1. Пасат 4.0 имам и когато карам в градски условия ми включва перките от време на време дори и при 10 градуса.
2. При извънградски условия при висока скорост особено ако пече слънце перките въртят постоянно. (пояснявам че 5ата скорост е много дълга и рядко качвам над 3000 оборота в мин на дълъг път).
3. Проблема с перките ми се проявява дори когато е малко по-топличко около 15 градуса външна температура.
4. Задавам въпроса си сега ,защото когато стане 40 градуса май няма да има какво да включи повече

За пояснение казвам че ми показва на ВАГ-ком Термостат като грешка. Миналата година имах същия проблем но се разминах с хубаво почистване на радиаторите и се оправи. Сега обаче мисля че е по зле.
Въпроси :
1.Според вас със сигурност ли термостата ми е заминал и няма ли да се размина за втора година със почистване на радиаторите.
2. Има ли начин да се ремонтира въпросният термостата , защото цената му е колкото на Кремиковци

Предварително ви благодаря за отзивите. Надявам се да намерим решение преди да се наложи да я поливам с Мента и спрайт за охлаждане