Вероотстъпнически въпрос за Ситроен.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 22 юли 2006 14:44

Не се излагай с тия ситроени, това е една от най-евтините марки на пазара втора ръка. Ще го караш година две, и след това ще е толкова обезценен, ще си остане вечно твой. А пък ако прочетеш във форума на ситроен за какво става дума при чисто новите коли хептен ще се откажеш от марката :idea:

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Съб 22 юли 2006 14:58

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Вероотстъпнически въпрос за Ситроен.

Мнениеот Vlad777 » Съб 22 юли 2006 15:35

drmilendd написа:много коли се нагледах и няма читави фаувета за тези пари с клима

Цената на VW не случайно е по-висока! Отговорът сам си идва на място! Евтина кола и съпа поддръжка или по-скъпа кола и по-евтина поддръжка :?: :roll:

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 22 юли 2006 18:56

нищо френско не ти трябва карам ги служебно ... и не стават

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 23 юли 2006 19:22

За тез пари бих ти препоръчал да си земеш 3-ка 1.8 моно макар и по стара.Ако намериш и с клима и газ си перфектен.Поне ша знаиш че кола караш и няма дертове.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 24 юли 2006 17:48

Брат ми - 2 години ксантия ----> 3000 лева за ремонти. Перфектна возия и 116 или 120 кончета беше (1.8.) и залепяше на седалката, ама проблемииии, проблемиииии...Забрави да спираш с 2 колела върху тротоарите с такава кола.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Пон 24 юли 2006 20:11

е явно темата е интересна. затова да добавя - вчера говорих с двам собственици на ксантии дизеляци, едната с мотор като тоя дето ви разправям. и двамата бяха много доволни. и от двигател и от друго. прословутите сфери на хидравликата се пълнели за 8 лева, а едната струвала 70. били общо шест, но никога не име се налагало да сменят всички.
между другото, жена ми вече не ще и да чуе за нещо различно от VW. ситроена нямал стойка като на вентото, тоя дизел много шумял и т.н. :roll:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пон 24 юли 2006 20:28

Ксантия никога...това окачване-мъка.
Братовчедка ми си взе такава преди около година-още не могат да се правят с течове по помпата отговаряща за окачването(може да не е много точно описанието) като на няколко пъти ги оставя насред път,като единия насред София...ужас.
Особеното е че като изтече маслото колата е до там(колегата Rabbit _TDI го е описал) изобщо загубена работа.
А да сравняваш Венто с Ксантия :lol: :no-no :wink: ...

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пон 24 юли 2006 21:22

Не знам то явно всеки си хвали своето!! Имам един колега (малко мазник си пада, ма тва няма значение) кара ксантия, той направо като говори за нея мед му капе от устата, колко била удобна, бърза, здрава, красива и колко бил доволен от нея. Аз не знам, не мога да кажа нищо, защото не съм карал такава кола, но моят колега говори всеедно за най-добрата кола на света!! :wink:
Сигурен съм че ако тръгна да сравнявам неговата кола с венто или голф, ще го приеме като кръвна обида!! :)

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Пон 24 юли 2006 22:02

Да си кажа чесно, аз не съм собственик на VW, а и те не са ми любимите (или поне не всички модели), но ако аз трябва да избирам между VW и Цитрон бих избрал първото.
Повечето от споделилите впечатления по темата са съвсем коректни и не са оплюли другата марка безпочвено.
Един приятел има Ксантия. За него тя е най-хубавата и това е естествено. Само едно не мога да разбера. Защо си вози в багажника свалени половината пластмаси от купето повече от месец :gruebel ? Защо не си сменя разбитите втулки и биалетки по предницата повече от половин година след като са толкова евтини пък тракат като за световно :gruebel ? Защо си пълни климатика всеки месец вместо да открие и отстрани теча :gruebel ? Защо хидравличната помпа вие на умряло след като е чисто нова на половин година (от тогава колата е негова) :gruebel ?
Явно има защо да са по-евтини като автомобили. Това ме отказа да взема 124-ка с нивоматик. Системата е подобна. Мерси ти от мекото окачване и евтина поддръжка. Амортесьор втора ръка е 1000лв. :shock

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 25 юли 2006 9:01

vw_golf_2_Memphis написа:Където правят спагети ..........не правят коли и постолети...
май не си много компетентен, май и пистолети правят :!:

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Сря 26 юли 2006 15:07

карах 4год.ситроен bx сверите се пълнят през 3год.добри майстори има само двама. единия е в нови искър другия срещу пирогов.
маслото е едно в скоростите и в двигателя.когато го сменяш сменяш и двете.накладки скъпи.вместо селенови втулки сложени са лагери
иглени коносовидни сапаратора е от тефлон .един лагер струваше 50лв.а на теб ти трябват 4.дано по- новите модели не са така.

Lyubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lyubaka » Пон 14 авг 2006 13:58

Да бе, един приятел чул, че на съседа му на братовчедката на съквартирантката брат и имал колега дето вуйчо му имал познат дето имал Xantia и тя била голяма пръчка. От дотук писалите надали има повече от трима души дето са карали Xantia и май само един, който е поддържал такава. Ма иначе всички са разбирачи...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 14 авг 2006 14:03

Колегата ми, фен на коли като си засменя неговата се чудеше м/у Ксантия, ама от по-нова от 97-98 пак 1,9 ТД, кара една такава, смени й некви консумативи, заболя го тиквата, продаде я и си взе Волво 460 пак 1,9 ТД, абе дезертьор и той, ама доволен...в тоя ред на мисли май ксантия не

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Пон 14 авг 2006 14:04

Мой приятел има ксантия,но е бензин и за сега е супер доволен!Не е имал съществени проблеми,а вози страхотно!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”