Алармата отключва всички врати без шофьорската?

Техническа и сервизна информация за Passat
bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Алармата отключва всички врати без шофьорската?

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 16:16

Колеги на пасата алармата не отключва шофьорската врата.Значи като цъкна дистанционното за заключване заключва всичките а като го цъкна за отключване отключва всичко а това на шофьорската врата палчето което е на врата се вдига около 3мм но не е отключена вратата и трябва да сложа ключа в ключалката и да завъртя на пред и трябва да държа ключа така и да отворя защо така и това е само първия път после като не я заключвам си се отваря :? :? :? :?

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Re: Алармата отключва всички врати без шофьорската?

Мнениеот az-emo-pi4a » Чет 28 апр 2011 16:30

Или от някъде се губи въздух или някъде запецва мезанизъма,свали кората и пробвай да видиш къде е проблема.Има ли свистене на въздух някъде от механизъма за заключване?

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 16:38

az-emo-pi4a написа:Или от някъде се губи въздух или някъде запецва мезанизъма,свали кората и пробвай да видиш къде е проблема.Има ли свистене на въздух някъде от механизъма за заключване?

Не всичко си работи нормално аз сега чета че имало някакви функции през VAG който като караш със 15 км и се заключват вратите и като извадиш ключа се отключват да не е нещо там да е ръчкано или нз :( на мен не ми се заключват докато карам..... но това ме дразни все едно нямам централно при всяко заключване и отключване завирам ключа за да отключа :( да не е нещо да е откачено или нз :( но всички други работят и тази шофьорската си се заключва :( :063:

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 28 апр 2011 17:08

Имал съм подобен случай само че на г2.Цъкам с алармата и всички се заключат без шоферската.Иначе с ключа се заключаше само тя.Свалих кората и видях че чопа на ключалката се откачил от машинката на централното.Няма да е зле да оглдаш.И идея си нямам как при теб!Просто ти давам някаква насока.

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 28 апр 2011 17:10

Имал съм подобен случай само че на г2(фабрично централно).Цъкам с алармата и всички врати се заключат без шоферската.Иначе с ключа се заключаше само тя.Свалих кората и видях че чопа на ключалката се откачил от машинката на централното.Няма да е зле да оглдаш.И идея си нямам как при теб!Просто ти давам някаква насока.

bestlap
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bestlap » Чет 28 апр 2011 17:29

Е и аз съм с оригинално централно мерси все пак ако някой знае при голф 4 бора и т.н е имал подобен проблем и го е оправил нека драсне ако ли не в неделя ще я разхвърлям :) :banana

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 28 апр 2011 18:19

Твоят Пасат е с електрическо централно заключване! :idea: Търси проблема в незаключващата машинка! :wink:

Потребителски аватар
offside
Автомобил: Passat B5 1997
Двигател: 1.8 20v ADR

Мнениеот offside » Пет 29 апр 2011 13:21

И аз имам подобен проблем , само че с дясна пасажерска врата. Има няколко варианта, да е от бравата, да е от модула на вратата който се координира с комфорт модула(раздава командите на цялата врата- стъкло и брава) или в самият комфорт модул.При мен за съжаление се оказа комфорт модула под седалката където стой. Разглобяването за да свалиш бравата си е едно малко приключение , особено ако не си го правил до сега mhihi Най-добре потърси някой който се е занимавал с това за да ти помогне , а пък късането на нервите си е гарантирано :lol: Успех и дано не е сериозен проблема!
Поздрави!

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пет 29 апр 2011 18:47

Имам същия проблем, но при мен се чува да съска от шофьорската врата, която също трябва да я отключвам и заключвам със ключа.Освен това от багажника се чува машинката да бучи докато съска вратата и след това и двете спират .

Потребителски аватар
serrgiotacchini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serrgiotacchini » Пет 29 апр 2011 18:54

Колега, това е дефект. карам втори пасат вече и ги знам наизуст. Проблема ти е в бравата на колата. А когато отвориш вратата предполагам че дори не ти светва лампата и ти пуска алармата. демек не засича че имаш отворена врата. Ако е така си отвори бравата и си я разчопли малко. Почисти я хубаво и ако е много зле слагай нова

Върни се в “Passat”