Странни накладки "Текстар"?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Странни накладки "Текстар"?

Мнениеот aradovanov » Пет 27 авг 2010 13:11

На предните им навъртях едни 1200км набързо - нямам никакви забележки, мълчат и спират.
Днес си монтирах задните дискове (АТЕ) и накладките Текстар, ще споделя впечатления от комбинацията като улегнат.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 27 авг 2010 13:26

Извинявам се, нашите не били TEXTAR, ами Remsa (за мен е все тая...). :oops: Колкото повече спираш (загряват), толкова по на умряло квичат! :evil:

Интересното е, че на Golf 3-ката ми са нови Remsa отпред на 288mm и отзад на 226mm дискове (така дойде от Германия) и не квичат и спират добре, ОБАЧЕ пък много лесно се палят (при едно екстремно спиране от 150-0км/ч и пушеха 10 мин след това)...

Още по-озадачаващо е, че на "състезателния" Golf 2 пак съм с Remsa - предните ги взех с дискове, апарати и съпорти на 280mm и са почти нови, а задните ги взех чисто нови от А1. Спира зверски на пистата от 160км/ч, не свирят, не прегряват...
Не мога да разбера каква е тая работа, обаче определено не съм фен на TEXTAR и Remsa и повече няма да си вземам.
Досега карах с Ferodo Premier и ATE, както и с нискобюджетните ETF, Raicam и Fakam и нямам никакви забележки!

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Пет 27 авг 2010 14:04

Аз пък от АТЕ накладки не съм доволен изобщо.
Спират но и свирят като откестъра на БНР. От Манимпекс.
Затова реших да сменя марката - за сега доволен.

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пет 27 авг 2010 14:26

Това ме подсети за времето преди години, когато продавах в магазин за японски авточасти...

Имахме накладки на NK... които всеки път бяха съвсем различни (а кутията еднаква)... Просто NK опаковаха каквото им падне - от супер накладки до турски боклуци (предполагам!). Имало е накладки - черни, мазни, цапат, хомогенна смес, не лъщят, миришат както си трябва - абе уникални (за смешни пари - 30-50лв. комплект). Бях се навил дори да си поръчам комплект за Вентото...
След време в същата кутийка, за същия модел кола, на същата цена - някакви пълни дървета - светло феродо с лъскави частици вътре (веротно асбест), не цапа, не мирише изобщо, съвсем разнородна смес на феродото (като едромляна кайма)...
Същото важеше и за детайли по окачването на NK - накрайници, шарнири, биалети и т.н. Като им разчетеш кода - Technorod (турски).

Та общо взето много фирми станаха пакетаж на де що са намерили изостанало по складовете и вече на марка не вярвам - гледам да ми хареса конкретния продукт. :idea:

Потребителски аватар
mimovento
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimovento » Пет 27 авг 2010 20:48

lrlmodo написа:Аз съм с Ferodo дискове и накладки и съм много доволен.
При загрети спирачки - няма такова спиране :mrgreen:

И при мен е така.Много им се кефя :да:

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Нед 29 авг 2010 15:14

Продължавам да държа на доброто име на Текстар купени от Ауто Хит.
Вече с пълния комплект накладки не съм чул никакъв звук.
Вярно, че задните не са улегнали достатъчно, но за сега съм много доволен.

Още по-доболен съм от това, че се лиших от гадния звук на скърцащите цилиндърчета на барабаните :drunk Забелязал съм, че повечето барабанни спирачки на VW при отпускане на педала издават един сърцераздирателен звук!

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Пон 30 авг 2010 14:36

ennergy написа:Колеги, аз съм крайно разочарован от TEXTAR скърцат та неможе да се возиш в колата.

При мен е същото. Даже феродото е тръгнало да се отлепя. Мисля тия дни да ги сменям, че това свирене ме подлудява вече.

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Пон 02 май 2011 14:25

Здравейте на всички !
Чесно да ви кажа и аз не знам с какви накладки да карам вече. До сега карах Ремса,е нищо особено при по високи скорости загряват и реших да сложа Текстар "невероятните" 70 лева.
Егати Боклука- ако искаш да се пребиеш това са накладките.
Покарах ги аз и те загряваха по същия начин и присвиркваха като са студени - както и да е. Колата е Пасат Б3 комби тежичка задните са барабани -нормално да загряват повече.
Тия дни карах до село и ме засече един тир ,а аз с 160 перем и спираи яко, ама не натискам веднъж а помпам -веднъж , два пъти и тнт., да не прегрея Текстара -тира изпревари аз намалих до 40 и всичко беше ток. После нещо взеха да тресът тия накладки при по високи скорости.
Реших да ги ревизирам - какво да видя и на левияи и на десния апарат от към цилиндрите -вътрешните демек "говна" се бяха спукали и ме дебнеха да ме е...т. Винтовете които бяха в комплекта бяха само два и не са оксидирани да не раждясват.
Верно е че ги износвам бързо и спирам повече ,но Ремсата поне не се пука и са дали 4 винчета и то оксидирани - черни са и не раждясват.
Върнах Ремсата и незнам вече ате ли бате ли брембо ли какво да найда тъ-дява - ВСИЧКО Е ПЪЛЕН БОКЛУК. Изобщо никои не спазва никакви стандарти за нищо.

Като чета в другите сходни теми за избор на накладки и стигам до извода, че в средния клас накладки човек може да вземе със сигурност това което плаща - за 40-50 лева вземаш нещо което няма да те пребие.

Защо е така - еми просто никои не си играе да фалшифицира евтини накладки. Докато при всички прехвалени марки не знаеш какво всъщност копуваш -чист късмет. Едно е сигурно кутийката е оригинална. mhihi

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 03 май 2011 21:31

И аз съм с Текстар ...перфектни са...явно не са менте!

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Мнениеот aRoGaNsS » Вто 03 май 2011 23:05

ennergy написа:Колеги, аз съм крайно разочарован от TEXTAR скърцат та неможе да се возиш в колата.

Скърцат от прахоляка по пътя,забележете когато вали или излизате от мивката няма скърцане :да:

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 04 май 2011 9:06

aRoGaNsS написа:

Скърцат от прахоляка по пътя,забележете когато вали или излизате от мивката няма скърцане :да:

Е да караме само на дъжд освен..... mhihi

Стига, това е несериозно. Това означава, че изобщо не би трябвало да се предлагат по на юг от Германия/Австрия примерно.. :Mr Green Fun

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Сря 04 май 2011 9:27

Да наистина когато има дребни песачинки и други замърсители може да се получи присвирване от тях и след измиване проблема да изчезне.
Но съгласете се несериозно е налкадки Текстар да се спукат, а и ги взех от вносителя и са в жълта кутийка с холограмна лепенка и всички други екстри по пакетирането. Така, че тия с готините Текстари мога да ги посъветвам да ги поглеждат от време на време щото не ми се мисли какво е да ти пропадне педала.

Потребителски аватар
MrLover
Автомобил: Passat
Двигател: AMX

Мнениеот MrLover » Сря 04 май 2011 15:30

muns61 написа:
tisho_psg написа:Не че искам да вадя някакъв извод,но сякаш Текстар+Ауто плюс= :? :олелеее

Затова карам с най - евтините, Жо Йонг, или нещо такова. Не си спомням как се пише. Моите предни са на 32 000, минали са половината и диска не е мръднал. Спират отлично, грам не се чуват. На доста коли съм сложил, цената ме е срам да я кажа!

Бяха ми сменили накладките на старата гола (Голф 3) с такива Жо Йонг, e няма такива боклуци! Едно по рязко спиране от 100 до 40 и вече бяха испечени и дисковете направо посиняваха :shock :shock След това сложих текстар купени от Ауто + и бях супер доволен! Сега ми предсои смяха на накладки и бах бих взел текстар :screwy

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Сря 04 май 2011 18:43

И мойте проскърцаха ... направо ми бъкат в здравето !!! Изобщо не съм доволен ...
А що се отнася до формата ... надали има чак такова огромно значение !!!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 04 май 2011 19:15

Аз също съм с Текстар, като са купени от Стара Загора, от представителя на VW.
Малко преди да ги сложа, си смених и четирите диска (Raicam), като първоначално им бях сложил по-евтини накладки, които в крайна сметка реших да сменя с Текстар-а, защото задните ми издаваха лоши свирещи звуци.
Мога да кажа, че съм доволен. В началото имаше просвирване на едното предно колело, но с времето изчезна. Принципно не спирам рязко, не развивам високи скорости, т.е. не ги подлагам на екстремно натоварване. Може би затова съм доволен...
Мисля, че определени комбинации между марки и модели дискове и накладки не са подходящи и оттам идват проблемите. Най-хубави са си оригиналните неща, но пък те струват цифри. А дали наистина в БГ са оригинални си е мистерия. Или ако са наистина истински може да са 6-то качество. Мизерия.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”