Стар член и горд собственик на нова машина...Меган Турбо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Стар член и горд собственик на нова машина...Меган Турбо

Мнениеот Vlad777 » Пон 02 май 2011 12:30

Аз разбирам, че те кефи, защото сигурно е готино да имаш толкова коне под капака. И на мен ще ми хареса да я покарам докато се счупи.

Просто достатъчно се нагледах на рена с блокирали двигатели, изгорели компютри, зациклили по пътя и т.н.

Пожелавам ти да не си от тях!

Замисли се защо получваш за толкова ниска цена такава кола и защо 2007 г. е съпоставима с 2001-2003 г. немска кола...

Това са коли, които първите 3-5 години са супер и после се скапват... Затова и са толкова евтини на старо, защото не им остава много живот.

П.П. И все пак да ти пожелая успех с продажбата!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 02 май 2011 12:31

drift написа:всички коли нов внос са така първите 2 месеца след това се разтропват и раскърцват по БГ пътищата.

Колега, ела да те повозя на моето ауди на 5 г. каране в БГ да видиш дали скърца и тропа mhihi

Потребителски аватар
Layman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layman » Пон 02 май 2011 13:02

yoan4o написа:Всички обичаме колите си, но не е зле да гледаме малко по-обективно на нещата, понеже има и доста по-добри коли и марки.

:да:
Поздравявам колегата за новата му придобивка и желая много безаварийни километри. :beer
ОФ: Преди 3 г. карах курс насочен главно към застраховането - "Автоексперт" с водещ лектор немец, чиято мишка на лаптопа беше БМВ. :wink:
Аз почти нищо не си спомням вече от курса, но няма да забравя ентусиазма на немеца при плюенето на френските марки - особено Пежо. Та от тогава съм си направи извода, че французите са наистина силна конкуренция.
Завчера гледах Дачия Дъстър - много по-добър volkswagen(народна кола) от Пасат6.

Потребителски аватар
drift
Автомобил: Skoda Octavia TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот drift » Пон 02 май 2011 13:10

Vlad777 написа:
drift написа:всички коли нов внос са така първите 2 месеца след това се разтропват и раскърцват по БГ пътищата.

Колега, ела да те повозя на моето ауди на 5 г. каране в БГ да видиш дали скърца и тропа mhihi

За Аудито съм 1000% убеден,че е така!Един приятел кара А4 96г.Но Аудито не е Голф все пак.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 02 май 2011 13:16

Vlad777 написа:Това са коли, които първите 3-5 години са супер и после се скапват...

Значи колата на колегата е в края на жизнения път? :screwy
Несериозно ми се струва това изказване. :012:
Да си я кара колегата и да и се радва още дълго! :beer

Потребителски аватар
Бетончо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бетончо » Пон 02 май 2011 13:31

А бе я вземете си пазете негативните мнения за себе си и да говорите и да напишите томове с критика няма да направите нищо само времето ще покаже дали колата е хубава или не...Недейте да разваляте този прекрасен миг на колегата.Всеки знае колко е готино да закупиш нещо ново и да му се радваш,а тук не говорим за стандартна кола,225 конски сили2007 година са си нещо досто яко...Просто е тъпо така,човека толкова си се кефи на колата,авие му пре**авате целия кеф!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 02 май 2011 14:12

Ljubon написа:
Vlad777 написа:Това са коли, които първите 3-5 години са супер и после се скапват...

Значи колата на колегата е в края на жизнения път? :screwy
Несериозно ми се струва това изказване. :012:
Да си я кара колегата и да и се радва още дълго! :beer

Не става въпрос за жизнен цикъл, а за експлоатационни разходи и надеждност.

Хубаво давате тестове, но за нови автомобили с гаранция, а тук разглеждаме употребяван автомобил.

Загубата на стойност е показател до колко собствениците на автомобили са доволни. Защото ако си доволен от автомобила и знаеш, че ти служи вярно и не се чупи, няма да го продадеш евтино - знаеш какво продаваш.

compare.jpg

http://www.whatcar.com/car-depreciation ... onId=25636

Това е графика сравнение за загубата на стойност при голф и меган за 4 години. Цифрите говорят - еднаква първоначална стойност и срив в цената на мегана. Вижда се, че цената на 3 годишен меган е колкото 4 годишен голф. Т.е. голфът се обезценява 30% по-бавно от меганз и неговият жизнен цикъл съответно е 30% по-дълъг (поне!).

След 10 години голфът още ще се движи по улиците, а меганът ще бъде голям късметлия, ако все още не е разглобен и разпарчетосан и нарязан за претопяване, защото собственикът е преценил, че това е по-евтино от скъпата поддръжка.

Бетончо написа:А бе я вземете си пазете негативните мнения за себе си и да говорите и да напишите томове с критика няма да направите нищо само времето ще покаже дали колата е хубава или не...Недейте да разваляте този прекрасен миг на колегата.Всеки знае колко е готино да закупиш нещо ново и да му се радваш,а тук не говорим за стандартна кола,225 конски сили2007 година са си нещо досто яко...Просто е тъпо така,човека толкова си се кефи на колата,авие му пре**авате целия кеф!

Сори бате, ама това е форум и тук всеки си има мнение - ако не иска други мнения - да не пуска тема колегата. Да е жив и здрав и успех с продажбата! :)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 02 май 2011 14:20

Вие какво го направихте човека все едно се е оженил за тази кола :screwy Утре като реши че не го кефи ще я продаде и готово Със здраве да си я караш колeга :beer

Последна промяна от KirilGeorgiev на Пон 02 май 2011 16:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 02 май 2011 15:12

Мен ме кефи колата. Аз не съм промит мозък, но бих си взел за тия пари голф 5 :oops:

пп: значи може и да съм mhihi

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Пон 02 май 2011 16:08

Хубава и красива машина. Със здраве да си я караш. :да:

Потребителски аватар
apexs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот apexs » Пон 02 май 2011 16:16

Честито колега, с пожелания за много километри.

До колегата с мнението, че имало скърцания...до скоро имах Меган 2004 на 180 000км купен от магазина в БГ.Скърцания не помня. :beer

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пон 02 май 2011 16:30

Честито и от мен. Супер готина кола. :beer

Завистта е много заразна и ходи по хората. Спасение няма.

Ако решиш да я продадеш след време и си назад с няколко хиляди, не забравяй да го напишеш, защото всички, които са таркаляли през това време старите кочинки, ще спят спокойно. Ако па се разскърца направо пусни тема, ще има народно веселие.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 02 май 2011 17:34

:screwy Тука има луди хора, честно.Аз пък да ви кажа, че златните ви, красиви голфове са въшливи в сравнение с да речем - Мерцедес :| Интересно ,защо не си спестите нападките и разваляте на човека радостта :?

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 02 май 2011 17:39

Хоп , да поздравя колегата за хубавата машина (засичах те 2-3 пъти из квартала) :) . Колата е кукла , и не обръщай много внимание на мнението на останалите :) щом на теб ти харесва (а и не само на теб) си я карай и това е :beer :beer :beer :beer :beer

Има ли кола , която да не се чупи? Ако ми предложите такава ще си купя една :wink: :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 02 май 2011 18:15

хаха,колегата не го оставя да почине возилото mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”