Климатроник Голф-4?1.9PD.
Климатроник Голф-4?1.9PD.
Искам да попитам дали е нормално когато е изключен климатроника на голфа от въздуховодите да ми духа горещ въздух.Има ли вариант при изключен климатроник да влиза външният въздух в купето тоест хладен?Струва ми се че нещо не е вред.И друго питане някой път дори и при изключен климатик се чува някакво шумене като на фреон на хладилник сякаш зад жабката или по точно някъде в таблото?Антифриз ли е?фреон ли? и се засилва звука с увеличаване на газта,за това мисля че е може би антифриз от водната помпа?При вас така ли се чува да ромоли?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: Климатроник Голф-4?1.9PD.
С гадаене не става ,но залагам на грешка за мотор V71 за клапата на въздуха 

Не знам дали е нормално, но и на мен ми се случи. Аз го излекувах като пуснах да духа студено и пак го изключих и не се усещаше вече топлото от въздуховодите. Сигурно някоя клапа не се затваря правилно, но за по-компетентен съвет се обърни към zfa159
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
При мен ги имаа абсолютно същите симптоми. И аз съм забелязал че като е на студено не духа . А тези звуци зад жабката толкова се чудих от какво са.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
За звуците зад жабката - ако е фреон,ще се чува само докато работи климатика и макс. минута след спирането му (за режим при който компресора работи става дума).Зад жабката не би трябвало да се чува антифриза,защото радиаторчето на парното е разположено централно в таблото и се пада задр радиото,централните духалки и т.н. в средата на таблото...пък и ако антифриза е ОК и колата е обезвъздушена,не би трябвало да се чува.Да няма нещо общо с двигателя? (отпред там се намира турбото и т.н.)
За духането - при тази кола клапата за вътрешна циркулация е усложнена и изпълнява две функции - едната част от нея затваря притока на външен въздух,когато климатроника е изключен и така дефакто се избягва точно това - да се набива въздух от околната среда вътре при движение с по-висока скорост.Масово проблема е или механичен или електрически в самото моторче,има доста писано за тази клапа и ужасния начин,по който се сменя/ремонтира.
За духането - при тази кола клапата за вътрешна циркулация е усложнена и изпълнява две функции - едната част от нея затваря притока на външен въздух,когато климатроника е изключен и така дефакто се избягва точно това - да се набива въздух от околната среда вътре при движение с по-висока скорост.Масово проблема е или механичен или електрически в самото моторче,има доста писано за тази клапа и ужасния начин,по който се сменя/ремонтира.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”