здравейте,
да ви попитам-харесал съм си кола /голф 3, 1.9 ТДИ/, но последния собственик не я регистрирал в общината преди 5 години.данъка бил 40 лв на година.
дал на някакъв нотариус 180 лв,който да направи врътка?-това е цена за оправяне на всички минали задължения и глоби плюс разноските по самата покупко-продажба.Какво мислите?
Благодаря
Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Глоба за нерегистрирана кола в данъчното ?
dan4oo5 написа:здравейте,
да ви попитам-харесал съм си кола /голф 3, 1.9 ТДИ/, но последния собственик не я регистрирал в общината преди 5 години.данъка бил 40 лв на година.
дал на някакъв нотариус 180 лв,който да направи врътка?-това е цена за оправяне на всички минали задължения и глоби плюс разноските по самата покупко-продажба.Какво мислите?
Благодаря
Имаш ЛС колега

-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Здравейте колеги, имам следното питане, ако може някой да ми отговори ще съм му благодарен.... та въпросът ми е следния... колата ми е на мое име със сливенска регистрация, плащам й данъка, за да го изчистя и я прехвърлям на приятелката ми, чиято адресна регистрация е в Айтос. С договора за покупко-продажба отивам в данъчното и я отчислявам от мое име, колата остава със същите номера и единствено излиза от данъчното(нищо друго)...как стоят нещата от там нататък...? Мерси предварително!
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
tish написа:Здравейте колеги, имам следното питане, ако може някой да ми отговори ще съм му благодарен.... та въпросът ми е следния... колата ми е на мое име със сливенска регистрация, плащам й данъка, за да го изчистя и я прехвърлям на приятелката ми, чиято адресна регистрация е в Айтос. С договора за покупко-продажба отивам в данъчното и я отчислявам от мое име, колата остава със същите номера и единствено излиза от данъчното(нищо друго)...как стоят нещата от там нататък...? Мерси предварително!
Е за Айтос не трябва ли де се сменят номерата в област Бургас?!
Иначе е така както си написал.
След това твоята приятелка трябва да отиде с договора, нов талон на нейно име и да попълни декларация по чл.54, ал.1 от ЗМДТ и да я подаде в община Айтос.
Само трябва да се разберете кой от двамата да плати данъка за текущата година....

-

- yoan4o
- магистрален бандит
tish написа::lol: това е ясно, но аз имах предвид да изчистя задълженията, правим договор и отива на нейно име, но само по договора, аз я отчислявам от мое име и от там натаък нищо повече, в смисъл не я зачисляваме в данъчното в Бургас, следователно не сменяме талон и номера(тоест остава си по всичко на мое име и номерата а просто я отчисляваме от данъчното, с цел заобикаляне на закона и данъците). А и още да доуточня целта ми не е да прецакам нея
Така ще се наиграете и двамата, че след около година ще ви излезне през носа.
От 1-ви Април вече институциите си предават документите, т.е. като отидеш да си отпишеш колата в данъчното, след това копие от договора ще бъде изпратен автоматично до КАТ и Общината на купувача. Кво правим тогава?
tish написа:А и още да доуточня целта ми не е да прецакам нея
А точно това ще стане по някое време.
- yoan4o
- магистрален бандит
А да те питам след това ако решиш да продаваш колата, примерно след 2 години каква бележка за платен данък ще предоставиш на Нотариуса, за да ти разпише договора?
-
Нали за това се обръщам към Вас, в случай че някой е по на Ти с тези работи. Ясно ми е че при продажба или бракуване ще се търси бележка( да речем това може да се направи с нотариуса ). Просто не ги знам как са им връзките с другите области. Идеята е че просто изчезва от данъчното и не се дължи данък, а за прегледи и т.н. няма проблеми просто не съм сигурен какво се случва след тази процедура.
tish написа:... с цел заобикаляне на закона и данъците). А и още да доуточня целта ми не е да прецакам нея :Mr Green Fun
Ти усещаш ли се какво питаш? Като заобиколиш закона, кого ще прецакаш? Държавата, и по-конкретно останалите граждани (данъкоплатци), каквито са тези, към които задаваш въпроса си :screwy Типичен пример за българския манталитет, който на думи искаме да европеизираме...
Nothing is certain but death and taxes, е казал колегата Франклин.
-
- Автомобил: VW T4
- Двигател:
Здравейте искам да ви попитам. За кола регистрирана на фирма преди няколко години , която не е регистрирана в Данъчното - какво трябва да направя за да я регистрирам и каква ще е глобата в Данъчното ,че колата не е регистрирана толкова дълго време? Още повече на фирма..
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Няма глоби но си плащаш за всичките години+лихвите
- yoan4o
- магистрален бандит
KirilGeorgiev написа:Няма глоби но си плащаш за всичките години+лихвите
Свърши тая.
Промоцията свърши в края на Април б.ред 29.04.2011г.

Петък бях в една община и декларирах 11 автомобила и то с връзки. Информацията е сигурна.
Вече има глоби и то солени.
Говори се за 500лв.

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам аз ходих към 15 да декларирам една кола и за глоби даже дума не е ставало а колата е придобита 2006г Отидох казах им че имам митническа декларация и немски талон и ако искат пари да я завеждат ако не да си ходя Сега може и глоби да са сложили те изборите са скъпо нещо
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”