смяна / доливане на масло в скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

смяна / доливане на масло в скоростната кутия

Мнениеот kimbaten » Пон 14 авг 2006 19:41

Колеги, не знам колко и какво масло има в скоростната кутия, искам да долея, оттам произхождат 2 въпроса:

1. трябва ли задължително да източа всичкото останало масло вътре преди да налея другото което най-вероятно ще е различно от наличното
и
2. мога ли да го направя сам, сложно ли е, изисква ли канал или поддемник - ако не - моля споделете откъде и как точно да го направя и как да преценя колко точно да долея?

мерси предварително.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Вто 15 авг 2006 14:43

Най-добре е да си смениш цялото малсо което е около 2 литра за да си знаеш че е сменено :wink: :wink: а колкото до смяната струва 5 лв. във всяка масларница/сам без канал или подемник е невъзможно/но все пак ако решиш на самата кутия има 2 пробки/най-вероятно/тази която е отдолу е за източване а другата е за наливане.Като максимума на кутията е като стигне маслото до ръба на дупката от която наливаш :wink: :wink: :wink: Дано съм бил полезен щото не съм много по обясненията.Но лично аз ти препоръчвам да не се занимаваш а да отидеш да ти го сменят за 5 лв. просто не си струва :wink: :wink: Успех

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”