Ремонт на хидравлична рейка TRW на Пасат В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Реемонт на хидравлична рейка TRW на Пасат В3

Мнениеот Danny boy » Чет 28 апр 2011 21:48

Много ми е интересно какво се поврежда на този семеринг откъм карето към волана че и моята тече-таи от там?
Иначе рейката сам си я слагах,ама пусто текна след това че пак ще ме кара да я свалям някой ден. :evil:
Всичко ли от ремонтния комплект подмени? всички уплътнения и тн...?
И какви уплътнения си купувал от ''хубата'' като не им знаеш размерите-всичките са цолови по тази рейка дано не протекат скоро-само за справка О-пръстените на щуцерите дето се завиват на рейката са цолови също 7.65x1.63

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Чет 28 апр 2011 22:05

Колега само едно не можах защото го видях в подследствие.Става въпрос за едно малко о-пръстенче точно там към каренцето за волана.Аз като отидох в Хубата и ги изипах на масата без да казвам нищо жената ми каза направо без да се замисли:Това са за хидравлична рейка.И ми ги събра за 10 мин.
Ето за това в зеленото кръгче става въпрос:
Прикачени файлове
1.jpg

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 28 апр 2011 22:10

освен това о-пръстенче други какви си купувал които ги е нямало в комплекта на кортеко че колата ще се разглобява на 10км от Пловдив и .....зър пър само. :banghead:
Комплекта наистина не си заслужава парите освен ако знаеш точните размери на уплътненията,които пак казвам са цолови и ....много сложно става.

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Чет 28 апр 2011 22:16

Това не го смених защото и аз я правих у тъщата в Труд,но имам старите ако по някакав начин могат да ти свършат работа ще ти ги дам.Между другото кога ще я правиш защото аз утре и събота съм в Чепелари.

Потребителски аватар
Cypariss
Автомобил: VW GOLF II
Двигател: GU

Мнениеот Cypariss » Чет 28 апр 2011 22:46

колега браво и при мен тече на голфчето ми този семеринг, но аз за кратко намерих друго решение, тай като хидравличната течност не беше сменяна от 20 и повече години и от жълта беше черна просто направих профилактика и семеринга спря да тече за сега, но почне ли да тече здраво след време и аз ще направя като теб. :beer и още веднъж много добра и полезна тема.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Ремонт на хидравлична рейка TRW на Пасат В3

Мнениеот Danny boy » Вто 03 май 2011 19:56

Само да вметна,днес се видях с колегата и взех някои от старите семеринги и уплътнения,обаче неговата рейка е била пипана преди това и затова е брал доста ядове с ремонтния на кортеко,иначе би трябвало да ви върши работа.Руснаците не се оплакват че нещо не е ставало а при колегата честно казано имаше уплътнения които не виждам оригинално по темите да са слагани някога на рейката с две думи са творили майсторите преди него,иначе ето от къде могат да се вземат размерите за семерингите без да се дават 45лв грешни пари
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=136121
http://www.volkswagen.msk.ru/forum/inde ... pic=106514
Тук на снимките където са всичките елементи свалени има един бял семеринг ли втулка ли е не ми е ясно размера какъв е и на о-пръстените не са дадени никъде нито снимки има

Върни се в “Passat”