Демонтаж фар бора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Демонтаж фар бора

Мнениеот Краси Кунчев » Вто 03 май 2011 19:48

Здравейте колеги.От около месец съм горд собственик на Бора.Понеже колата е нов внос сега ще трябва да я "вкарам в правия път".Та сегашния проект е-почистване и профилактика на фаровете,защото са прашни.Мисля да ги сваля и да ги измия.Четох,обаче във форума,че за да ги сваля ще трябва да сваля и бронята,вярно ли е това? Защото ако е така ми звучи много грубо.Ако някой знае начина моля да сподели. Друг въпрос-на левия фар липсва моторчето за реглажа,ако някой продава на изгодна цена може да направим сделка.Аз съм от Пловдив.Благодаря на всички отзовали се.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Re: Демонтаж фар бора

Мнениеот IvailoOo » Вто 03 май 2011 20:03

За твое нещастие...наистина трябва да се свали бронята :banghead: А относно машинката за регулиране...не вярвам ей така да липсва. Да не да е имала удар там и да не са сложили просто :roll:

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Вто 03 май 2011 20:14

Определено е имало удар.Само дето не мога да разбера как фара е чисто здрав,освен това външната капачка също е там и е здрава.Все едно някой е бръкна вътре,взел го е и пак е затворил фара.Като гледам и рефлектора е здрав.А за бронята-отдоло ако се завра няма ли да успея? Освен горните видими болтове тая пущина на какво още се държи?

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 03 май 2011 20:20

ммм..отдолу не вярвам да може. Ако се загледаш под самия фар в пролуката се виждат видиите. Но как се развиват без да увредиш боята...идея нямам. Иначе ето едно видео.Не е Bora, но е същото :)

П.С. Да ти е честита ..и това да и е кусура :beer :wink:

Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Краси Кунчев » Вто 03 май 2011 21:01

Колега благодаря много,златен си.Вярно,разстроен съм, но поне разбрах начина перфектно.Май ще мина на вариант "Б"-почистване на място-все пак за малко прах,толкова разглобяване.Благодаря за пожеланието.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”