конденз климатик

Техническа и сервизна информация за Passat
wheel_man
Автомобил:
Двигател:

Re: конденз климатик

Мнениеот wheel_man » Пет 29 апр 2011 5:41

дано да съм помогнал

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 29 апр 2011 9:43

:да: Браво за схемите колега, но за сложността на махане хич не си прав. Дори и с махната жабка разглобяването си е голямо преживяване. Правих го миналото лято.

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Мнениеот пинко » Пет 29 апр 2011 19:46

здравейте мерси за схемите сега тръбичката е свалена и се чудя от къде да бръкна за да почистя вътре от към двигателя или откъм жабката, откъм жабката дали има достъп :roll:

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Сря 04 май 2011 18:34

да разкажа как се справих с тръбичката за такива като мен които не знаят, аз я свалих откъм двигателя, но е много неудобно оттам и след това махнах една кора която се намира под жабката, и от там видях че можела да се отвие на ръка и от вътрешната страна, ето и малко снимки
Прикачени файлове
Изображение0408.jpg
Изображение0407.jpg
Изображение0406.jpg

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Чет 05 май 2011 8:50

И на мен ми предстои такава манипулация, би ли споделил имаше ли ефект от труда ти или имаше ли боклук в тръбичката.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Чет 05 май 2011 13:38

Бръкни с шестограм от към двигателния отсек и я извади. Не разглобявай вътре. Пък и отвора не се задръства, така профилактично. Ако нямаш филтър за купето или нещо си побългарявал с женски чорапогащник примерно, тогава се задръства.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 05 май 2011 19:52

Задръства се ,дори колата да има филтър или друго приспособление за целта.Причината да се задръства основно е от дунапрена,който се разпада от клапата за вътрешна циркулация и тази за притваряне на въздушния поток при климатроник.
Вътре при изпарителя също има дунапрен,който се разпада и конденза отмива всички тези дунапрени и те спират точно в тръбичката за отжвеждане на конденза.Проблемът е,че като ровиш там,го отпушваш за момент,понеже избутваш дунапрена навътре и след известно време често се запушва отново.
:beer

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Чет 05 май 2011 21:12

честно да ви кажа при мен нищо не беше запушено, бръкнах с тел влезна около 50см, в тръбичката но нищо не беше запушено, и нищо не изтече затова направих друга манипулация намазах с силикон кутията на филтъра на купето и да видим дали сега ще влиза вода отнякъде

kokigigov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokigigov » Чет 15 сеп 2011 19:12

zfa159 написа:Задръства се ,дори колата да има филтър или друго приспособление за целта.Причината да се задръства основно е от дунапрена,който се разпада от клапата за вътрешна циркулация и тази за притваряне на въздушния поток при климатроник.
Вътре при изпарителя също има дунапрен,който се разпада и конденза отмива всички тези дунапрени и те спират точно в тръбичката за отжвеждане на конденза.Проблемът е,че като ровиш там,го отпушваш за момент,понеже избутваш дунапрена навътре и след известно време често се запушва отново.
:beer

Най правилния отговор .

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia + Peugeot 308 T9 SW
Двигател: AQY 2001 + Pure Tech 2017

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 15 сеп 2011 21:15

Айде и аз да питам нещо.Троника работи добре-лади,тече отдоле,Бако ме спира,вика нещо капе,демек екстра.Обаче оня ден на лев завой с натоварена кола и в баир протече нещо в краката на пасажера до мен.Пипам студено-демек е вода,а не скапан антифриз,който нема работа там!Що преля там бре дееба,питам я?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 15 сеп 2011 21:57

Zdravko Zankov написа:Айде и аз да питам нещо.Троника работи добре-лади,тече отдоле,Бако ме спира,вика ....

И аз да попитам : от къде да си дръпнем субтитри :lol: ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 16 сеп 2011 8:16

Ами това,че тече,не значи,че изтича всичко :) Вътре може да си имаш блато и да изтича амо до някъде (част от водата се просмуква през полузапушената тръбичка и изтича,друга част си заблатява вътре - синдрома на Пасат В5 е това ;) ).Съответно тогава се връщаме в 5-ти 6-ти клас,дето имаше едни гадни задачи "един басейн се пълни от 3 тръби,изпразва се от една" и т.н.,дето аз не разбирах за какво му е на някой да пълни нещо и в същото време да го изпразва... mhihi :screwy
Общо взето разглобяваш тръбичката и почистваш,вероятно ще има временен ефект,понеже обясних за дунапрените,ама иначе истинското решение е да се свали таблото,да се изчисти всичко,да се раказарат всички тези дунапрени (и без тях си работи повече от чудесно) ,да се измие един път завинаги и това.Аз след като направих така,не съм имал проблеми нито с гадната миризма,нито със запушване на отвеждането на конденза...а вътре при изпарителя ми се зараждаше цяла цивилизация,добре че не беше открила огъня още mhihi :screwy
Това не е от моята,а от една клиентска,но е показателно за какво иде реч :
untitled.JPG

Върни се в “Passat”