И така колеги заел съм се да слагам газ на голфа.
Намерил съм мини кит автогаз на Тартарини който съдържа електрически изпарител модел Ge97 сонда и нивомер за бутилката и скобичките им.
Въпроса ми е дали когато си поръчвам ламда емулатор,плочка и кихалка дали имат значение като размери и параметри.
Какво по точно да търся за тях и дали околко 7 метра тръбички ще ми стигнат да прекарам газта.
Другия ми въпрос е за смесителя.
Четох разни теми и видях че се монтира преди дросела, ако може да ми посочите някой модел който става за 2е.
Мисля че съм пропуснал доста неща но се надявам да ме посъветвате какво съм забравил да спомена и закупя.
В електроните магазини съм харесал разни кихалки,емулатори и смесители но дали са качествени ?
Примертно този маркет да имате отзиви за него:
http://www.autogasmarket.com/shop/category/13.html
2e АГУ необходими елементи.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: 2e АГУ необходими елементи.
Здравей колега.Ще ти изброя основните неща които ще ти трябват за монтажа на АГУ.Според мен си купи изпарител Ловато-по 100-120лв са 
Трябва ти :
1. изпарител
2. бутилка със сонда и нивомер
3. зареждачка
4. медни тръби от бутилката до зареждачката и от бутилката до изпарителя
5. клапан за газта
6. смесителна плочка (слага се на дросела)
7. копче за прехвърляне от бензин на газ
8. две обикновенни релета-едното за бензиновата помпа, другото за газовата
9. маркучи + тройници за водата (водата се хваща от маркучите за парното)
10. Маркучи за газта от изпарителя до плочката + тройник за регулиране
11. емулатор да лъже компа, че дюзите работят
12. кихалка за кутията на въздушния филтър.
Общо взето е това
Купуваш си и малко скобички, където трябва да се стягат маркучи.В сайта който си дал има и готови китове на Ловато.За плочката, мериш колко мм ти е дросела, отиваш в някой магазин за АГУ и искаш плочка с твоя размер, казваш и какъв е дригателя-те знаят за какво иде реч.Най лесно става като видиш инсталирана газова на друг автомобил който е пълен инжекцион
Монтажа няма нищо сложно, само по тоците е малко по гадно, затова ще ти трябва някой по опитен с газовите уредби 
Най-важното е след монтажа да се настрои както трябва системата, за да гори и да върви нормално.Всичко е до настройка

Трябва ти :
1. изпарител
2. бутилка със сонда и нивомер
3. зареждачка
4. медни тръби от бутилката до зареждачката и от бутилката до изпарителя
5. клапан за газта
6. смесителна плочка (слага се на дросела)
7. копче за прехвърляне от бензин на газ
8. две обикновенни релета-едното за бензиновата помпа, другото за газовата
9. маркучи + тройници за водата (водата се хваща от маркучите за парното)
10. Маркучи за газта от изпарителя до плочката + тройник за регулиране
11. емулатор да лъже компа, че дюзите работят
12. кихалка за кутията на въздушния филтър.
Общо взето е това

Най-важното е след монтажа да се настрои както трябва системата, за да гори и да върви нормално.Всичко е до настройка

- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
грешка , плочката се слага отгоре на кутията на въздушния филтър веднага след дебитомера , като става с леко изрязване и се хваща с 4 болта. Маркучите са 2 вида един за зареждачката към бутилката , а другия е от бутилката към испарителя , и 2-та са с различна големина. Този най-дългия ти трябва 5м. , а за зареждачката си прецени къде ще е и от къде ще я прекараш до бутилката. А до испарителя минава през резервоара и отдолу до ръчната имаш свободен канал и покраи него на горе.
п.п Плочката е правоъгълна за 2е мотора. 28лв.
п.п Плочката е правоъгълна за 2е мотора. 28лв.
Аз щя я монтирам с човек който е слагал но не на 2Е.
Благодаря ви за разясненията.
Не ми беще ясно този смесител къде се слага и колко метра тъбички ми трябват,
а и за този емулатор къде да го крия.До колкото разбирам емулатора се връзва за ламб сонда или някъде по запалването.
Едно ме притяснява че изпарителя ще се монтира до акумулатора ,а до дросела разтоянието е голямо и газта ще пътува много време.
Някой да даде идея къде по близко да монтирам изпарителя.
Мислях си за мотора до дебитомера но до сега не съм виждал изпарител да се монтира на мотора и явно има причина.
Отново ви благодаря за разясненията
А за това тартарини от работа ми изпаднаха едни намелени за 100 лева и ще имам изпарител мерило за газта в бутилката сонда ,клапан и някви релета там.
Благодаря ви за разясненията.
Не ми беще ясно този смесител къде се слага и колко метра тъбички ми трябват,
а и за този емулатор къде да го крия.До колкото разбирам емулатора се връзва за ламб сонда или някъде по запалването.
Едно ме притяснява че изпарителя ще се монтира до акумулатора ,а до дросела разтоянието е голямо и газта ще пътува много време.
Някой да даде идея къде по близко да монтирам изпарителя.
Мислях си за мотора до дебитомера но до сега не съм виждал изпарител да се монтира на мотора и явно има причина.
Отново ви благодаря за разясненията

А за това тартарини от работа ми изпаднаха едни намелени за 100 лева и ще имам изпарител мерило за газта в бутилката сонда ,клапан и някви релета там.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Ти нали ще слагаш обикновенна газ , не ти трябва емулатор ! Испарителя го хвани за леглото на акумулатора с планка.
Не мога да разбера зашо да не слагам емулатор.
Да искам да сложа обикновена газова на пълен инжекцион.
Този емулатор до колкото разбирам лъже ламбда сонда и така компа не трупа грешки?
Ако го няма няма ли компа да се побърква с не реални стойности.
Не знам как са 2е -та дали има трябва емулатор или не аз за това питам но логиката ми казва че трябва да има.А трябва ли ?
Моля разясни ми
Да искам да сложа обикновена газова на пълен инжекцион.
Този емулатор до колкото разбирам лъже ламбда сонда и така компа не трупа грешки?
Ако го няма няма ли компа да се побърква с не реални стойности.
Не знам как са 2е -та дали има трябва емулатор или не аз за това питам но логиката ми казва че трябва да има.А трябва ли ?
Моля разясни ми

- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Сега като ти кажа , не слагай емулатор , не слагай . Казвам ти понеже аз съм така и нямам проблем. Като връзвате с майстора , му напомни да ти върже реле кън дюзите да ги спира , той може и да го знае но му напомни.
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Моя грешка за смесителната плочка понеже се забравих, че 2е има дебитомер
Емулаторите са два вида-един за дюзите и един за ламбдата.Две коли пълен инжекцион карам с обикновенна газова уредба и емулатор за ламбда сондата нямам, само за дюзите! То е ясно, че ще ги спреш с реле, ама компа ще се шашне.До колкото знам за ламбда емулатора е препоръчително да се сложи за по оптимална работа н газ, но съм сигурен от опит, че може и без него

Емулаторите са два вида-един за дюзите и един за ламбдата.Две коли пълен инжекцион карам с обикновенна газова уредба и емулатор за ламбда сондата нямам, само за дюзите! То е ясно, че ще ги спреш с реле, ама компа ще се шашне.До колкото знам за ламбда емулатора е препоръчително да се сложи за по оптимална работа н газ, но съм сигурен от опит, че може и без него

- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
точно така
може и без няма ядове 

- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
аз нямам емулатор и смеситела ми е преди дебитомера,ама не знам дали така е правилно,щото винаги си е горяла множко-средно 14-15л./100км. градско на нормално каране-нито бавно,нито ръчка.викат,че смеситела,ако бил по близо до дросела щяла да гори по-малко 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На този мотор смесителя се слага ПРЕДИ дебитомера.
Купи си превключвател газ - безин на Фобос, с вградени емулатор и ламбда контрол. Отпада едното реле.
Купи си превключвател газ - безин на Фобос, с вградени емулатор и ламбда контрол. Отпада едното реле.
muns61 написа:На този мотор смесителя се слага ПРЕДИ дебитомера.
Колега ламбда контрола не е ли скъпичък по 150 лева ?
За сега както казаха колегите само емулатор за дюзи ще вземам, те релетата са ясни.
Надявам се другата седмица да я подкарам на газ и да няма ядове с гърмежи, те най ме притесняват.Дали има по хубави кихалки от тези по 6 лева ?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Целият превключвател е около 20 лв. Вътре има реле, през което се прекъсват масите на дюзите.
Даже има и със светодиоден нивомер за газта. Ама там и сондата е друга.
Даже има и със светодиоден нивомер за газта. Ама там и сондата е друга.
Здравейте колеги,
Започнах да намествам малко по малко газовата уредба.
Прекарах тръбата от бутилката до газовия клапан.
Изникна ми един въпрос?
Как се монтира тоя изпарител към леглото на акумулатора ? гледах чудих се и се не ми излиза как да се постави.
Някакви насоки да ми дадете или някоя снимка с планката как сте го хванали.
И още един въпрос, има ли нужда да правя 2 тетки от парното към изпарителя или само една тетка от парното към изпарителя.
И на кой кръг да ги вържа малкия или големия.
Започнах да намествам малко по малко газовата уредба.
Прекарах тръбата от бутилката до газовия клапан.
Изникна ми един въпрос?
Как се монтира тоя изпарител към леглото на акумулатора ? гледах чудих се и се не ми излиза как да се постави.
Някакви насоки да ми дадете или някоя снимка с планката как сте го хванали.
И още един въпрос, има ли нужда да правя 2 тетки от парното към изпарителя или само една тетка от парното към изпарителя.
И на кой кръг да ги вържа малкия или големия.
Върни се в “Автогазови уредби”