Съединителя отделя много високо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Съединителя отделя много високо

Мнениеот red.devilll » Нед 01 май 2011 8:38

Колеги,ноже ли някой да ми каже какво да правя. Колата е Голф 4 ATD 101 коня. Преди около месец сменихме съединителя и преминах от демферен маховик към плътен от VR6 и комплект феродов и притискателен+лагер. Съединителя е LUK комплект нов,а маховика е втора употреба.След подняната съединителя отделя много високо. Та въпроса ми е дали след като се премине от демферен към плътен маховик дали има някакво регулиране на вилката,която натиска лагера или нещо подобно,защото винаги до сега като съм сменял съединител е отделял ниско долу а сега бях много разочарован,а от известно време започна и да ми хъркат скоростите ги превключвам-най-вече първа и втора от първа и от трета към втора но по-рядко. Ако някой знае какво трябва да се направи да сподели .Колата е минала около 3-4 000 км след поднямата

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Re: Съединителя отделя много високо

Мнениеот ludiq1918 » Нед 01 май 2011 19:52

Ако е с жило съединителя, го натегнете малко защото явно не отделя достатъчно и затова хъркат скоростите. Ако е с хидравлика може да има въздух в системата. Ама отделянето горе и хъркането по принцип са признаци за износен съединител, а при тебе е сменян така, че вероятно иска да се регулира малко.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 01 май 2011 21:19

ludiq1918 написа:Ако е с жило съединителя, го натегнете малко защото явно не отделя достатъчно и затова хъркат скоростите.

Когато съединителя отделя високо жилото се отхлабва,а не се натяга.Когато го натягаш съединителя отделя по-високо.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 01 май 2011 21:49

ludiq1918 написа:Ако е с жило съединителя, го натегнете малко защото явно не отделя достатъчно и затова хъркат скоростите. Ако е с хидравлика може да има въздух в системата. Ама отделянето горе и хъркането по принцип са признаци за износен съединител, а при тебе е сменян така, че вероятно иска да се регулира малко.

Колега с помпа е не е с жило. По принцип и според мен е за регулиране ,но от къде да го регулирам :banghead: .

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Нед 01 май 2011 22:09

Пробвайте да обезвъздушите, може да има въздух в системата или някоя от помпите да ти прави проблеми и да изпуска налягане.

"Когато съединителя отделя високо жилото се отхлабва,а не се натяга.Когато го натягаш съединителя отделя по-високо."
Благодаря за информацията, това не го знаех :oops: .

Върни се в “Дизелови агрегати”