайбата вътре да продължи да се върти или? death

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 28 апр 2011 19:53

Работи на принципа на тресчотката,обратно на посоката на въртене трябва да изпуска.Бръкни с пръста в предната част на генератора където са перките и ги спри след това завърти в посока обратна на часовниковата стрелка и ако ролката се завърти без да ти счупи пръста значи е здрава :mrgreen: ако обаче усетиш,че пръста ти заминава.... :lol: 90лв. ИНА от евро 07 или от друг магазин и си готов.Моята ролка беше блокирала така но я хванах на момента и я замених с нова,а старата я разглобих, измих, смазах и започна да работи поне на ръка-проблема на тези ролки е ,че остават без грес и блокират и ако нищо по нея не е прецакано може според мен да се рециклират.Какво ще се случи ако я поставя отново на генератора незнам,може би щях да пробвам, ако имах ключа за свалянето й, а и не ми се дават 10 лв. на едно майсторче да ми я демонтира.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 23:17

Колега да си жив и здрав благодаря ти за компетентния отговор утре ще проверя :)

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 29 апр 2011 9:19

я виж тая темичка ,там можеш да видиш и моето мнение с цените на мен колко ми струваше на 5 та страница
viewtopic.php?f=24&t=149629

Върни се в “Дизелови агрегати”