Проблем охладителната система голф 3 1.6
Re: Проблем охладителната система голф 3 1.6
Не тече от гарнитурата на главата а гарнитурата под главата. Нз дали да не я закарам на ход ама дане стане по лошо, пак ще загреи.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Може и в изпаритела да е проблема...
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато обезвъздушава, сети ли се да пипнеш изпарителя дъли е горещ???
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Kолега не си наясно с фундаментални неща и форумците не могат да ти помогнат.закарай колата на някой ИСТИНСКИ майстор...,не ти е показвало над 90 гр. защото това си е била реалната температура,а как си успял да пропуснеш изхвърлянето на водата
...то не става за секунда...,вероятно има въздушна възглавница в изпарителя,сега показва 110 защото заради въздушната възглавница имаш антифризови пари,а те са с по-висока температура,тече ти (по описанието) масло точно от гарнитурата на главата(лошо!!!) и т.н и т.н.....имаш много неща за уточняване но не е за теб...

- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Когато правиш обезвъздушаване,пипни изпарителя дъли е топъл/горещ/ Понякога се получава въздушна междина точно при изпарителя и това пречи колата да се обезвъздуши.Може да звучи странно но се случва.Ако ти се занимава разкачи мъркучите към парното там е най високата точка за да се види отива ли охлаждаща течност.Предполагам на тези мъркучи е свързан изпарителя.Относно теч на масло, откъде просълзява???.Обикновенно при тези двигатели 1.6 ABU ако правилно съм разбрал типа двигател, започва да пуска/просълзява/ между главата и блока точно над генератора.
Казаха ми че е или от термостата или от водната помпа , изфорсира я няколко пъти и перката се включи и паднаха на 90 градосите .Каза ми да карам така щом не даржи 110 градоса е добре ,сега се менят от 80-100 постояно падат и се качват.
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз така бих казал,на чужд гръб и 100 тояги са малко. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”