обезвъздушаване на реика?
Re: обезвъздушаване на реика?
Колега чашките се въртят и на нови тампони.Така трябва да са си.Не са ти заминали тампоните.
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги сменен е единия амортесиор със лагерчето и тампона и пак си се въртят и двете чашки,ама щом е нормално OK просто не знаех.А това с волана тои и сега като го пусна колата си върви направо не криви на никъде след реглажа ще си пак така така,че няма проблем с тва,гадното е ЛЕКИЯ ВОЛАН с него не знам как да се оправя
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Уф, пиша клупости... Чашката се върти, аз мисля за тампона!

- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
OK.Ама с този волан какво да правя,нали няма вариант реиката да е преебана или де да знам,всичко си е добре по нея няма да тече и т.н.?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ко да прайш бе брат , карай си така . Като ти е лек волана какво ? Ще го изтървеш и ще се блъснеш някъде ли ? Хората слагат хидравлики да им е лек волана - ти се оплакваш.
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
НЕ колега "разбирач" точно там е проблема,че е не естествено лек и вариянта за оправянето му е въпроса а ти като си нефелен не си налагаи мнението за нещо си нямаш никаква представа.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Колега няма да е лошо да отидеш до някои сервиз да я погледнат на място че така само ще си гадаем. Имам пред вид сервиз дето наистина знаят какво правят а не некви измислени гаражни маистори. а колкото до шарнирите - смени ги заедно с тампони на носачи и макферсони и биалети (ако имаш) и тогава на реглаж. а преди ти казах къде да отидеш на реглаж - там мойе да ти я отремонтират и да сменят проблемните части и да погледнат "лекия волан"
- vr0558at
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: AJM
Колега според мен след смяната на шарнирите и задължително реглаж работата ще се оправи и да ти дам един съвет по скоро направи всичко това защото ще почнат да ти се износват и гумите.
Моят голф нямаше хидравлика и след смяна на шарнирите и кормилните накрайници без да правя реглаж едвам ловех пътя и волана се въртеше все едно имам хидравлика и след реглаж всичко се оправи.
Моят голф нямаше хидравлика и след смяна на шарнирите и кормилните накрайници без да правя реглаж едвам ловех пътя и волана се въртеше все едно имам хидравлика и след реглаж всичко се оправи.
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги тук до ден два ще сменям шарнири и ще правя реглаж,след това ще пиша какво е станало.Мерси за мненията.
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
виж дали са само шарнири, може да са заминали и тампони и макферсони и да те върнат пак. Имаш 3 опорни точки които всеки уважаващ себе си маистор по реглажите ако не са наред ще те върне
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги днес минах на реглаж-ефекта е че все още волана е твърде лек в движение направо не се усеща,мисалта ми е да не се утрепам някъде иначе маината му.Не знам какво да правя,между другото има ли значение какво масло са сипва в хидравликата,щото аз сипах някакво за 10.50лв. в червена бутилка,не се сещам как се казваше точно
- zigzagzug
- Автомобил:
- Двигател:
забравих да спомена че също така почна да ми дърпа в ляво утре ще напомпам гумата да не би да е от нея,ама се съмнявам....
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Натегни малко шибаната рейка ако искаш да ти е по-стегнат волана 1/2оборот болта на рейката или намали налягането на помпата от клапана като го оттегнеш малко.
Може би предната ти рейка е била по-натягана или новата е била отхлабвана.При мене този ефект се наблюдаваше при смяна на хидравличните помпи с едната волана много лек,даже натегнах клапана до край и чуствам всяко камъче,с другата почти не се усещаха неравностите ама все едно почти нямах хидравлика.Та направи си го по твой вкус
Може би предната ти рейка е била по-натягана или новата е била отхлабвана.При мене този ефект се наблюдаваше при смяна на хидравличните помпи с едната волана много лек,даже натегнах клапана до край и чуствам всяко камъче,с другата почти не се усещаха неравностите ама все едно почти нямах хидравлика.Та направи си го по твой вкус

- GolfGtI115
- Автомобил:
- Двигател:
Колега къде се намира тоя клапан да си натегна и аз моята,че пък при мен е обратното на колегата-тежко се върти волана

- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина някой ако даде даже снимков материал, ще е най-добре, защото и аз имам проблем в трудността на завиване, но точно в обратна посока на тълкувания проблем. Повече за моя проблем: viewtopic.php?f=5&t=3978
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”