Питане за голф 3 (чип)
- WesT_Pz
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за голф 3 (чип)
Колеги мога ли и как да разбера дали колата ми има чип,става дума за голф 3 1.8 ABS
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Питане за голф 3 (чип)
Колега, освен ,че колата ти има чип тпй е сложен в кутия(компютър) под предното стъкло. Подозирам ,че питаш за тунинговане, да става. Чипа е на сокет и можеш да си го инсталираш дори сам..Колега от форума ги програмира. Инвестицията си заслужава.
Други въпроси ?
Други въпроси ?
- WesT_Pz
- Автомобил:
- Двигател:
Не колега не искам да си слагам,просто провеждам разследване така да се каже защото колата ми има голям разход а и върви повече от стоковите 1.8.Та затова питам дали мога да разбера защото колата е купена от Германия с доста екстри и подобрения и ме съмнява че може и чип да има.
- ExTr3mNuQ
- Автомобил:
- Двигател:
Точно за този модел неси заслужава много.
Можеш но трябва да отвориш компютъра.
Това ще видиш ако е с оригиналния софтуер.Номера ще е друг но в този вид в който е на снимката.Върху чипа с паметта може да има пластмасов предпазител който се сваля много лесно.Ако е чипвана си има лепенка с други надписи най често писани с маркер.Поздрави
Това ще видиш ако е с оригиналния софтуер.Номера ще е друг но в този вид в който е на снимката.Върху чипа с паметта може да има пластмасов предпазител който се сваля много лесно.Ако е чипвана си има лепенка с други надписи най често писани с маркер.Поздрави

Последна промяна от Bioside на Пон 02 май 2011 15:20, променено общо 1 път.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
голям разход от чипа ?
или имаш чип с обратно действие или колата има богата смес и върви повече заради суровия бензин и харчи повече. Аз съм с чип , но да кажем , че разхода ако е слезнал с 0,5 до 1л. което не вярвам и не съм забелязал , за мен колата си гори същото.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
По-скоро може да са му сложли малко повече предварение и да навървява но да лапа яко. И все пак приблизително колко харчи ?
- WesT_Pz
- Автомобил:
- Двигател:
12/100 градско като е карам до 2000 оборота макс.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да я закачите на Vag-com /VCDS и на канал 01/Engine ако изпише нещо различно от Monomotronic, значи е с друг чип. Не зная дали предложеното от мен е 100% вярно, но пробвай.
- Pavcho2
- Контакти:
Мисля, че трябва да си погледнеш свещите дали чернеят, вагком да видиш дали всичко ти работи нормално (датчици, сонда и т.н.) само предполагам, че може и да си за центровка но първо виж тези неща.
А относно чипа имаше една редовна грешка която даваше чипосан автомобил (65535 мисля, че беше номера й).
А относно чипа имаше една редовна грешка която даваше чипосан автомобил (65535 мисля, че беше номера й).
andro_ написа:Пробвай да я закачите на Vag-com /VCDS и на канал 01/Engine ако изпише нещо различно от Monomotronic, значи е с друг чип. Не зная дали предложеното от мен е 100% вярно, но пробвай.
Не е вярно.Инфото за ЕЦУ-то не може да е друго.Освен ако не е имало зла умисъл в главата на програмиста.Освен това не е толкова просто.Има си и контролна сума.Образно казано.Vag-com /VCDS е диагностична програма.Чак толкова умна не е

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
На този ДВГ са слага газово,а не чип.Пък с газта си я направи да върви както искаш!При добро газово може да ти върви по-добре и от бензина...и с по-малко разходи...
- WesT_Pz
- Автомобил:
- Двигател:
Утре му качвам газ,и свещи,кабели ще сменя да видим какъв разход ще даде,а някакви идеи защо върви повече от други голфове със същия двигател ?
- Pavcho2
- Контакти:
Вал, скорости .... идеи много.
WesT_Pz написа:Утре му качвам газ,и свещи,кабели ще сменя да видим какъв разход ще даде,а някакви идеи защо върви повече от други голфове със същия двигател ?
Не я пипай.Хората дават пари за да получат това което ти си получил наготово.Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”