проблем с таблото на голф4 тди 110кс

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
illy
Автомобил:
Двигател:

проблем с таблото на голф4 тди 110кс

Мнениеот illy » Чет 28 апр 2011 14:28

имам 1 проблем с таблото на голфа,не мога да нулирам навартяните км до момента,копчето за тази работа не работи някой имал лие такъв проблем, :banghead: ако има начин някой който сее сблъсквал с това да обясни как даго оправя,само неми е ясно как ще истривам INSPservice и OILservice,като се появат,,дали ще трябва ново табло,и може ли дасе смени без да има проблеми и какви могат да бъдат,,,помогнете моляви :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с таблото на голф4 тди 110кс

Мнениеот joromnt » Пет 29 апр 2011 0:18

Като ти се появят напомнянията за сервиз и масло, ще идеш да ги махнат с VAG-KOM. Не е болка за умиране и таблото да сменищ, но трябва подходящо табло, преобучаване на ключовете, пригаждане на километрите.... Някой ги отварят с цел ремонт, но е спорен успеха.

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Пет 29 апр 2011 8:30

joromnt написа:Като ти се появят напомнянията за сервиз и масло, ще идеш да ги махнат с VAG-KOM. Не е болка за умиране и таблото да сменищ, но трябва подходящо табло, преобучаване на ключовете, пригаждане на километрите.... Някой ги отварят с цел ремонт, но е спорен успеха.

защо,пък пригаждане на клучовете,то контакта сие същия,мерси все пак,,,,57 преглеждания 1 отговор :banghead:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 29 апр 2011 9:16

При смяна на таблото няма да запалиш. Ще трябва да се обучи новото с твоя ключ.

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Пет 29 апр 2011 12:18

Andonov написа:При смяна на таблото няма да запалиш. Ще трябва да се обучи новото с твоя ключ.

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown мерси АНДОНОВ

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 29 апр 2011 14:34

illy написа:
joromnt написа:Като ти се появят напомнянията за сервиз и масло, ще идеш да ги махнат с VAG-KOM. Не е болка за умиране и таблото да сменищ, но трябва подходящо табло, преобучаване на ключовете, пригаждане на километрите.... Някой ги отварят с цел ремонт, но е спорен успеха.

защо,пък пригаждане на клучовете,то контакта сие същия,мерси все пак,,,,57 преглеждания 1 отговор :banghead:

Преобучаване на ключовете колега, не пренарязване. Щото имобилайзера ти е таблото, и като го подмениш ще се наложи да обучиш ключовете към новото табло, щото иначе ще палиш колата и ще изгасва след 2-3 секунди.

Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Мнениеот vankata__098 » Нед 01 май 2011 12:08

И на брат ми е такъв проблема и мисля тези дни да разглобя таблото и да го поправя, ако е възможно.

Потребителски аватар
koceto1122
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koceto1122 » Нед 01 май 2011 17:21

illy написа:имам 1 проблем с таблото на голфа,не мога да нулирам навартяните км до момента,копчето за тази работа не работи някой имал лие такъв проблем, :banghead: ако има начин някой който сее сблъсквал с това да обясни как даго оправя,само неми е ясно как ще истривам INSPservice и OILservice,като се появат,,дали ще трябва ново табло,и може ли дасе смени без да има проблеми и какви могат да бъдат,,,помогнете моляви :bowdown :bowdown :bowdown

Нищо недей да сменяш отвори си таблото махни стъклото(пласмасата) и издърпай черното копче с което зануляваш километрите най-вероятно е счупена пластинката която натиска микроклчтето (внимавай да не изгубиш евентулното отчупено парченце) понеже е пласмасова леписе със капчица каниколит или подобно лепило ако е нужно я подсилваш малко със някакво парченце пласпаса примерно от пласмасова виличка и ти се решава проблема за целта ще ти трябва някаква пинсета , че там е малко тегаво положеието малко е мястото.
Това съм го правил на два пъти вече и на старата ми четворка и на сегашната ми най лесно можеш да разбереш дали е счупено като го натиснеш се заплушаи дали чатка най-вероятно няма да чатне.
Успех
Поздрави

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Нед 01 май 2011 19:06

При мен за да зануля трябва да натисна и да завъртя надясно :roll:
Благодаря на колегата по-горе за обясненето как се отремонтира :beer

Потребителски аватар
koceto1122
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koceto1122 » Пон 02 май 2011 17:44

Dorian написа:При мен за да зануля трябва да натисна и да завъртя надясно :roll:
Благодаря на колегата по-горе за обясненето как се отремонтира :beer

Така е защото микроключето е от дясно и най-вероятно ти е счупена пластинката която го натиска следвай горното описание и ще си го оправиш не е никак сложно (поне за мен небеше :).

illy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот illy » Вто 03 май 2011 10:41

koceto1122 написа:
illy написа:имам 1 проблем с таблото на голфа,не мога да нулирам навартяните км до момента,копчето за тази работа не работи някой имал лие такъв проблем, :banghead: ако има начин някой който сее сблъсквал с това да обясни как даго оправя,само неми е ясно как ще истривам INSPservice и OILservice,като се появат,,дали ще трябва ново табло,и може ли дасе смени без да има проблеми и какви могат да бъдат,,,помогнете моляви :bowdown :bowdown :bowdown

Нищо недей да сменяш отвори си таблото махни стъклото(пласмасата) и издърпай черното копче с което зануляваш километрите най-вероятно е счупена пластинката която натиска микроклчтето (внимавай да не изгубиш евентулното отчупено парченце) понеже е пласмасова леписе със капчица каниколит или подобно лепило ако е нужно я подсилваш малко със някакво парченце пласпаса примерно от пласмасова виличка и ти се решава проблема за целта ще ти трябва някаква пинсета , че там е малко тегаво положеието малко е мястото.
Това съм го правил на два пъти вече и на старата ми четворка и на сегашната ми най лесно можеш да разбереш дали е счупено като го натиснеш се заплушаи дали чатка най-вероятно няма да чатне.
Успех
Поздрави

мерси пич,но мее срам да кажа че не мога даси сваля пластмасата на която е кожата над волана :banghead: не знам кво им става от 1 страна излиза от лявата неще и тва сие дърпам та чак и таблото се мести тва нещо не излиза :banghead: а точно него трябва да извадя зада разглобя таблото,,,,БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВА ЛИСЕ :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Дизелови агрегати”