Сравнение на двигателите на Голф 1,3; 1,6; 1,8 или...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с Голф II 1.3. В сравнение с 1.6, които също съм карал е по-тромав и мисля, че 1.3 не е подходящ двигател за това купе. Не знам другите колко горят, но моят разход е: 6.4-6.7/100 бензин извънградско, на газ 7.3-8.7/100 извънградско. Забелязах, че на бензин разликата между долна и горна граница на разход е по-малка от разхода на газ, може би някой ще го обясни научно... А, трябва да отбележа, че е 4-степенна скоростна кутия. Ако аз си избирах нов Голф II бих избирал 1.6 с 5-степенна скоростна кутия. Отзиви от познат за 1.8 двигател - големи бегачки, но разхода им е пропорционално по-голям 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ksdx986,
По-горе в моя постинг нарочно не писах колко гори градско. На мен ми е стигало и до 13/100 на бензин(!!!) зимно време, като се има предвид, че не съм чакал по светофари и не съм попадал в трафик. В тоя случай когато засечката ми беше 13/100 едно, че беше мнооо студено (-19) и второ, че я карах на късо разстояние (4-5км) и тя тъкмо беше позагряла и трябваше да спирам
Градското не е толкова определящо според мен... Все пак колата е удобство, но гори пари да не го забравяме това.
Друг въпрос, който трябва да се повдигне е не само колко може да струва и колко гори една кола, а и колко струва поддръжката й. Аз съвсем отговорно мога да твърдя, че за 5 год. откак карам Голфа и е излязъл двойно - т.е. цената за която го взех Х 2! Е може и малшанс да съм имал с тая бричка...не знам...
По-горе в моя постинг нарочно не писах колко гори градско. На мен ми е стигало и до 13/100 на бензин(!!!) зимно време, като се има предвид, че не съм чакал по светофари и не съм попадал в трафик. В тоя случай когато засечката ми беше 13/100 едно, че беше мнооо студено (-19) и второ, че я карах на късо разстояние (4-5км) и тя тъкмо беше позагряла и трябваше да спирам

Друг въпрос, който трябва да се повдигне е не само колко може да струва и колко гори една кола, а и колко струва поддръжката й. Аз съвсем отговорно мога да твърдя, че за 5 год. откак карам Голфа и е излязъл двойно - т.е. цената за която го взех Х 2! Е може и малшанс да съм имал с тая бричка...не знам...
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:58, променено общо 2 пъти.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:58, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vw_golf_2_Memphis написа:thecrowley написа:за 5 год. откак карам Голфа и е излязъл двойно - т.е. цената за която го взех Х 2! Е може и малшанс да съм имал с тая бричка...не знам...
Моя е тройно или четворно![]()
За 7г...
Не че толко се чупи ма сичко е сменено и е новхаха шегувам се кофа с лайна е
ма не му пречи да натрупа 4к лв в части
ПП. Темата се изчерпаИли 1.8 или ТД
Те хората са си го казали, че по хубавото от голям мотор е по-голям.
ми ти що не смениш РФ-а

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 20:58, променено общо 1 път.
1.8
за мен най - добрия вариант е 1,8
газ 6,4 до 6,8 извънградско
8 до 10 градско
върви яко и може да те измъкне при нужда от опасна ситуация ...
газ 6,4 до 6,8 извънградско
8 до 10 градско
върви яко и може да те измъкне при нужда от опасна ситуация ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”