Power Flex тампони за Голф 4 1.8Т
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Power Flex тампони за Голф 4 1.8Т
Колеги решил съм да сменя тампоните на голфчето с такива на Power Flex. Някой да има отзиви от такъв ъпгрейд? И от къде бих могъл да намеря полиуретанови тампони за макферсоните?
- skotis
Re: Power Flex тампони за Голф 4 1.8Т
Развитие: смених тампоните на стабилизиращата щанга, на биалетките и на скоростите с такива на Powerflex и отзивите са повече от положителни - струва ми се че намаляха загубите покрай скоростите - стана доста директна самата скоростна кутия. Предавките влизат много по-добре. Единствено докато е студена колата има малко повече вибрации в купето от нормално, но това е за първите няколко минути от студено палене. Промени се и звука при палене на самия мотор - много по-изразен и приятен, усеща се че мотора стои стабилно. При потегляне колата просто тръгва директно, преди беше малко лигава. Определено се накланя и по-малко в завой.
- gigavanko
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно ли е да напишеш на каква цена и от къди си ги набави тези тампони. 

- skotis
Тампоните от Проспийд ги поръчах, и излезнаха около 230 лв.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам да сменям тампон долу на скорости/двигател.За дизелите е червен,и много се чудя???
Един колега от ауди форума има тема,как го е сложил на колата и същите неща + това,че на 180км/ч колата ставала също много шумна (много вибрации също на свободен ход)???
Още повече се замислям,дали пауарфлекс или някакъв от ауто + (оригинален някакъв немски,немфиордер примерно)
Един колега от ауди форума има тема,как го е сложил на колата и същите неща + това,че на 180км/ч колата ставала също много шумна (много вибрации също на свободен ход)???
Още повече се замислям,дали пауарфлекс или някакъв от ауто + (оригинален някакъв немски,немфиордер примерно)
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
аз пък имам да сменям тампони на предните амортесьори и незнам от кои да си взема 

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам да ги сменям,лемфюордер от ауто + с лагерчета ИНА.
Лагерчето съм го пробвал,вече 1 година няма пр. за тампоните мисля ще е същата работа.(ако говориш за тампоните над амортисьора и купето дето се намира)
Лагерчето съм го пробвал,вече 1 година няма пр. за тампоните мисля ще е същата работа.(ако говориш за тампоните над амортисьора и купето дето се намира)
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
В "Платени обяви" има една обява за полиуретанови тампони произвеждани в Стара Загора - някой пробвал ли ги е?
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
И на мен ми е интересно, дали някой може да даде отзиви за старозагорските тампони.
Как се представят? В тази тема гледам че вече има колеги с Голф 4, които са си сложили от тези тампони. До месец ми предстои и на мен смяна и се замислям сериозно.
Как се представят? В тази тема гледам че вече има колеги с Голф 4, които са си сложили от тези тампони. До месец ми предстои и на мен смяна и се замислям сериозно.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
На тия тампони ми харесва ,че те си ги монтират и могат да ти направят твърдост по поръчка (да не говорим,че на prospeed тампоните да смениш по Голф 4 всичките е 1000 лева
).Ама израза "Да заложим на българското" поражда една антирекламна нотка в мен
.Въпреки всичко и аз май ще ида при тях след някой друг месец.

- Rabbit_TDI
- Контакти:
Сега прочетох темата - колегите са доволни - направо там ще е 

-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
deversant написа:И аз имам да ги сменям,лемфюордер от ауто + с лагерчета ИНА.
да,точно за тези говоря...чудя се и аз,дали да не взема български

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Едва ли има български за там.Както колегите пишат,пауърфлекса бил като тия Българските.С малката разлика,че тия Българските аз до сега не съм виждал сложна форма тампон (визирам този на снимката)!
Как ги правят българските,има си теми едната е май в бемве форума.Вземаш си една пръчка полиоретан и отиваш на стругар... прави се и една фтулка...(доколкото съм чел има 3 твърдости за полиоретана,и те са с различни цветове)
Мисля,че се досещаш че пауарфлекса е отливка,не е стругован тампон.А дори и да е сругован,няма да е с обикновен струг а с някоя копютаризирана фреза! (това е лично мое мнение,аз си мисля така и не задължавам никого с мнението си)
Доколкото съм виждал българските продукти-произвеждат тампони за носачи,и за двигатели само с кръгла форма
(и аз лично бих си сложил такъв тампон на носача например,предвид пътищата ни и нетрайните ментета които се рзпространяват по магазините за авточасти в бг)
Как ги правят българските,има си теми едната е май в бемве форума.Вземаш си една пръчка полиоретан и отиваш на стругар... прави се и една фтулка...(доколкото съм чел има 3 твърдости за полиоретана,и те са с различни цветове)
Мисля,че се досещаш че пауарфлекса е отливка,не е стругован тампон.А дори и да е сругован,няма да е с обикновен струг а с някоя копютаризирана фреза! (това е лично мое мнение,аз си мисля така и не задължавам никого с мнението си)
Доколкото съм виждал българските продукти-произвеждат тампони за носачи,и за двигатели само с кръгла форма

Последна промяна от deversant на Вто 03 май 2011 6:50, променено общо 1 път.
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Това което каза колегата донякъде е вярно. Само да уточня, че твърдоста на материала не е само 3 вида, а зависи от добавките в полиуретана.
Той по принцип е прозрачен. А цвета му се добавя чрез оцветители. Това че PowerFlex използват само 4 цвята за различната твърдост, е само за улеснение на клиентите. Да знаят какви тампони си купуват.
Иначе като гледам снимките на българските и тези на PowerFlex се вижда разликата, как българските седят малко по-матови. И това ме навежда на мисълта че са струговани както каза колегата. Докато PowerFlex'a изглежда доста по-лъскав и вероятно повечето са от калъп.
Аз си купих PowerFlex за долния тампон на двигателя. Там си личи как са вадени от калъп.
А иначе за Голф 4 формата на тампоните са еднакви (кръгли) и при българските и при другите. Разликата е, че предните тампони на носача при PowerFlex са 2 части, за по-лесен монтаж. Не виждам смисъл да си слагам PowerFlex при тяхната цена. Мисля до месец и аз да си взема от българските и да пробвам как са.

Той по принцип е прозрачен. А цвета му се добавя чрез оцветители. Това че PowerFlex използват само 4 цвята за различната твърдост, е само за улеснение на клиентите. Да знаят какви тампони си купуват.

Иначе като гледам снимките на българските и тези на PowerFlex се вижда разликата, как българските седят малко по-матови. И това ме навежда на мисълта че са струговани както каза колегата. Докато PowerFlex'a изглежда доста по-лъскав и вероятно повечето са от калъп.
Аз си купих PowerFlex за долния тампон на двигателя. Там си личи как са вадени от калъп.
А иначе за Голф 4 формата на тампоните са еднакви (кръгли) и при българските и при другите. Разликата е, че предните тампони на носача при PowerFlex са 2 части, за по-лесен монтаж. Не виждам смисъл да си слагам PowerFlex при тяхната цена. Мисля до месец и аз да си взема от българските и да пробвам как са.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Така,аз си купух за носачите феби,от ангииският ебау (за по 12лв парчете)
Не съм много сигурен,но мисля че май са тръгнали!
Така 1 бг тампон е 35лв,а един тампон от Р32 на лемфиордер по спомен е някъде близо 30лв.За другият път ще сложа такъв Р-ков тампон,мисля ще е добре.
Колега сподели как е с този тампон на двигателя,искам май и аз да го сменям моят!Пиши ми на лс...
Не съм много сигурен,но мисля че май са тръгнали!
Така 1 бг тампон е 35лв,а един тампон от Р32 на лемфиордер по спомен е някъде близо 30лв.За другият път ще сложа такъв Р-ков тампон,мисля ще е добре.
Колега сподели как е с този тампон на двигателя,искам май и аз да го сменям моят!Пиши ми на лс...