Придърпване на ниски обороти с нов ГИ Lovato
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Придърпване на ниски обороти с нов ГИ Lovato
Ами случайно да не са ти направили настройка при някои режими да минава на бензин и да не са ти казали
или на много високи градуси да минава на газ. При мен съм си го направил на 25 градуса. Другият вариант е да не си измерил правилно. Моят разход средно за лято и за зима идва някъде около 1 литър за 100 км. http://www.spritmonitor.de/en/detail/328941.html

- chakarov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
twista2020 написа:И при мен е горе долу толкова разхода на бензин,не съм се замислял дали е много или малко.Аз съм със Фобос и включва на бензин на 40 градуса.Нека колегите споделят как им е бензина.
При мен не гори бензин, когато съм на газ. Поне не съм забелязвал. В началото я бяха настроили да превключва на 40 градуса на метан. Обаче поисках да качат на 50, защото гаснеше по кръстовищата. Сега свикнах и си карам около 5км на бензин. След това я оставям да си превключи на газ. Но при мен нещата са по-различни - аз ползвам колата, за да отида на работа във Варна, а живея иначе в Шумен. И така всеки ден минавам по около 200км. Така че дори да съм карал 5-10км на бензин, това почти не се усеща. С други думи ползвам колата най-вече за извънградско каране.
-
- Автомобил: Passat B8 TDI
- Двигател: DFG 2018
bayspiro написа: Монтираха ми ГИ AG, колата тръгна,ама оборотите - ЯДЕЦ!- точно както описва колегата. Че почна леко да го прави и на бензинЗабелязах и това,че на скорост, като отнемеш напълно газта за спиране с двигателя и при последващо подаване на газ колата "приритва" и тогава ускорява. Ако обаче не съм пуснал газта до края - няма "приритване". Дали пък не някакъв проблем с дроселовата клапа
и аз съм с АГ и на мен ми придърпва. В началото нямах такъв проблем. След 6 месеца обаче кво стана не знам. Придърпва по всяко време - при ниска скорост при потегляне, при постоянна скорост - на магистралата... Интересното е че не е постоянно, а от време на време, когато си прииска
чистих дроселова клапа, смених свещи и въздушен филтър и пак продължава
Виж дали дюзите са ти 2.2мм и ако не са, нормално да придърпва, по нататък ако не се оправиш там ела тук.
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тази вечер ходих за пореден път. За разхода на бензин, се оказа, че ми е пусната настройката, колата да минава на бензин в ниските обороти. Казах, че не искам да е така и те пренастроиха софтуера, но колата стана нестабилна в оборотите на празен ход. Пак настройване, тестване и все така. Колата върви, но като спря на светофат - оборотите започват да играят. Дойде шефа. Гледа и той. Обади се някъде дръгаде да се консултира и каза на момчетата да сменят дюзите с по-малки. Не знам какви са ми били и сега какви са ми сложили. Ефекта от новите дюзи е малко по-стабилни обороти на празен ход, но все пак нестабилни. Шефа пак гледа, взе големия ключ и докато се усетя ми размести предварението. Ефекта от това разместване за газта почти нямаше. Сега колата ми не може да върви нормално на бензин. На светофарите има широки колебания на оборотите - понякога дори колата се опитва да угасне. А когато спра и климатика положението става още по-трагично.
Утре пак ще я карам, надявам се за последно.
Това предложение за мен ли беше?
Утре пак ще я карам, надявам се за последно.
Oil написа:Виж дали дюзите са ти 2.2мм и ако не са, нормално да придърпва, по нататък ако не се оправиш там ела тук.
Това предложение за мен ли беше?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Братко, бегай далеч от тия "газари", те май не знаят какво правят 

- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По проучвания разни са едни от добрите в Стара Загора. Не очаквах от тях такова нещо.
Ама ще бягам май. И без това не ми харесва отношението им.
Ама ще бягам май. И без това не ми харесва отношението им.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Градски съжелявам за проблема и според мене търси някой друг майстор или я остави както си е била първоначално.Аз слагах ГИ пак при тях в Железник нали.Моята е Фобос и съм доволен вече 2-ра година,но след това заведох друг човек със моно инжекция и му навряха колата в гъза си и след 1000 проби си измиха ръцете че имало друг проблем с колата който не е от тях.Бая са нагли повечето майстори в града.
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
twista2020 много си прав. Моята кола е точния пример за това. Първо ги питах основно ще имам ли проблеми с това Lovato, като изрично наблегнах, че мотора ми е 2000 кубика full-group. Беше ми отговорено, че никакви проблеми нямало да има и, че вече били правили много коли с тази газова. Исках да си сложа Фобос, но шефа ме разубеди, че имал съмнения в качеството на последните пратки на Фобос и затова по-добре било да си взема Ловато. Освен това софтуера на Ловатото бил по гъвкъв. Както и да е избора е направен и съм с Ловато.
Какво се случи тази вечер - отидох с намерението да вдигна скандал на шефа, но за негов късмет го нямаше. Момчетата (много учтиви) ми върнаха обратно предварението, което шефа им вчера размести. Казах им да не пипат нищо по газовата. Сега колата ми е с дюзи 1,8 мм. Движи се нормално, няма придърпване между 1000 и 1500 оорота, малко е по мудна, но мен това не ме бърка - аз карам спокойно. Проблема е в оборотите на празен ход - играят малко и колата леко притриса. За сега ще карам така, пък след 1-2 седмици ще видим дали няма да ми писне пак.
Какво се случи тази вечер - отидох с намерението да вдигна скандал на шефа, но за негов късмет го нямаше. Момчетата (много учтиви) ми върнаха обратно предварението, което шефа им вчера размести. Казах им да не пипат нищо по газовата. Сега колата ми е с дюзи 1,8 мм. Движи се нормално, няма придърпване между 1000 и 1500 оорота, малко е по мудна, но мен това не ме бърка - аз карам спокойно. Проблема е в оборотите на празен ход - играят малко и колата леко притриса. За сега ще карам така, пък след 1-2 седмици ще видим дали няма да ми писне пак.
- penev75
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги какъв трябва да е размера нa газовите дюзи за моя мотор?
Как влияе рамера на дюзите върху разхода на газ и върху динамиката на колата?
Как влияе рамера на дюзите върху разхода на газ и върху динамиката на колата?
Колега ако не се оправиш скоро ела в Сливен при мен, разгледай феса ми Станимир Стоянов газаджията.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Откакто на ФОБОСА още зимата го направих да минава на 20 градуса се родих
Няма придърпване и неравномерна работа, през зимата обръща за около 500-1000 метра на газ когато е най-студено, а сега като е топло след 2 мин. работа на мотора или около 50-100 метра
Сещате се че разхода на бензин ми падна значително 

Върни се в “Автогазови уредби”